Helg

Postat den: 2015-10-26 @ 11:15:30 | Vardag | Kommentarer (0)

I Lördags skrev jag högskoleprovet, så jobbig dag! Man blir så sjukt trött efter lunchen när man har två prov kvar att skriva. Hoppas att det gick bättre än sist i varje fall. Bob och jag gick på promenad.
 
Igår så flyttade jag ut till min farbror med Kristin. Jag hann med att ta hand om Bob och följa med till Kristins  medryttarhäst Lisa, sen åkte vi till mamma och pappa som bjöd oss på kvällsmat. Red Bob på utebanan och hade mest fokus på min egna sits. Hoppade även två små kryss med varierade galoppsprång, då det stod framme. Känndes helt okej, men det går ju så mycket bättre när man har någon som säger till en hela tiden då man lätt glömmer saker..
 
Idag så har vi hoppat lite studsmatta och badat i poolen. Resten av dagens agenda är att äta lunch hos farmor, gå promenad och fixa till Bobbi. 
 
2år utan min lilla prins så jag saknar honom! ♥

Annette hjälp

Postat den: 2015-10-23 @ 20:37:07 | Träningar | Kommentarer (0)

Annette hjälpte mig som sagt med Bob idag. Vi la all fokus på min sits då jag inte är tillräckligt stadig i den, utan mina händer kan inte vara stilla och mina ben måste slappna av ordentligt. Så red utan stigbyglar hela passet, känndes i magen efteråt kan jag säga. Det är helt enkelt min mellan del som behöver stärka sig.
 
Mina armar skulle jag ha tätt intill kroppen. Tyglarna (speciellt inner) får jag inte ta emot mig, utan bara leda innåt frammåt om det behövs. Måste kunna ha mina händer stilla därframme för nu är det som om Bob förväntar sig att jag ska göra nått och vi kommer aldrig till någon harmonisk ridning utan jag är hela tiden där och stör honom.
 
Sen måste jag även ha vikten mitt över hästen och inte sitta mer på någon sida. Får bara vrida överkroppen, höfterna ska fortfarande vara rakriktade. Mina hälar ska vara nedsläppta även när jag inverkar så att jag då inte drar upp hälen, som jag har en tendens till att göra.
 
Helt enkelt så var det ett bra ridpass, om jag nu ska starta MSVB nästa år så måste jag ha full koll på mig själv. Tycker att det är superbra att Annette verkligen säger som det är. Det är då jag utvecklas som mest. I slutet skötte jag mig och då vart även Bob fin och genomsläpplig.
 
Oj, vilket långt inlägg det var hoppas det är någon som pallar läsa! Imorgon ska jag skriva högskoleprovet, önska mig lycka till det lär behövas, hehe.
 
 
Det här vad länge sedan, vad vi har utvecklats sen dess helt otroligt!

BODA BORG

Postat den: 2015-10-23 @ 11:03:06 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, igår var jag så otroligt trött efter en rolig dag på Boda Borg. Jag skittade ut Bob i skogen och bara myste, han skrittade i ett jäkla tempo då får man vara glad för det händer inte ofta haha. Var hos min farbror och hade en genomgång om hur deras hus fungerar och vad alla djur ska äta osv. Jag ska nämligen bo där under höstlovet, vilket ska bli spännande!
 
Hade morgonen i stallet så vart en tidig morgon, var så trött hade jättesvårt att komma upp från sängen. Det har dock varje morgon men idag var det lite extra jobbigt. Annette hjälper mig med Bobbi när jag slutat skolan. Imorgon ska jag skriva högskoleprovet, skjut mig! Gjorde det förra året oxå vilket gick skit och var svin jobbigt... Så ser inte fram emot det alls, men ska ladda upp med massa gott att äta hela dagen.
 
 
Delar med mig av en standard öron bild, bland alla höstlöv!

Onsdag

Postat den: 2015-10-21 @ 22:53:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, dagen börjar lida mot sitt slut. Jag har idag varit i skolan som vanligt, slutade klockan 15.50 så var en låååång dag. Red ut i skogen Amanda gjorde mig sällskap. Börjar bli så mörkt ute på kvällarna helt sjukt! Åkte direkt till städjobbet och fixade det efter stallet. Hemma åt jag bara lite mat som var otroligt stark, bränndes i munnen efteråt. Tittade lite på Bonde söker fru samtidigt, för att sedan åka tillbaka till stallet och fodra hästarna. Nu väntar jag på att PH ska sändas så jag kan lägga mig i sängen och tittat på det. 
 
Imorgon väntar en dag på Bodaborg med skolan, vilket ska bli skoj! Var länge sen jag var där, men det är alltid lika roligt. Bob ska skrittas ut imogron, han var värd tre dagara lite lungnare efter söndagens och måndagens hoppning. Annars så händer det väl inte speciellt mycket annat skoj i mitt liv, så hejsvejs! 
 
 
Saknar sommaren!!

Gjorda tävlingar i år

Postat den: 2015-10-21 @ 10:16:00 | Tävlingar | Kommentarer (0)

18 OKTOBER
Startade en La med 6 fel, fick ett stopp. Gjorde en felbedömning efter framhoppningen om att inte spänna sadelgjorden ett hål till utan lät det var. 3:an och 4:an var en linje och påväg mot 4:an gick han högervänsterhöger och visste inte vart han skulle eller vad han skulle hoppa så då tog det stopp. Resten av rundan kämpade jag för att hålla sadeln på rätt plats, trotts detta lyckades vi ta oss runt min kämpe♥
 
10 OKTOBER
Hoppade en Lb och en La. Gick nolla i båda klassrna och hade en bra känsla. Vi tog en 5:e plats i Lb:n (red bara för en nolla) och en 2:a plats i La:n. 
 
 
26 SEPTEMBER
Hoppade en Lb som vi nollade. I La:n var han trött och tittade på precis allt så fick inte fram honom för skänkel överhuvudtaget, det resulterade i ett stopp, ett pet och ett tidsfel.
 
11 SEPTEMBER
Red en Lc (clearound) och en Lb. Lc:n nollade vi. I Lb:n fick vi ett pet i omhoppningen men det räkte till en 2:a plats.
 
15 FEBRUARI 
Vi startade en La och gick nolla. Det var då vi kvalade MSVB!!
 
 
 
1 FEBRUARI
Hoppade en Lb och La. Gick nolla i Lb och vann klassen. I La:n fick jag ett nedslag men kom ändå två.
 
Sammanfattningsvis så har de få starter jag gjort i år gått riktigt bra och jag väldigt nöjd med våra resultat!

Dagens bravader

Postat den: 2015-10-20 @ 21:27:44 | Vardag | Kommentarer (0)

Min dag betod av en skoldag som slutade 12.30, har fått ett väldigt chill schema nu sista året på gymnasiet. Därefter åkte jag hem pluggade lite matte och körkort, för att sedan åka och ta in alla hästar i regnet. Bobbi fick ta det lungt idag eftersom att han tävlade i söndags och igår tränade vi för Klaas. 
 
Klippte även en häst i stallet, det är min nya plikt på anläggeningen skulle man kunna säga. Jag tycker bara det är roligt så gör inget för mig! Hade även kvälls fodringen i stallet. I Bakfickan (stallet bob står uppstallad i) är vi just nu 7 hästar så det blir totalt 17 pass i månaden typ och denna vecka och nästa har jag lyckats klämma in massor av pass i stallet. 3 boxar står alltså tomma, under i princip hela sommarvar vi bara 5 hästar vilket dock inte gjorde mig nått då det gick så fort.
 
Planen med bob denna vecka:
må- Klaas träning
ti- skritta
on- rida med Amanda
to- skritta
fr- Annette hjälper mig
lö- skritta
sö- rida
 

Back in bussnies

Postat den: 2015-10-20 @ 13:48:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, det var inte igår!
 
Nästan precis 11 månader sen faktiskt och mycket har hänt under denna tid. Jag går nu sista året i gymnasiet och snart väntar min framtid runt hörnet och beslut måste fattas, vad jag vill göra resten av livet. Så sjukt kul och spännanade samtidigt som det skrämmer skiten ur mig.
 
Jag har även under detta år lyckats tagit tre körkort (A1, A2 och B) och det fjärde är på gång. Våran transport och bil kräver att man har BE-körkort så det är vad som står på tur, måste ju kunna köra runt på Bob själv. Har kommit väldigt långt i teorin så snart väntar en uppskrivning.
 

Bob och jag är tillbaka på banan efter ett halv år då jag bara fokuserat på att stärka honom. Han har höjt ryggen, fått mycket mer muskler och under halsen börjar försvinna sakta men säkert. Jag har ägnat mycket tid åt tömkörning för att stärka honom utan ryttare på ryggen och gått mycket off road samt i bakckar. Ända sen jag brörjade rida igen efter allt detta så har jag bara ridit varannan dag vilket jag fortfarande gör.
 
Ridskolechefen på trolldal har och hjälper mig väldigt mcyket med bob. Jag är på jakt efter yttligare en hopptränare har testat Pontus Westergren och Klaas Stiksma änsålänge och är välidgt nöjd med träningen för Klaas. Kommer såklart fortfarande träna för Jannica men vill åka och se lite mer runt omkring och få mer insperation!
 
Hoppas nu att ni vill hänga med på min och Bobs fortsatta resa på denna blogg! 
 
 

Tillbaka till startsidan