Torsdag

Postat den: 2013-10-24 @ 13:39:58 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Imorse var jag jätteduktig jag gick upp vid 7 så jag slapp stressa imorse, måste ha varit första gången på en månad... Åt en god frukost och sorterade upp alla mina lindor som jag tvättade igår kväll, ska ta och rulla ihop de senare. Ska ta hem alla shabrak, fleecetäcken och regntäcken. Allt som går att tvätta hemma helt enkelt. Tänkte få rent på allt nu innan.

Ikväll är den en kunskapsträff i stallet som jag tänkte vara med på, känner mig tillräckligt stark för det nu efter allt. Ska även skutta runt på Zuri en stund idag och fodra hästarna ikväll. Har en lektion kvar och då kollar vi film, dock så är det en urusel film men jaja bättre än lektion!

Fick tacos i skolan idag och vi får så himla stora bröd alltså...


tisdagens ridning

Postat den: 2013-10-22 @ 22:52:44 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så kom jag till skolan rätt så dygnsur, var inet så mysigt att ta på sig en blöt jacka och moppehjälm när jag skulle hem... Börjar bli kallt och åka moppe, men ska försöka köra så länge som möjlit för jag vet inte hur jag ska kunna hinna i tid till bussen varje morgon. Jag kommer liksom inrusandes precis innan lektionen startar varje morgon, hehe!
 
Hade tänkt rida ett rejält dressyr pass på Zuri idag med snodd och allt, men det vart väl halv lyckat. Hela ridhuste var upptaget så var tvungen att vara i tältet och på ena halvan var det en som longerade och där det fanns plats för mig så var inte underlaget optimalt, så kunde inte galoppera igång henne ordentligt då jag inte kunde rejsa runt om de longerar. Så istället fick jag nöja mig med skritt, trav och ytterst lite galopp. 
 
Efter som jag hade satt på en snodd så jobbade jag på min sits och min inverkan. Zuri är en liten annorlunda häst att rida och lite svårare än vad Dippe var exempelvis. Så om jag inet kommer till att hon sänker nacken, aktiverar bakbena och kommer upp lite med ryggen så kan inte jag börja jobba henne men med snodden löst inspännd så blir allt genast mycket lättare för min del och jag kan komma till ridning mycket fortare. Men trotts omständigheterna tyckte jag att hon var fin och trampade på bra i traven där fick jag ett riktigt fint swung!
 
 

en och en halvmånad sen mitt liv vändes ut och in

Postat den: 2013-10-20 @ 23:59:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Idag är det en och en halvmånad sen du lämnade mig och tomheten ekar varje dag! Kan inte sluta tänka på det som hänt och hur det skulle varit om du varit här kvar hos mig, kommer aldrig att glömma dig. Hade aldrig trott att allt skulle kunna gå så snett, vill bara ha tillbaka dig! Det svider så hårt att inse sanningen att du faktiskt är borta och att jag aldrig mer kommer att få träffa dig....
 
I onsdags var det ett år sen jag köpte dig, det var en underbar dag och jag hade sett fram emot att få tillbringa mina sista ponnyåren med dig för jag visste vad du var kaptabel till och hur underbar du var! Under tiden jag hade dig vart du mer ridbar, jätte personlig och helt enkelt bäst! Vi var ett tema och kunde lita på varandra till 110% du ställde alltid upp för mig och du lämnade mig som en hjälte du alltid varit.
 
Varför hade just du ett hjärtfel livet är så jävla orättvist! Ni sprang precis lika mycket men ändå var det du som tog smällen och vi lyckades preics fånga in lindsey... Du gav verkligen allt för mig och jag kunde inte ha varit stoltare över dig, men varförvarförvarför? Orkar inte mer, vill bara gräva ner mig och inte vakna igen. Saknar dig så sjukt mycket min bästavän Diabolo 
 

blogg paus

Postat den: 2013-10-10 @ 22:07:03 | Vardag | Kommentarer (1)

Har tappat lusten helt för bloggen och istället för att göra några strö inlägg då och då så är det bättre att ta en paus och komma tillbaka med massa idéer och energi. Så hejdå bloggis och läsare!
 
 

Studiedag

Postat den: 2013-10-09 @ 23:01:57 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Har haft studiedag idag som till största del tillbringades i stallet där jag trivs bäst! Hoppade Zuri idag och satans vad jobbigt det var, både jag och Zuri var helt slut! 




Har även jobbat idag och chillat, var behövligt med en sovmorgon. Börjar nämligen bli lite förkyld och krasslig...




Helgen

Postat den: 2013-10-08 @ 10:04:41 | Vardag | Kommentarer (2)

Hellu bloggen, det var länge sedan nu för att vara exakt 4 dagar sen. Har haft fullt upp i helgen!
 
Lördag:

Gick upp vid 6 och vid 7 rullade bilen mot södra Sverige. Var nämligen och provred två hästar, ena hästen var verkligen inget för mig, men den andra känndes asbra! Så vi får se hur det blir med det. Kom hem vid 9 och då la jag mig i sängen och kollade på Gossip Girl, som jag har kollat klart på...
 
Söndag:
 
Vaknade runt 11 käkade lite frukost med family. Åkte och jobbade runt 12, har just fått lön så det känndes lite roligare att jobba nu. Gick och kollade på ungdomsrevyn som var bra faktiskt! På kvällen drog jag till stallet, red ett litet lugnt pass i ridhuset. 
 
Måndag:
 
Gick i skolan till 3 åkte direkt till stallet, fixade allt till Zuri och myste med henne. Vid sex åkte vi till farmor och åt en god middag där. Tog en promenad på 45 min med mamma igår kväll, skönt att röra på sig!
 
 

Kanelbullensdag

Postat den: 2013-10-04 @ 12:28:08 | Vardag | Kommentarer (1)




trevlig dag i skolan

Postat den: 2013-10-02 @ 11:47:00 | Vardag | Kommentarer (1)

En överansträng handled, hej! Nej men var hos sjuksyster och fick ett fint bandage :D
 
Idag åker jag till stallet direkt efter skolan, ska nog rida lite och sen kl 17.00 har jag kusen möte, jobba och måste verkligen plugga kemi. Har prov imorgon, hur ska jag hinna med allt?
 
 

daniel träning

Postat den: 2013-10-01 @ 13:09:00 | Träningar | Kommentarer (0)

Hellu
 
Igår var jag med på Daniel träningen med Zuri, är riktigt nöjd!
 
Vi började med att rulla på två cavaletti med 4 eller 5 galoppsprång och försökte hitta en jämnt flyt hela vägen. Hon trycker gärna på över cavalettin och hinder med för den delen. Hon var riktigt taggad och busig igår, inga olatheter!
 
 
Red sedan blå i höger varv - lila sex galoppsprång - cavaletti 4 galoppsprång. Fick ett fint flyt och kunde sätta upp mig så hon inte sprang ifrån mig, red även detta baklänges.
 
Hoppade sedan en liten bana som ni kan se, allt känndes jättebra hon drog iväg lite efter något hinder men annars satt allt. Daniel höjde uppbanan så det låg på 1.10-1.15 kanske sen hoppade jag 1-5, fick ett stopp in i kombinationen för jag tröck på och sen insåg jag att jag tryckt på för mycket så då försökte jag ta tillbaka. När man tar tag i henne för mycket lägger hon av, men la en volt och kom igen och då gick det super!
 
Är jättenöjd över träningen, känns som om vi förstår varandra bättre nu :)
  

Tillbaka till startsidan