bästa ponnyn <3

Postat den: 2013-08-31 @ 22:05:02 | Vardag | Kommentarer (0)




cykeldag

Postat den: 2013-08-26 @ 22:46:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Har gått i skolan idag från 9.25-15.45, lång skoldag.. Cyklade direkt efter skolan till Dippe och mockade, fixade hö och vatten till honom. Kastade mig åter på cykeln till gymmet och körde ett cirekel pass i 45min, för att åter igen kasta sig på cykeln hem och duscha. Sen tog jag mig min sista cykeltur för dagen till sultans och hade möte med kusen där. Så idag har jag nog cyklat 1,3 mil eller mer!
 
Veckoplan för Dippe:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Hoppa
Onsdag: Karin träning
Torsdag: Bommar/uteritt
Fredag: dressyr
Lördag: Tävlar
Söndag: uteritt
 
 

helg i stockholm

Postat den: 2013-08-26 @ 00:08:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Har haft en riktigt skön helg i Stockholm tillsammans med ett gäng fina människor, har blivit en hel del skratt!
 
I Lördags morrse tog vi tåget upp till Stockholm, sen strosade vi runt på stan och käkade.Vi tog tunnelbanan till gärdet och gick därifrån till hotellet vi bodde på. Där fixade vi ordning oss, gick tillbaka till tunnelbanan och åkte till Tele2.
 
Var sjukt mycket folk på invigningen av Tele2 tyvärr kom vi typ en timme sent så vi missade Robyn.. men vi fick se Lars Winnerbäck och Kent. Är inget stort fan av dem men ändå en upplevelse! Innan Kent skulle börja spela kom en person som arbetade där och gav oss armband för att kunna komma in på det avspärrade området längst fram, vi stod jättenära och hade högtalarna precis bervid oss så vi vart lite halvt döva efteråt.
 
När konserten var klar så tog vi tunnelbanan till T-centralen och käkade natt mat på Burger King. Vid två - halv tre somnade vi.
 
Idag så vaknade vi upp på hotellet och käkade hotellfrukost, höjdpunkten med att bo på hotell! Har även idag strosat runt på stan och med mig hem har jag en hel del kläder, kommer bilder sen på allt. 
 
När vi kom hem åkte jag direkt till stallet med mamma, red ett lösgörande pass barbacka i 30min. Cyklade till jobbet och städade i två timmar med Amanda som jag har sett i princip hela helgen och nu väntar vi en skol vecka tillsammans och massa fler.
 
Godnatt hörreni, nu ska jag sova!
 
 

tidsinställt

Postat den: 2013-08-24 @ 09:30:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, nu sitter jag troligen på tåget eller väntar på det. Har varit i stallet och har fodrat och släppt ut alla hästarna.
 
Tåget rullar iväg mot Stockholm där jag och mamma och två till mammor med sina döttrar ska gå på konsert, shoppa lite och bo på hotell. 
 
Lilla ponnyn rider jönsson ut idag och på söndag rullar tåget in i K-holm då ska jag jobba och ta hand om ponnyn och försöka hinna plugga lite.
 
 

karin träning och red en väns kompis

Postat den: 2013-08-23 @ 22:54:27 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Cyklade till stallet direkt efter skolan, hade en chill dag bara tre lektioner. Fixade iordning Dippe på en gång till Karin träningen. Det var på tok för länge sedan jag tränade för henne så det sättet jag skulle rida på förra gången hade jag ridit med för länge så  hade fallit över på andra sidan. 
 
Måste ha mycket mera stöd och istället för att rida honom tills han går perfekt och därefter börja rida skänkelvikningar, öppna och andra skolor. Hon vill att jag rider fram honom lite lätt kan värma upp i alla gångarter med långa tyglar om jag vill. Sen ska jag börja rätt direkt med alla skolor för han går "alltid" i form, om han inte går perfekt hela tiden så bygger han inte muskler under halsen direkt som Annie gjorde.
 
Vi upptäckte även att jag driver mer med rumpan än bena vilket jag måste ändra på! Mitt överliv måste jag försöka vrida på mer i volter då jag viker överkroppen istället för det gjorde jag på Annie eftersom hon behövde det. Sen har jag mycket lättare för vänster varv och när det kommer till att göra små volter i galopp i höger så svänger jag med ytter tygeln (vänster) det får jag inte jag göra då jag styr utåt istället, vilket inte blir rätt.
 
 
En vän i stallet undrade om inte jag kunde rida hennes ponny Lindsey då varken hon eller sin syster orkade rida henne (hon är/var lite jobbig). Har ridit henne förut men det var ett bra tag sen och hon har blivit mycket finare och bättre. Men jag tyckte det var riktigt roligt at få en liten utmaning och hon vart mjuk och avslappnad, riktigt nöjd faktiskt!
 
 
Min övriga familj hade dragit någonstanns där min lilebror spelade fotboll, så jag cyklade hem till jönsson (deras ponny jag red). Vart bjuden på mat och efterätt, gottgott. Åkte sen tillbaka till stallet på yngsta systerns mopp och de hjälpte mig att mata och ta in hästarna. Fick låna moppen och åka hem på så jag slapp cykla.
 

hänt en hel del...

Postat den: 2013-08-23 @ 10:09:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Nu har jag varit borta tillräckligt länge och tänkte försöka hålla uppe med uppdatering då jag fått min mac, så kommer troligen bli lite lättare då. Har som vanligt hänt massvis medans jag varit  borta... Det mest intressanta är väl detta ↓
 
  • Lussi har blivit slutmätt till 139cm
  • Lussi har blivit såld, i tisdags kväll. Fick vara med och träffa köparna så det känns bra.
  • Tränade terräng med Dippe i måndags för första gången, han skötte sig riktigt bra!
  • Har börjat första ring på KTC
  • Fått min Mac 

mc bruttan igång

Postat den: 2013-08-12 @ 00:32:03 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu, tog en liten mini paus från bloggandet. Har mycket att göra hela tiden och om jag inte gör något så nördar jag Gossip Girl, hehe!
 
Tisdag-Onsdag:
 
Tillbringade dessa två dagar i Stockholm, vi strosade runt på stan och hade det allmänt bra. Hittade en klänning, ett linne, ett par shorts, en träningströja och ett par gym skor.
 
När vi kom hem så väntade min motorcykel på mig. Pappa och jag övningskörde i 2 timmar kanske,första gången i mitt liv jag körde mc. Det är så sjukt roligt att köra mc! :D
 
 
 
Torsdag:
 
Gick upp tidigttidigt då jag hade körlektion från 8.15-10.15. Gick superbra för att vara andra gången jag körde mc. Vi åkte igenom stan till en stor asfalterad plan där det finns koner osv (körde igenom stan alldeles själv). När vi varit där och övat så körde vi i stan. Är otroligt nöjd över mig själv att jag faktiskt klarade det så bra.
 
Tillbringade resten av dagen med  min lilla kusin Alessandro, så ponnysarna fick ledigt.
 
Fredag:
 
Umgicks med lille Alessandro igen, underbara kusin! Dippe red jag dressyr på banan med och han gick fantastiskt hur lösgjord som helst! Lussi red jag ut en sväng på och jobbade henne mycket i traven. På kvällen åkte jag hem till Amanda och tillbringade kvällen framför Titanic med en Ben and Jerrys i handen.
 
Igår:
 
Vaknade upp vid 10 tiden och käkade lite frulle. Därefter tog jag och Amanda en lång promenad på 1 timme, vi gick 6,28km och brände 248 kalorier. Åkte hem käkade och bytte om till stallkläder. Det började åska när jag skulle bygga upp en bana ute så jag fick släpa fram allt i ridhuset..
 
Dippe gick det inge vidare med, jag var inte tillräckligt med och korrigerade inte helt rätt. Menmen hoppas det går bättre på onsdag!
 
Lussi hoppade superbra,vet inte vad som hände med henne men hon hoppade jätte luftigt och fint. I slutet låg banan på 80-90cm och vi skulle ha filmat den rundan för det var den bästa vi någonsin gjort. Jag måste trycka av henne då hon gärna kryper intill hindrerna, men hon kommer att lära sig så småningom.
 
 
 
Hade med mig bästa Amanda som hjälpte mig med hindrerna, så snäll vän som ställer upp vad skulle jag göra utan henne.
 
Idag:
 
Hela förmiddagen har jag pluggat mc, vid tre drog jag mig till stallet. Dippe skrittade jag ut på i 40min och ville att han skulle skritta så fort om möjligt hela tiden, så han släpper ner huvudet och kommer upp med ryggen. Lussi gjorde jag samma sak med, men jag gick till fots då jag kom på att jag också får lite motion då.
 
Åkte direkt till jobbet efteråt, nu ska jag sova godnatt!

ute/inne natt

Postat den: 2013-08-07 @ 09:20:00 | Vardag | Kommentarer (0)

I lördags började Dippe gå inne på natten igen då jag vill komma igång med rutinerna och att han ska få sova ut. Han har varit lite halvseg och nu tänkte jag börja tävla oså.
 
Men det har varit superbra att ha haft honom ute på natten då det har varit så fruktansvärt varmt på dagarna och på nätterna har det varit jätteskönt. Dessutom blir de mindre utsatta för bromsar, flugor osv. Vi har haft de inne mellan 9 på morgonen till 9 på kvällen ungefär, så typ halva dygnet inne och andra halvan ute.
 
Jag har varit anti emot att ha sin häst gå ute natt förut men det tror jag var pga att då hade de bara hästarna inne mellan 4 på eftermiddagen till 9 på kvällen och det har jag tyckt varit för lite. Men så som jag har gjort med Dippe iår skulle jag kunna göra om nästa år, har varit super för honom.
 
Har ni haft era hästar ute natt? I så fall hur länge har de stått inne?
 
 

grepar

Postat den: 2013-08-06 @ 11:11:00 | Vardag | Kommentarer (0)

När jag kom till bakfickan så hade de ruttna grepar, vi var tvugna att byta de jämt för de gick sönder i princip hela tiden. Det var sånna grepar ↓
http://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2544935/images/2011/skarmavbild-2011-03-12-kl-15-50-44_137197410.png
 
Pappa köpte in andra grepar men behöll skaften och nu har vi haft våra grepar i över ett halvår, utan att behöva byta. Nu slits dem så om vi skulle byta så skulle de enbart beropå att de slitits. Vi har en röd grep den använder alla och sen har vi en svart som är jätte tung den använder bara pappa och dens piggar är betydligt mycket längre. Så här ser våra grepar ut nu ↓
 
http://www.lantbutiken.se/butik/2320-3664-home/stallgrep-profi-maxi-for-stallet.jpg
 
De är runda och betydligt mer hållbara, dock passade de inte på skaftet exakt så vi har fått sätta nypor runt. Men de är bara posetivt då de håller sig stilla och går inte att vika på. Såg att de uppe i stora stallet tejpat en så det går också, då den inet heller är vickig som alla de andra.
 
Det är viktigt att ha bra grepar som man trivs men när man mockar, då det bliter väldigt mycket på rygg och knän. Vad har ni för grepar i erat stall?

hoppbilder sen i söndags

Postat den: 2013-08-06 @ 08:58:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 

tiiiisdag

Postat den: 2013-08-05 @ 23:56:48 | Vardag | Kommentarer (0)

Jag, mamma och lillebror åker upp till Stockholm klockan 10.18 för lite shoppning, min moster åker upp tidigt på morgonen och jobbar. Så vid lunch träffar vi henne och en annan tjej som vi ska sova hos, sen hittar vi väl på nått skoj!
 
Lussi tar en som jobbar på ridskolan handom, hon har även haft Lussi hemma hos sig ett tag men de kände att de inte hade den tiden. Hon ska fixa till henne och rida lite på henne om hon vill, vilket hon troligen kommer göra. Dippe tar jönsson hand om de lullar väl kanske runt lite på honom, vi får se :)
 
Kommer hem på onsdag någon gång och då ska jag övningsköra motorcykel. För den åker pappa och hämtar imorgon, sen på torsdag har jag körlektion med lärare NERVÖS!
 
 
bild sen söndags

åtta på morgonen till sju på kvällen

Postat den: 2013-08-05 @ 23:49:02 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så hade vi morgonen och min snälla far fodrade, så jag och mami inte behövde gå upp as tidigt bara vid 8 *suck*. Släppte ut och tog in hästar, min snälla mami mockade och fixade till båda hästarna. Så glad att jag har en mamma och pappa som ställer upp så pass mycket för mig när jag än behöver dem!
 
Jag hoppade Lussi rätt tidigt på morgonen för det inte skulle vara för varmt, men vi dog båda två ändå i värmen. Hon hoppade jättebra, dock la jag henne för nära några gånger då jag räknade fel på galoppsprången men det ordnade sig när ryttaren skötte sig. Inte ett endaste pet/vägring, det märks att hon tycker det är roligt. Var trotts allt 2-3 veckor sedan jag hoppade henne sist, tänkte att hon skulle få vila lite ifrån det. Men nu är vi igång igen.
 
 
 
Ridskolan har startat upp idag så nu ska alla ridskolehästar ridas igång, de var så fåoch frågae om jag kunde tänka mig rida en. Så jag tog mig en prickig kuse vid namn Whisky, vi skrittade runt i 30min. Känndes perics som att sitta på Annie igen fast han var större och mjukare, underbar känsla!
 
Käkade räcksallad och tittade ut över hagarna, det är livet det! Sen kom Ellen och hämtade mig var kanske hemma hos dem i 1,5h innan jag fick köra moppen till stallet med Ellen där bak. Hjälpte Emma lite när hon hoppade och sedan gick vi alla fyra upp till ridskolechefen och tittade på lite tävlingar. Sen så satte bara vi fyra oss ner och diskuterade lite och nu har vi kommit fram till en plan över hösten, ska skriva mer om den sen när jag hämtat hem min kalender.
 
Red ut med Ellen och jag fick skritta på deras ponny i DRESSYRSADEL vill verkligen ha en till Dippe. Hade en till min förra ponny och oj så underbara de är, men till Dippe har jag ingen ännu men det kanske kommer? Vi red ut en bit ivarjefall sen gick vi in på banan. Dippe gick bra idag faktiskt har känts lite halvdant men idag vände det. Red barbacka på honom så det vart lite vingligt men det är bra träning för balansen.
 
Nu på kvällen tog jag och pappa oss en springtur på 27min snacka om att jag var död efteråt. Stretchade i poolen och nu är jag ny duschad  och ligger i sängen, skönt!
 

hoppning

Postat den: 2013-08-05 @ 00:34:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Drog ner till stallet efter jag slängt i mig lite frulle sådär vid 12, så var i stallet runt 13.30. Byggde fram en övning som jag hittat på hippson. Den gillade jag jättemycket, då den var simpel men ändå massa saker att tänka på och för Dippe är det bra att träna serier då han måste tänka lite. Dessutom måste hästarna ta halvhalterna då de inte bara kan rusa innan/efter då det kommer fler hinder.Dippe hoppade jätte fint idag och jag är super nöjd över passet! Har påriktigt inga hoppbilder med dippe, sorligt men sant... så fick bli en printad från i vintras. Kan tillägga att Lussi fick vila idag då jag inte hann med henne, vi har varit och firat min kusin som fyllde 2 år idag hela eftermiddagen och jag kom iväg till stallet sent.
 
 
 
Tänkte dela med mig av övningen som är direkt hämtat från hippson.se
 
Gör så här:
A. Värm gärna upp med att trava en båge på långsidan. 
- Det är bra med sidvärts i början, man får koll på hjälperna och lär sig samverkan mellan inner och ytter. Det är viktigt med rakriktning och att sitta mitt över hästen. Många har svårt med skänkelvikning, de viker sig i sidan, förböjer hästen och glömmer ytterhjälperna, säger Mirre. 
Börjar du med sidvärtsarbete har du också fått en mer lösgjord häst.
 
B. Börja i trav. Fatta galopp och gå in på volten, kom över den upphöjda bommen. Bryt av till trav efter volten, innan bommarna i hörnet. 
Bommarna kan du antingen bygga med travavstånd och ändra senare under övningen - eller så bygger du med galoppavstånd och tänker att det ligger en blindbom, en "osynlig bom" mellan varje bom. 
Fatta galopp, hoppa in på räcket. Det ska vara pyttelitet, kanske 40-50 centimeter. Du ska rida mellan bommen och hindret så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Du ska ligga kvar i den galopp du rider i längs hela bågen.
- Du måste vara stadig, du kan inte fladdra och rycka i tygeln. Det krävs precision från ryttaren. Övningen är ganska tuff, det är inget för nybörjare. Du måste också hoppa med precision och med ganska korta galoppsprång, säger Mirre. 
Bryt av till trav innan travbommarna i hörnet. Fortsätt ett par gånger, vila och gör sedan övningen i andra varvet.
 
C. Rid nu hela varvet (som B) i galopp. Glöm inte att bygga om ifall du har haft travavstånd på bommarna i hörnet.
 
D. Som B, men nu går du på den raka linjen på långsidan. När du landat efter sista hindret på långsidan ska du igenom nästa hörnpassering på galoppbommarna, vilket blir tufft eftersom kortsidan är kortare än vanligt - du landar på kvartslinjen. 
Du kan höja oxern i mitten rejält om du vill, men om du höjer mycket måste du ändra avstånden.

 

Syfte:
Lösgjordhet och lydnad för hästen. Snabbhet och att lära sig att hinna med för ryttaren. Ett annat syfte är att göra ryttaren bättre på hörnpasseringar.

 

Tänk på det här:
Blicken upp, var med på bommarna som kommer. Sitt mitt över hästen.
- Många placerar innerskänkeln fel i hörnen, jag förstår inte varför! Det är ju bogen man vill ha ut, undan för innerskänkeln. Placerar man skänkeln fel hamnar man snett och blir hängande i innertygeln. Många försöker leda med yttertygeln, det är jag lite allergisk mot. Släpp på innertygeln i hörnen i stället! Ut med hästen på yttertygeln, säger Mirre.


5.

Postat den: 2013-08-04 @ 09:49:00 | Vardag | Kommentarer (0)

♣ Jag hatar och spy, det är så äckligt. Eftersmaken måste jag nog ändå säga är värst!
 
Jag vill ha en  jack russel när jag blir vuxen, de är så söta.
 
Jag är dunder morgon trött, kommer verkligen inte upp på mornarna. De som känner mig förstår vad jag menar, tar minst en timme att få upp mig ur sängen. Det är ett under att jag hinner i tid till skolan varje morgon!!
 
Jag läser hellre små bloggar än stora, de är mycket mer personliga. Helst läser jag vänners bloggar.
2 av alla bloggar jag läser är stora bloggar resten är små.
 
♣ När jag väl gör något gör jag det med hela hjärtat. Skulle aldrig falla mig in att rida ett slarvigt pass exempelvis, då går jag hellre en kort promenad med hästen om jag vet att jag inte har tid.
 
 

"små gula citroner" och ridpass

Postat den: 2013-08-03 @ 23:52:22 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Låg i sängen och kollade på "små gula citroner" vilket var en underbar film, diggar den sjukt mycket! Men största delen av dagen har jag legat vid poolen och solat. Har haft en riktigt chill dag!
 
Åkte till stallet vid 7, vart lite sent. Började att rida Lussi, skrittade först bort till en klätterbacke och gick upp och ner fyra gånger. Gick sedan in i tältet och red ett lösgörande pass. Shit vad fin hon vart, man måste bara få en ärligt fram till bettet och låta henne välva ner med lite små piller. I galoppen går det halvdant fortfarande men vissa dagar så går hon sjukt bra även där.
 
Dippe red jag lite nere på vallen och i paddocken, gick inge vidare. Vet inte men jag tappade tålamodet och trodde allt skulle gå perfekt på en gång, jag har blivit sjukt petig vad det gäller alla små detaljer och nöjer mig inte åt att han kröker lite på nacken. Han ska vara igenom ställd, tackten ska vara bra, han ska komma upp med ryggen ordentligt, så han kan komma in och under med bakbena osv.
 
 
han är rätt snygg min ponny!

Tillbaka till startsidan