2012 sista minutrarna

Postat den: 2012-12-31 @ 23:57:18 | Vardag | Kommentarer (0)

Nu lider 2012 mot sitt slut. Det har varit ett händelse rikt år. Jag är nu i Italien så kan inte skriva nått ingående inlägg men det kommer sen :)

Ha det bra nu alla fina människor, puss


Kontakta mig

Postat den: 2012-12-31 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 

Leker med Alessandro ❤

Postat den: 2012-12-30 @ 14:41:29 | Vardag | Kommentarer (0)


Italien

Postat den: 2012-12-29 @ 22:22:46 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu

Nu äntligen har jag skrivit in koden till Wii-fit här hemma hos Kicki, Mic och Ale. Tänkte bara berätta att jag har det super och så.

På julafton så gick jag, mamma och moster Kicki på stan på förmiddagen jag hittade ett par byxor och en kofta super snyggt!

Den 26 så hade vi dop för Ale i en kyrka som låg nära där Mics föräldrar bor. Efter dopet så gick alla på lunch 7rätters! Snacka om att jag var mätt då, haha. Vi bodde på hotell på kvällen för alla fick inte plats hos Mics föräldrar. Men när vi vaknat den 27 så gick vi till the patents, myste även med hundarna där. Stackarn ena hade bara 3 ben. De har det bra där till skillnad från många andra hundar. De klappar dem och de får mat! :)

Mics föräldrar gör mycket mat själva så som jätte goda korvar, nån slags inlagd paprika och sen har de kastanje träd, hasselnötts träd och walnöttet typ. Åt ihjäl mig där oxå, vart man en kommer är det massa fika och mat!

Vi var i Pompeji igår 28 vart rätt uttråkad jag och gamla saker är inte så glada i varandra. Men det var intressant att se människo kropparna, låter som värsta huliganen! Idag var jag på stan igen, försökte hitta en väska då min är sönder men hittade ingen jag gillade. Kollade även på skor, men hittade inga till vintern...

Idag så gick vi först på morgonen och köpte nybakat bröd, yammie! Sen gick vi till ett stall nära min moster och vi åkte även till två olika ridsport affärer. Är man häst tjej så är man, haha. Hittade ett par ridstövlar jag gillade får se om jag kanske köper ett par :) Efter det åkte vi in till stan hittade en väska på ett stånd ingen speciell men ändå stilren och snygg! Köpte även en present till Amanda för att hon tar hand om mina djur :D

Nä nu får ni en bild då det inte går att lägga upp fler :(


Tips på övning

Postat den: 2012-12-29 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (0)

                                  Oxer
Cavaletti bom - Räcke -    Markbom
                                   Räcke
 
Alltså övningen går ut på att man ska kunna variera galopp språng emellan hindrererna och att hästen inte ska veta vilket hinder den ska hoppa på slutet :) För mig så är 21m 6 galoppsprång (D-ponny) så jag varierar på 6-6, 6-7, 5-6, 7-6 osv. En kompis som red denna övning samtidigt på storhäst kunde oxå ha dessa avstånd.
 
Som en liten uppvärmning kan man rida på alla hinder/bommar i mitten. Innan rosa bommen så tar man en förhållning och om hästen inte lysssnar gör man halt innan rosa bommen. Man ska inte hålla i hästen nått alls över rosa bommen utan hästen ska lyssna på förhållningen innan. Tänk om du rider an på en tre kombination så behöver  du ta en förhållning men hästen lyssnar inte då går det troligen inte så bra. Därför är det viktigt att träna på det!
 
Superbra övning, är som 17,5:an fast med hinder ;) För mig och Dippe passa sånna här övningar superbra, även för en ryttare som känner sin häst väl är denna övning bra. Vad tycker ni om övningen?
 

Skyltar

Postat den: 2012-12-28 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (5)

Jag har ju en skylt men den står det ju Annie på så den kan jag inte ha längre. Men har setat och kollat runt lite och så testade jag att göra en egen. Vad tycker ni? :)
 
 
Var inne på DENNA sida. Har ni någon annan bra sida? Vill helst ha nån som sticker ut i mängden!

Min hovslagare♥

Postat den: 2012-12-27 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (2)

Ett inlägg från där jag bloggade förut så några kanske redan har läst det förut. Allt stämmer därför inte nu men i helheten är det rätt! :)
 
När min hovslagaren skor Dippe lär man sig alltid något nytt. Han är så intressant och prata med och super skicklig!
 
♥ Jag frågade om sadlar och berättade om vårat sadelutprovnings dilema igår. Han sa att jag ska rida barbacka eller longera mycket tills jag har en bra sadel. För han är jätte omusklad vid ryggen pga att sadeln har varit ivägen (detta har hänt hos förra ägaren).
 
Sen frågade jag om Dippes rasp. Vi skrattade gott åt pappas förklaring han gav till veterinären "bjugg på hasarna" hahaha Xd det heter rasp och sitter vid karleden. Min kära pappis, han gjorde sig förstod åtminstonde med lite gissningar. Hovslagaren sa att jag kunde andvända det jag gör dvs, ett shampoo, helosan, sen har jag fått en salva från en i stallet som jag ska ha innan shampoot och sen sa han att jag även kunde badda på virkonS för att få bort bakterierna.
 
♥ Jag sprang med Annie och han kollade och han sa att det bara var att göra som jag gör ha henne inne och gå små promenader. Sen så har hon en flärp från hoven, så lite utav hältan kanske beroer på det? Men han kommer om två veckor igen och ska sko Annie, om hon inte blivit såld.
 
Vi pratade om olika hovslare hur man ska sko. Han berättade att han hade kommit fram till att det ska vara 1/3 i frammtån om man mäter rån hår spetsen (kolla bilden). Och nu så hade det kommit ut i en hovslagar tidning i ca: 7 länder. Vi pratade om hur fel det kan bli och att en hovslager skodde så illa så att skorna satt bara kvar i max en vecka...
 
 
(bilderna tagna från google)
 
Asså om ni letar hovslagare så hör av er så ska ni få hans nummer för han ser inte bara hovarna utan kollar hela hästens helhet och ger en tips om allt möjligt (mat, träning, foder, hur man ska sköta saker och allt!).
 
Jag hade Annie i över två år och hon har gått i leriga, steniga hagar men jag har inte haft en ända tapp sko! Det är riktigt bra, man sparar pengar och hästen får bra hovar att arbeta med då hästen belastar hoven i mitten där det ska vara belastning inte för långt fram vs bak.

 

ta kontroll över bloggen

Postat den: 2012-12-26 @ 19:09:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Följ min blogg med Bloglovin

Häst ögon

Postat den: 2012-12-26 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Har ni tänkt på en sak... Dippes ögon och Annies ögon är rätt lika varandra, snälla, harmoniska, lungna och fantastiska. Tror jag faller för hur hästens ögon ser ut omedvetet.
 
Sitter inte och väljer ut efter det när jag letar häst men om man jämför deras ögon så är det rätt lika Annies är lite rundare ögon men det ovanför är spetsigare än Dippes, men annars så är de väldigt lika. Eller vad tycker ni?
 


Sammanhållning Ridskola/Privat

Postat den: 2012-12-25 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Jag har ridit på två ridskolor. Den första ridskolan Trolldal (Katrineholms ryttarförening) där jag har Dippe nu och hade Annie där, bor även i Katrineholm. Jag gick på rid lekis i Trolldal typ ett år, år 2003 tror jag. Sen kom jag inte in på någon ridlektion så då började jag i Vårnäs Vingåkers ryttarförening.
 
I Vårnäs gick jag i jättebra grupper, speciellt den sista. Vi hade super kul tillsammans, de flesta av oss hade mammor som red i nästnästa gruppen efter oss så då var vi alla kvar och åt godis, pysslade i stallet och mycket mera. Alla aktiviteter så var nästan hela gruppen med på och det var lika roligt varje gång! När någon fyllde år så bjöd man hem rid gruppen och hade ex. pyjamasparty :) Men de som hade egna hästar då fick lite mera status om man kan säga så.
 
2008-2010 så red jag både i Vårnäs och Trolldal. Det var då vi ställde oss i kö till Bakfickan. Sen när vi köpte Annie så slutade jag i Vårnäs och red i några månader med Annie på lektionerna i trolldal.
 
I Trolldal så hade alla sina positioner och alla hade så kul tillsammans. Jag minns att det inte var lätt att komma med i ridskole elev gänget. Sen när man skaffade egen ponny så lärde man känna fler människor och mera. Just nu så tycker jag att vi privatryttare på trolldal har super tillsammans. Vi rider ofta med varandra och ibland är vi ett gäng som hoppar tillsammans eller rider ut ihop.
 
Oftast på ridskolor så har man "tuffa gänget", de som syns mest på ridskolan. Och jag hamnade såklart i båda dessa gängen på ridskolorna. Men deras sammanhållning var bra och alla skrattade och hade kul. Egentligen så är det inte så stor skillnad. Mer än att när man har egen häst så kan man göra mera tillsammans, eftersom man alltid ses så tillbringar man mera tid tillsammans. Men i Trolldal så har vi nått som heter "del fodervärd", då så får man rida hästen två gånger i veckan och fixa till den i stallet emot en viss summa. Detta gör att många tjejer ofta är i stallet och är mycket tillsammans.
 
Lite rörigt kanske men hoppas ni förstår nått, annars får ni fråga ;)
 
 
 

God Jul alla goa blogg läsare

Postat den: 2012-12-24 @ 17:26:49 | Vardag | Kommentarer (0)


Min favorit julgodis

Postat den: 2012-12-24 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Är saffrans tryffel så himla gott, bara smälter i munnen. Man kan äta hur många som helst typ...
 

Ca 12 st

150g vit choklad
½ dl grädde
½ pkt saffran
½ msk honung
25g rumsvarmt smör
½ dl florsocker

1. Hacka den vita chokladen

2. Koka upp grädde, honung och saffran. Ta bort grytan från plattan och lägg i chokladen. rör runt till allt har smält. Lägg i smöret och rör runt till det också har smält.

3. Låt kallna och sätt in det i kylen att kyla 3-4 timmar eller över natten.

4. Rulla små bollar och rulla dem i florsockret. Tvätta händerna i kallt vatten efter varje boll.

Mot Italien

Postat den: 2012-12-23 @ 15:31:02 | Vardag | Kommentarer (1)

Nu så sitter vi i bilen. Var och pussade om mina fina djur innan vi gav oss av <3

Har gjort inställda nästan varje dag, så ni får nått att läsa om :)


Zelda i sin box

Postat den: 2012-12-23 @ 00:01:21 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Boxdörren in till Zelda
 
 
Självaste ninen Zelda♥
 
 
Sitt hus och kryp in (bara tillfälligt!)
 
 
 
Så ser det ut nu ;)

Full fart

Postat den: 2012-12-22 @ 23:54:26 | Vardag | Kommentarer (0)

Min dag:
 
  • Tog med Zelda och alla hennes grejer till stallet på morgonen då vi även släppte ut hästarna. Fixade iordning i hennes box, sen satt hon innanför min jacka när vi släppte ut hästarna, haha :) Hon låg även där när jag ledde bort Dippe och allt, den kaninen är världens snällaste♥
  • Åkte direkt efter stallet till stan. Hittade ett par svarta byxor då mina har blivit gråa... Sen hittade jag två tröjor men vi hann aldrig prova dem så de är undan lagt tills imorgon.
  • Åkte till min farbror och käkade där, super gott var det! Vi var där 13-18 kanske :) Trevligttrevligt, fick även min julklapp av farfar och Yvonne pengar. Igår fick jag min födelsedags present av farmor oxå pengar.
  • Sen åkte vi hem bytte om, började packa lite tills imorgon. Pappa och jag åkte till stallet. Fick hjälp av en i stallet Freddie och kolla om han var halt vilket han fortfarande var... Men det såg bättre ut! Så jag tog Dippe i ena handen och Twiggy i andar handen (en kompis ponny som jag skulle gå med). Myste även med ninen :love:
  • Nu har jag nästan packat klart :D och måste sova för imorgon åker vi till Italien till min moster, Mic och lilla Ale :thumbup:

Kommer att bli dålig bloggning nu, men har gjort några få inställda har inte hunnit med flera än typ 4 stycken... Men jag är tillbaka 2 Januari :)

 


Tillbaka till startsidan