snart sommarlov på riktigt

Postat den: 2013-06-28 @ 00:04:57 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så har vi målat järnet och det har resulterat i att imorgon kommer vi bli klara med sommar jobbet, ska bli så skönt att äntligen kunna ta sommarlov på riktigt! Måste ta och jobba lite på brännan, för i vinter ska vi till Afrika i 3 veckor och vill inte bränna sönder mig där.
 
Mamma hemtäde oss ifrån buss för att det regnade och så köpte hon lite mcdonalds till oss, mumsigt. Åkte till stallet vid 6-7 tiden och kom hem vid 11. Har hunnit rida två pass ett påvarera polle och fixat hö. Dippe red jag i tätet eftersom det regnade, han var jättelösgjord sen igår och shit traven på slutet, som en dröm! Tänkte super mycket på allt jag gjorde igår och att mina händer inet får flyga iväg.
 
Lussi red jag på ute banan, ibörjan höll jag lite för hårt i henne, men hon total vägrade att ställa... Men ju längre in på passet jag kom detso bättre blev hon och i slutet bärde hon upp sig själv jättebra. Lussi lyssnar jätte bra på bena och rösten.
 
Nu måste jag sova för imorgon så ska jag upp tidigt och släppa ut pollarn, måla klart det sista på firman och efter det har jag insläpp.
 
 

karin träning

Postat den: 2013-06-26 @ 23:42:45 | Träningar | Kommentarer (0)

Tränade som sagt för Karin idag och ja låt mig börja med att säga att det gick superbra, dunder mycket bättre än sist! Hon är en tränare som jag inte ångrar en sekund att jag tränat för i omkring 2 år. Om ni har möjlighet att träna för henne gör det, för man lär sig så jäkla mycket och hästen blir så mjuk, avspänd och ja, underbar!
 
Åter till träningen, vi hade en lång uppvärmning i skritt då jag skulle hitta takten då jag gungar med och att energin kommer ifrån att jag gungar med och inverkar när mina ben är i gunget "framåt mot magen". Först fattade jag ingenting men Karin bad mig att blunda och känna efter hur jag gungade med och att jag gungar med som magen mot ett ben i taget och för att få ut maximalt av min inverkan bör jag göra det när benen åker lite fram, typ.
 
Sen har jag som ovana att jag leder med min inner hand och säger: ställ, forma och sväng på samma gång. Nu får jag inte leda ut min hand då det inte fungerar längre. Med Annie så fanns det ett rätt läge och ett fel läge och då visste jag exakt när jag var rätt. Men med Dippe så finns det så många olika fel så jag vet inte vilket som är rätt. Eftersom han kan böja på nacken utan att gå rätt. Dessutom har Dippe mycket längre hals så med honom får jag inte släppa ut halsen, men med Annie som hade så kort hals kunde jag rida på halvlånga tyglar för då fick hon längre hals.
 
Okej, nu svamlade jag iväg. Eftersom min inner hand ville så mycket så har jag glömt bort mina ben, men idag vart det ändring på det. Idag fick jag veta när han gick rätt då ser jag bananen som inte är så tydlig som den var på Annie, men tror jag har koll på den. Han blir så självbären ibland,alltså han går rätt men jag har inget stöd, första gången det inträffade idag så kortade jag upp tyglarna vilket ger fel signal. Karin sa att jag skulle rida fram honom lite mer då vilket jag borde ha förstått men det kom som en chock för mig att jag inte hade någon häst i händerna så jag var tvungen att återfå den.
 
I traven så har han börjat trampa mer uppåt och inte så flackt längre. Men annars är det samma ridning och tänk som i skritten och desamma gäller galoppen. Juste ska tänka på att jag ska försöka ställa honom på rakt spår, det spelar heller inte någon roll om han är ställd på spåret. Och så skulle jag tänka öppna i princip hela tiden.
 
Att flytta hans bak är något jag behöver öva på också att ge inverkan i rätt stund för sidförade skänkeln. För det hade jag lite problem med, att flytta in och ut baken och ha hästen ställd utåt/inåt.
 
 

stall dag

Postat den: 2013-06-26 @ 23:16:19 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag har det varit en riktig stall dag vill jag lova! Var uppe med tuppen och ute i stallet vid 7.40, släppte ut hästarna. Vart bara 4 stycken som skulle ut  tillslut, men det häll regnade så det gjorde inget att inte alla skulle ut.
 
Gjorde i ordning Dippe för min dressyr träning för Karin och den gick hur bra som helst! Har sedan städat, putsat, knoppat och borstat pollarna riktigt fina. Vid halv två åkte jag och pappa iväg med Lussi till Sundbyholms travbana för att starta en pay and jump. Vart två felfria rundor, ruggigt cool ponny!
 
Tänkte att jag skriver två inlägg angående Karin träningen och pay and jumpen, så ni får lite mer smaskiga detaljer :)
 
 

tjäna bloggen

Postat den: 2013-06-24 @ 23:03:24 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Fattar inte tappar blogg lusten hela tiden... Tror det beror på att jag jobbar hela dagarna och att det helt enkelt inte finns någon tid för blogen längre. Sen har jag inte samma motivation som när jag delade blogg med någon, menmen.
 
På onsdag ska jag på en pay and jump med Lussi ska hoppa 60 och 70cm. Ska bli intressant och se hur det går!
 
 
 

trött som må få

Postat den: 2013-06-21 @ 00:18:52 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Snacka om att jag var trött imorrse, tar på krafterna att måla hela dagarna speciellt när vi för tillfället står i solen hela dagarna. Men nu är det helg och då kanske jag får sova lite längre, fårhoppas det åtminstonde.
 
Efter jobbet idag kom Amanda, vi badade, solade, åt "fruktsallad" och spelade fotboll. Åt lite mat därpå och efter det begav vi oss till stallet skrittade ut på Dippe i 30min tillsammans med Amanda och Martell. Hade tänkt rida Lussi med men när jag kom tillbaka hade de precis släppt ut ridskoleponnyerna. Det känndes taskigt att ta in henne när hon precis hade gått ut, så hon fick vila idag.
 
Imorgon är det midsommar och det ska firas tillsammans med familjen och Amanda (och kanske Hanna), mysigt ska det bli!
 
 

karin träning

Postat den: 2013-06-19 @ 23:13:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Igår så importerade jag 842 bilder från kameran som endas var tagna igår, snacka om fotton! Ska försöka jobba mig igenom dem och radera en hel del, men det lär ta tid om jag säger så. Ska fortsätta bearbeta mitt bruksridning inlägg och även göra ett "det visst ni inte om mig" inlägg (när jag kommer på något sådant).
 
Idag så tränade jag för Karin på morgonen klockan nio. Var så sjukt länge sedan jag tränade för henne eftersom Dippe har varit skadad och ja, känndes lite värdelöst attt betala massa pengar när jag bara fick trava i 5 min. Nu får jag däremot trava i 20-30 min sedan har jag börjat galoppera lite, men det utökar jag succésivt!
 
Till en början så hade jag mina skänklar i helt fel läge så alla mina hjälper gav inget resultat det vill säga att jag inte kunnat rida honom ordentligt. Eftersom jag har en hoppsadel bara så måste jag vinkla ut fötterna lite för att mina vader ska kunna sluta om ordentligt, men jag har haft dem rakt ner bara och då kommer jag inte åt på samma sätt... Känns lite lönslöst, men samtidigt vet jag att det är svårt att sätta sig upp och rida honom perfekt efter vila utan tränare. Eftersom jag ridit Lussi och många andra hästar undertiden så har man provat på många olika ridsätt och då jag inte har ridit Dippe så speciellt länge så är det svårt att komma ihåg hur jag gjorde exakt.
 
Jobbade mycket på volter och flytta bakdelen utanför spåret och rida skänklevikning utfrån volten. Fick igenom siderna på ett ordentligt och riktigt sätt. Känndes jättebra med träning och nu är jag på banan igen, kommer träna för Karin varje vecka nu under en period för att få allt iorning.
 
Jobbade sedan hela dagen och jag har brännt sönder mina axlar. Åkte till stallet och red Lussi, gick super! Mer än såhär kan jag inte skriva då kommer ni att dö.
 
 
lussi ville inte bada!

badning och målning

Postat den: 2013-06-18 @ 23:44:06 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Vaknade 5.15 i morse, ingen höjdare vill jag meddela. Har sedan målat hela dagen och vid 4-5 var jag i stallet. Sofia fottade mig när jag red Dippe, ska försöka rensa igenom och redigera så kommer några upp här så småningom.
 
Sofias grupp skulle ha som avslutning att rida ner och simma med hästarna så jag joinade med Lussi. Hon var jätte duktig ett litet tag och vi simmade nästan men sen stod hon mest på gräset och ställde sig för hon skulle absolut inte i, så nöjde mig med det eftersom det var hennes första gång vid sjön. När vi kom tillbaka så såg jag Alice (en i stallet) med badkläder frågade om hon skulle bada med hennes ponny, vilket hon skulle så jag hänkade med henne på Dippe när jag ändå var igång!
 
Han var jätte duktig först och simmade nästan men sen gjorde han som Lussi ställde sig på gräset och han vart jätte stressad och kunde absolut inte stå stilla... Nöjde mig med den lilla turen i vattnet, Dippes andra gång i vattnet.
 
Imorgon så ska jag träna för Karin på Dippe, var hur länge sen som helst. Är super taggad och vet att jag kommer få med mig jätte mycket att jobba på! Ska bli så roligt :D
 
 
jag och Annie ♥

måndag

Postat den: 2013-06-17 @ 23:20:53 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Min första jobb dag idag är avklarad, men imorgon kommer det en ny! Jag håller på och skriver ett inlägg om bruksridning, men måste sova nu så får skriva klart det en annan dag.
 
Dippe tog jag mig en lång tur på till spökbacken och klättrade. Jag var ute med honom i 2 timmar, så han fick kämpa på ordentligt. Lussi tog jag en promenad med i skogen och övade lydnad och respekt.
 
 

markarbete lördags

Postat den: 2013-06-17 @ 23:11:44 | Vardag | Kommentarer (0)

Skänkelvikning mellan bommarna

Därefter kan du välja att rida enligt skiss nummer 2, det vill säga vända rätt upp och sedan skänkelvika fram till bommarna som ligger innanför långsidan. Börja inte skänkelvika förrän hästen har travat över alla bommar och se till att vara klar med skänkelvikningen någon meter innan nästa bomserie börjar. Annars hinner du inte göra en halvhalt och rakrikta.
Du kan påverka tvärningen i skänkelvikningen genom att placera bommarna olika långt från långsidorna. Ju närmare långsidan desto mer tvärning blir det!

Byt varv efter bomserien
Efter bommarna mitt för långsidan tar du en ny halvhalt och börjar skänkelvika in mot medellinjen igen. Se till att vara klar med skänkelvikningen i god tid innan bommarna, rid rakt över dem och välj sedan motsatt varv när du kommer till kortsidan.
Rid ett halvt varv på spåret. På långsidan kan du göra en övergång (om du känner att du behöver mer kontroll) eller en tempoväxling (om du behöver mer bjudning). Vid nästa kortsida upprepar du övningen men påbörjar denna gång skänkelvikningen åt andra hållet.

Ska vara självbärig
I den här övningen är det väldigt viktigt att hästen går i en balanserad trav och att den bär sig själv. Annars finns risk för att den snubblar på bommarna. Rid hellre lite långsamt än för snabbt och skänkelvik bara mellan bommarna – aldrig över dem!
Om du känner att hästen flyter iväg i sidvärtsarbetet kan du välja att lägga in en övergång till skritt under bibehållen skänkelvikning. Efter två eller tre skrittsteg kommer du fram i trav igen. Trava sedan över bommarna som vanligt.

Källa: Hippson

 

Han gick så jäkla bra som en klocka, dock var det svårt att hinna med skänkelvikningen då vi hade stallt bommarna för långt ifrån varandra. Men han bar upp sig jättebra, trapade på nått så kopiöst och kom ner i en låg och rund form.
 
Denna övning var verkligen nyttig man var tungen att korrigera rätt hela tiden och denna övning stärker sammarbetet mellan ryttare och häst då de måste tänka tillsammans och vägleda samt göra rätt.
 
 

till ponnysarna

Postat den: 2013-06-17 @ 15:43:18 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Nu har jag kommit hem från jobbet, har tvättat och målat hela dagen (förmiddagen). Så nu ska jag tjäna pengar!

Ska alldeles strax ta moppen ner till stallet, blir uteritt samt NH för båda hästarna tror jag :)



LUSEN

HERE I AM

Postat den: 2013-06-17 @ 00:00:15 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu nu tänkte jag försöka börja blogga igen efter två veckor, har blivit sugen igen. Men när man har varit borta ett tag finns det så mycket man vill skriva så då skjuter man upp det första inlägget hela tiden åtminstone gör jag så...
 
Nu är det sommarlov och jag har all tid i världen, eller nästan sommarjobbar ju (börjar imorgon). Jag och min lillebror ska måla klart firman som vi började med förra året. Så vi har och göra hela sommaren, inte brist på jobb här inte.
 
Vi 97:or hade avslutningsgalej i torsdags kväll, super trevligt! Sen har jag umgåtts rätt mycket med vänner och ridit min fina ponnysar. Var även igår iväg med mina div 3 dressyr tjejer till Smedstorp där de presterade bra, men som vanligt kom vi sist. Var även iväg på studentfirande igår en stund och jag har börjat tagga som fan till studenten, fett kul med allt som händer under den tiden!
 
Idag hade ridskolan avslutning och de var tårttävling, samt att jag hade fixat en hemlig gäst som kom och berättade om bruksridning och jag fick testa på (vart lite som en clinic). Kan berätta mer om detta i ett enskilt inlägg.
 
 
 

update - helgen

Postat den: 2013-06-03 @ 23:41:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Lördag:
 
Jag, mamma och lillebror åkte tidigt på morgonen till Norrköping där jag hittade tre linnen, två tröjor, ett par shorts och ett par skor. Nöjd med inköpen känns som om jag börjar bli redo inför sommaren. Vi svängde förbi stallet på vägen hem red ett super snabbt pass på Lussi och sedan hem och förbereda allt inför vännerna som landade hemma hos mig vid 6.
 
Vi åt, pratade, badade, åt, pratade, åt, pratade  och ja så höll vi på in på midnattstimmarna då jag och två till gick en promenad och vid 2 åkte sista hem.
 


Söndag:

Gick upp vid 8 för att vara i stallet vid 9 då det var blåbärshoppning för min och Lussis del. Började med att hoppa en 50cm, framridningen blev jättekort då de höll kvar mig på banan på tok för länge trotts det så kändes hon framme utan att bli lång eller hängig. Hoppade en felfri runda med jämna och runda språng, 50cm är inte så mycket att hoppa men det rullade på fint.
 
Eftersom det inte var några konstigheter alls med 50cm så körde jag 70cm. Lussi kändes bra denna runda med fick nått cp språng men annars så gick det bra (nolla). Är jätte nöjd över Lussi då hon inte varit med om detta på väldigt länge/inte alls.
 
Annette ska mäta henne sen så ska jag börja tävla henne lite smått, så får vi hoppas på att någon köper henne snart men så länge får jag rida denna underbara ponny!
 
Idag:

Hade en chill dag i skolan har fikat, solat, chillat och spelat volleyboll mot tallås. Tog sedan med Linnea ner på moppen till stallet. Vi gjorde i ordning allt och hästarna, sedan gav vi oss av på en uteritt i finfina vädret. Linnea red DIppe och jag Lussi.
 
Vi mötte släpkärror, människor i diken, bilar, en lastbil,en hund och ja säg vad vi inte mötte. Vi överlevde utan några missöden, nej men Dippe är ju väldigt töntig och rädd, han hoppar till för allt men Linnea var avslappnad och gjorde ingen stor grej om de var nere i diket och hälsade på utan bara fortsatte. Det roliga är att man blir inte arg eller rädd, utan säger typ ojoj Dippe så går det! Lussi däremot är som ett tåg bara tuffar på skiter i om en lastbil/släpvagn kommer det är bara att lunka på.
 
Nu på kvällen har jag städat Zeldas bur, duktigt gjort! resultat↓
 

duktiga ponny

Postat den: 2013-06-03 @ 08:40:36 | | Kommentarer (0)

Hellu

Har inte hunnit bloggat i helgen. Men hade det mysigt med vännerna i lördags och hittade fina kläder i Norrköping!

Clerounden igår gick super två noll rundor en 50+70!






Tillbaka till startsidan