Helgen

Postat den: 2013-03-31 @ 23:45:28 | Vardag | Kommentarer (0)

Lördag:

Åkte till stallet tidigt för att fodra och släppa ut pollarna. Hjälpte till på clearrounden hela dagen, sedan red jag ut en sväng på Martell med Clara. Tog även en proemenad över forssen med Dippe, Clara hänkade även då. Mysig dag i stallet och en trevlig kväll hos mormor och nouno.
 
Söndag:
 
Åkte till stallet vid 9 har sedan hunnit fixa allt till Dippe och Martell samt hoppat Martell lite i ridhuset med Amanda på Aqua. Trodde Martell skulle vara hur stark som helst och att det skulle vara skit svårt, men han var faktiskt riktigt rolig :D
 
Rullade på en 5,5:a några gånger och han var med mig hela vägen, vilket känndes jättebra. Hade ingen som kunde höja och sänka så den låg på typ 80 hela tiden, men det räckte eftersom jag inte skulle hoppa honom så högt.
 
Åkte till Farfar och Yvonne vid 1 eller aa, vi skulle ha varit där då men vi var sena som vanligt... Fick super god mat där och hade det trevligt. Hemma har jag inte gjort något speciellt mest chillat och gjort lite nytta åtminstonde.
 

PÅSKLOV

Postat den: 2013-03-30 @ 00:13:33 | Vardag | Kommentarer (0)

Mitt påsklov började underbart med några timmar på stan med bästavännen :love:
 
Hittade några nagelack, en ny smink väska och en deo. På kvällen red jag Martell och tog en kvälls promenad med Dippe. Sedan var denna fina torsdag över och led mot en fin fredag.
 
Idag har jag tillbringat i princip hela min dag i stallet. Har fixat åt Martell och Dippe, gått med Dippe, Ridit Martell, tagit in alla ridskolehästar och privathästar i storastallet samt våra hästar i bakfickan, täckat av, fyllt på med vatten, byggt bana. Full rulle med andra ord!
 
Jag och Amanda red i ridhuset. Vi skoj hoppade lite på banan mer som markarbete och shit vad het Martell var, han taggar som fan öven om det bara är en bom! Men har var riktigt fin emellan små skutten på 20cm.
 
Imorgon så har vi morgonen i stallet, så det blir en tidig morgon och sedan vid 9 så ska jag vara "banchef" på clerounden. Men nu måste jag sova, natti puss
 
Btw, precis nu upptäckte jag att min snodd i munnen satt bara på en plupp så var tvungen att ta ut den, får be mamma dra dit den imorgon.
 

Lagtävlingar

Postat den: 2013-03-28 @ 08:18:00 | Tankar & Åsikter | Kommentarer (1)

Många tror att man har en stor press på sig och att alla blir skit tjuriga på en om man misslyckas. Även jag trodde detta när jag skulle börja ge mig ut på de riktiga banorna. Men tvärt om det är super bara att tävla i lag det första man gör, det finns många anledningar som ex
 
  • Du känner alltid folk på tävlingsplatsen
  • Efter som det är din första tävlings säsong och du inte har någon vana om när du ska lasta ut mm. så finns det personer du känner som kan hjälpa dig med allt vad gäller vaccinationsintyg till framridning
  • Det blir en lag anda i laget och alla peppar varandra och hjälper varandra framåt
  • Du går banan med laget och får tips på vad du ska tänka på osv
 
Även om du tävlar på en högre nivå så tycker jag att det är super kul att tävla i lag, sen blir det allvarligare ju högre upp man kommer såklart och det ställs en högre press på en om du tävlar elit, då är kanske inte allt lek längre samma sättet.
 
Mina första tävlingar gjordes i lag och det inte speciellt bra, men jag fick ta lärdom av andra hur jag skulle planera mina tävlingar. Även fast man gått grönkort kursen så behövs det mycket erfarenhet av att var på tävling för att man ska ha en tidsuppfattning av allt och en bra planering. Såhär såg min första tävling ut ↓
 


Nackdelen med hoppningen till skillnad från dressyren vad det gäller lagtävlan är att även om du gick nolla med en grym tid i lagklassen så har du ingen chans att få en placering ändå som du kan i dressyren. För i lagklassen i dressyr startar du som en individ och som ett lag, dock betalar du din egna start då. I hoppningen betalar föreningen för lagklassen. Så det blir väl typ lika i slut ändan.

Helt enkelt är det grymt att tävla i lag och det är ett superbra sätt att lära sig runtiner sin första tävlings säsong. Så en fet HISS till lagtävlan.

underbara onsdag

Postat den: 2013-03-27 @ 22:37:31 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag har det varit en bra liksom många andra. Började med en rätt chill skoldag som uppföljdes av en galen cykeltur i jakt om träningskläder till Amanda. Sedan for dagen iväg på gymmet där jag numera har ett gymkort och ska träna ihjäl mig, i förhoppning om en fin kropp. Fortsatte träningen i stallet med en 30 minuters promenad med finaste ponnyn, i underbara vädret :love:
 
Imorgon ska jag och Amanda jaga bh:ar på stan istället och sedan ska jag motionera två fina ponnysar (Dippe och Twiggy). Mer än så tror jag inte jag hinner, under denna fina dag innan lov.
 
Nu ska jag leta fina kläder som jag vill ha och fortsätta på mitt inlägg om lagtävlingar :thumbup:
 

Veckoschema

Postat den: 2013-03-26 @ 23:03:18 | Vardag | Kommentarer (0)


Ridpass på Zuri

Postat den: 2013-03-26 @ 22:41:59 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Ligger i sängen har just duschat och snapchattar med Amanda, riktigt fina bilder blir det! Synd att de inte sparats så ingen får veta hur snigga vi e...
 
Igår hände inget roligt, idag däremot så red jag Zuri. Ska ha hand om henne 2-5 April. En riktigt fin och rolig häst. Linnéa drog fram två bommar med 4 galopp språng emellan som jag började att rulla på och fick jobba för att få ihop henne i galoppen. När jag värmt upp och arbetat i galoppen vart hon super fin, dock vart hon lite tung i handen och bar inte riktigt upp sig själv. Linnéa tyckte att Zuri verkade trivas med mig på ryggen, så kul att höra! :)
 
Hamnade uppe i cafeterian med Annette och Emmas mamma. Vi pratade foderstatus och hur många gånger man ska utfodra osv. Alla ni som börjar ge B-vitamin när eran häst börjar fälla, börja redan 1 december! Sen lärde jag mig lite hur man räknar ut en foderstatus, krångligt men nått fastnade väl.
 
Nu måste jag sova och har kommit på ett bra åsikts inlägg att skriva om lagtävlan :D
 
Då var jag inte gammal

Dagens fråga

Postat den: 2013-03-25 @ 08:58:00 | Vardag | Kommentarer (0)


sporter

Postat den: 2013-03-24 @ 22:51:30 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu eller godkväll kanske man ska säga? Nej, det var inte det jag skulle prata om...
 
Har ju testat på innebandyn två gånger då jag var sjuk förra veckan och visst det är kul och så, men jag hade ju i baktanken att sluta när terminen tog slut vilket är April ut. Amanda berättade om ett super erbjudande på Actic där mamma tränar och om jag skaffar gym kort där så är det inga bestämda tider.
 
Jag trodde verkligen att jag skulle kunna fixa att träna innebandy nu, men det går inte med bestämda tider och dessutom har jag mycket i stallet eftersom jag har Martell lite då och då plus Dippe varje dag. Dessutom börjar Dippe bli bättre och vi ska kontakta veterinär så förhoppningsvis kommer jag att börja sätta igång honom snart.
 
Lite om min dag då, egentligen skulle jag inte ha behövt vara med på handy horsen för det var så många som hjälpte till redan, menmen. Annette ringde mig och frågade om jag kunde ta Martell, kort efter messade Amanda mig och frågade om hon kunde få ta Martie istället. Då hon hade pratat med Annette innan mig men inte kunde då, för mig var det bara bra att hon tog honom så jag kunde hjälpa till hemma. Eftersom vi renoverar så finns det lite pyssel att hjälpa till med.
 
Clarahjälpte mig i stallet och följde med mig och Amanda ut på min och Dippes 30mins promenad. Hemma har jag gjort våfflor, plockat ut allt ur frys och kylskåp, flyttat på kylen och frysen, flyttat affischer, plockat in alla matvaror, myst med ninen och langat plankor.
 

Söndagens planer

Postat den: 2013-03-24 @ 00:30:17 | Vardag | Kommentarer (0)

Ska ner till stallet vid 10.30 vi i kusen annordnar en handy horse som jag ska hjälpa till med.
 
Vet inte om jag ska rida Martell något får prata med Annette om den saken.
 
Måste göra klart min svenska power point om Sofia Nordin som ska redovisas imorgon.
 

fullfart annars är det inte helg

Postat den: 2013-03-24 @ 00:22:03 | Vardag | Kommentarer (2)

Alltid jag som lyckas.. säg senast jag hade en lugn helg, nej juste det finns ingen. Fast jag skulle bli så rastlös eller inte göra ett skit om det inte hände något hela tiden, så det är väl bra :cool:
 
fredag: Mamma, Kicki och Alessandro kom och hämtade upp mig från skolan och så hjälpte de till i stallet. Hem, käka, duscha, göra i ordning sig och sedan bar det av på musikalfest hos en vän. Typ hälften av alla nior på söder var där typ, vi hade det mycket trevligt! Mamma kom och hämtade mig runt halv två.
 
lördag: Gick upp vid 7 för vi hade morgonen i stallet, fixade allt till Dippe när vi ändå var där och tog en morgon promenad med honom. Han har blivit så duktig vad det gäller all trafik med mera! Kom hem vid 10 och åt en god frukost med mamma.
 
Hjälpte pappa att rulla ut värmeslangen, tog och sov eftermiddag också var så trött! Vaknade runt 6 åkte ner till stallet igen och fixade allt till Martell och red ett toppenpass i ridhuset. Han vart riktigt avslappnad på slutet, för att vara honom.
 
mobilbilder for life ♥

ridskola/stor anläggning

Postat den: 2013-03-22 @ 06:08:00 | Tankar & Åsikter | Kommentarer (0)

Dippe har varit skadad i 1 månad idag och ändå har jag kunnat hållit uppe min ridning. Jag har ridit minst 3 gånger i veckan dock inte på Dippe. Det är detta som är så himla bra på en ridskola/stor anläggning, vad ni än väljer att kalla det för, för det finns alltid någon som vill ha hjälp med sin häst.
 
Om jag istället skulle ha stått ute i skogen med få hästar i stallet skulle jag troligen inte ha samma möjlighet att hålla igång min ridning. I mitt fall hade jag extra tur då Maja är och jobbar i Strömsholm och har tagit med sina unghästar men lämnat Martell. Annette hennes mamma är inte så sugen att rida varje dag så jag och Amanda får rida honom i stort sett när vi vill. Under påsklovet kommer de troligen att åka till Danmark och lämna alla tre hästar som jag och Amanda ska hjälpa till med. Ska även troligen ha hand om en kompis häst Zuri 2-5 April, vilket är snart.
 
I och med att jag numera rider andras hästar mycket mera så får jag större kunskap. Dessutom är de flesta hästar jag rider storhästar, så jag indoktrineras på det samtidigt! Under denna månad när Dippe har varit skadad så har jag hunnit med att rida minst 5 olika hästar olika mycket, varav en är var ridskoleponny.
 
Visst jag har inte kommit längre med Dippe eller lärt känna honom mer, men jag har utvecklat min ridning, tagit med mig knep jag lärt mig och kunskap jag kommer att behöva i framtiden. Detta kommer jag se som en lärorik tid dessutom har jag fått extra motion när jag har promenerat med Dippe. Så jag ser ändå på denna tid som positiv, men visst jag har mina stunder då jag verkligen saknar att ha Dippe att ha med på träningar istället för att sitta på lektorn och titta på.
 
En stor hiss till att stå på en ridskola/stor anläggning!
 

ridturen på Martell

Postat den: 2013-03-21 @ 23:46:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så hade vi bara nationella i svenska den skriftliga delen och jag hade min tid mellan 8.30-9.30 sen satt jag en stund i skolan med kompisar och pluggade och snackade lite :) Drog mig hemåt runt 11 pluggade och åt lunch.
 
Kom ner till stallet vid 5 gjorde i ordning Martell på en gång. Amanda kom ner när jag hade sadlat klart, hon var så snäll så hon följde med och hade Dippe i släptåg. Vi skrittade ut en runda på 30minuter sedan red jag lite i tältet efteråt. Han var fin, men vart lite pigg och ville inte arbeta ett tag men efter en stund fick jag med mig honom igen och han gick jättebra! :D
 
Jag och Amanda åt klubba och kollade på Daniel träningarna i cafeterian och sackade, mysigt! Sedan väntade all mockning och hö fixande, men det gick rätt fort ändå. Dippes antiinflammatoriska medel har tagit slut så nu måste vi kontakta någon veterinär igen.
 
 

idag är det en månad sedan jag satt där uppe och styrde runt
 

min danielkurs helg

Postat den: 2013-03-21 @ 09:00:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Tänkte berätta lite om min helg upp i Strömsholm för några veckor sedan närmare bestämt två veckor sedan (1-3 mars). Egentligen var det bara en två dagars kurs, men varken jag eller Elin (en tjej som åkte med oss upp med sin ponny) hade skjuts på lördagen så vi åkte upp på fredagen istället.
 
När vi kom dit lastade vi ut ponnysarna i ett jättefint stall och på tavlan stod de att dem kunde fixade fodringarna åt oss = sovmorgon :love:
 
I vandrarhemmet var det jätte fräscht och det var massor utav människor där. Vi käkade även en bit pizza med pappa innan han åkte hem igen. Personalen där var jätte trevliga! :thumbup:
 
Som ni redan vet så är Dippe sen skadad och var även det då, därför hade jag med mig en ridskoleponny upp vid namn Munsboro Aussie såkallad Aussie. Hon är född 2000 och tävlade upp till LA innan ridskolan.

Lördagen:
Vi hade ett markarbetspass och arbetade mycket med avstånd och lydnad. Aussie lyssnade bra vad det gällde arbetet i trav. Men över de upphöjda bommarna i galopp så taggade hon till precis innan hindret och det vart inget riktigt flyt i det hela då jag försökte åtgärda det hela tiden istället för att låta det rulla på.
 
När vi hoppade en liten bana med övningarna vi hade tränat på så gick det riktigt bra! Minns också att vi stod upp och arbetade i galopp på fyrkants spåret och jag fick riktig träningsvärk efter det, haha!
 
Söndag:
Vi hoppade bana hela träningen i stora ridhuset som heter nått speciellt såklart. Första rundan fick vi bara cp-språng och allt bara gick kaos! Andra gången gick det mycket bättre, fick ett bättre flyt, en bättre grund galopp med mer energi i utan att hon sprang iväg.
 
Ja, det var en liten snabb utvärdering av min helg kurs uppe i Strömsholm som var super trevlig och lärorik!
 
 
Om ni vill ha banskisser och lite mer info om övningarna eller undrar nått så bara skicka en kommentar så berättar jag gärna, men vill inte lägga ner en massa jobb i onödan!

CLEROUND PÅ TROLLDAL

Postat den: 2013-03-20 @ 23:06:37 | Vardag | Kommentarer (1)

 
 

promenad

Postat den: 2013-03-20 @ 22:30:37 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Igår kväll rev vi ut allt i köket då vi börjat renovera och mamma behövde hjälp att packa ner allt så jag stannade hemma och hjälpte henne. Pappa åkte då ner själv till lilla Dippson, så jag fick inte träffa honom förrän idag!
 
Min kära mor följde med mig ner till stallet och hjälpte mig. Vi tog en promenix med Dippe på 27minuter för att vara exakt. Mamma ledde honom ca 2/3 av promenaden, för att jag skulle förklara vad hon ska tänka på osv. Så hon tillslut kanske säker nog att gå ut med honom själv. Dippe är inte alls dum eller någonting så, men dock inte så van vid skog, forsar, massa hus osv vad jag har förstått. Så han är under inskolning eller vad vi ska kalla det för.
 
Men han har blivit mycket säkrare, visst han kan börja trippa om det är mörkt och kommer mycket bilar speciellt bakifrån är läskigt. Bara man inte hänger sig i grimskaftet utan säger lite fler gånger och lite bestämdare typ kör ormen med grimskaften ni vet en sådan "klatsch", så lyssnar han galant eller han slutar inte trippa men han trippar inte fortare. Egentligen gör han inget mer än att trippa, men det kanske ser värre ut. Han är så uppfostrad så han skulle inte våga sticka!
 
Jag är glad att jag har sluppit tagit i tur med honom som jag fick göra med Annie, hon var bedräglig! Som vart som en liten hund :rolleyes:
 
 
TRU LOVE ♥

Tillbaka till startsidan