träningen igår

Postat den: 2014-10-17 @ 23:08:03 | Träningar | Kommentarer (0)

Gårdagens träning gick överförväntan! Trodde att han bara skulle sparka och att det inte skulle gå alls. Jag hade verkligen all vikt i mina stigbyglar och stod upp under alla övningar för att inte belasta ryggen på honom. La under en handduk under sadelns främre del så att bakvalvet skulle lyftas från ryggen (hovslagarens förslag). 
 
Vi hade övningar från Clinicen för Henrik, eftersom Jannica var med och red för honom. Tyckte verkligen att de var superbra och hon berättade vad han hade sagt osv, superbra verkligen tråkigt bara att jag inte var där och kunde titta..
 
Hoppade bara 1m som högst pga av saldeln osv. Men kan säga med min lätta sits så hoppade han som aldrig förr, han gick på storhäst avstånd hela banan och han brukar inte ens räcka fram på ponny. Han hoppade stort och fint och kröp inte ihop, precis som han ska göra! Helt otrolig häst jag sitter på! Tyvärr filmade inte pappa.
 

Årsta Runsten 28/9-14

Postat den: 2014-10-16 @ 09:48:02 | Vardag | Kommentarer (0)

 

Barbacke ridning

Postat den: 2014-10-15 @ 22:06:21 | Vardag | Kommentarer (0)

Denna dag har ägnats åt att rå plugga fysik och försöka få det att fastna i skallen. Hoppas verkligen att provet på fredag går vägen!

Bob rid gå ett lugnare pass i tältet, red barbacka och det gick förvpnansvärt bra, var hur länge som helst sedan jag sist red barbacka på honom. Man var mjuk, rund och fin. Är så klart svårare att rida barbacka när man måste vara i sån balans och pälsen är inte så sträv direkt så man sitter som gjutet. Bra träning för magnusklerna! 💪


Tisdag

Postat den: 2014-10-14 @ 23:01:12 | Vardag | Kommentarer (0)

Efter skolan fick jag sällskap av en vän hem som jag även släpade med till stallet, hehe. Har lånat ett micklem träns som jag testade rida med idag. Det känndes som om han tog ett bättre stöd men det är svårt att säga om det var bättre eller om det inte märktes så stor skillnad efter så kort tid. Tror jag fick låna det till typ torsdag/fredag, så då har jag några dagar på mig att känna in. Om jag tycker att han går bättre och att det fungerar bra så skriver jag nog upp det på inköpslistan till Stockholm Horse Show. I övrigt så körde jag ett pass tabata på kvällskvisten!
 

Tandreglering

Postat den: 2014-10-13 @ 21:32:10 | Vardag | Kommentarer (0)

Gick bara på två lektioner i skolan idag sen var jag tvungen att ta mig hem så jag skulle hinna med tåget till Eskilstuna. Min tandställningstid börjar lida mot sitt slut förhoppningsvis så åker den ut den 12 december, vore så skönt! Jag har en liten glipa kvar mellan två tänder och de bör dra ihop sig till dess.

 

Film från Åsebo

Postat den: 2014-10-12 @ 23:25:58 | Tävlingar | Kommentarer (0)


Åsebo RS

Postat den: 2014-10-12 @ 22:20:00 | Tävlingar | Kommentarer (1)

Idag var det tävling vi kom iväg runt 8.45, tog typ 2,5h att åka dit men det var så värt det!
 
LA (A:0) 0fel 5:e plats (resultat från klassen)
Han känndes riktigt fin, var inte våran bästa runda men nollan satt som en smäck! Det är så stor skillnad att tävla honom när hindrerna blir lite större.
 
LA+ (A:0/A:0) 0+0fel 2:a plats (resultat från klassen)
Våran debut, sadeln ligger ju som sagt inte riktigt som den ska och det märktes tydligt i denna klass då han slog rätt mkt. Men imorgon ringer jag till Sharpman så får vi se om de lyckas rätta till sadlarna, var endast 2 månader sen vi var där sist så surt! 
 
Han ställer verkligen upp för mig och gör så gott han kan hela tiden, älskar denna lilla ponny skrutt♥
 
 


Tabata och konditions test

Postat den: 2014-10-10 @ 18:32:22 | Vardag | Kommentarer (0)

Hade konditionstest idag på idrotten och det känndes att jag körde två pass tabata igår kan jag säga! Men det ska kännas så man vet att man får ut något av det.

Nu har jag nämnt tabata ett antal gånger, kanske ska förklara vad det är för er som inte vet. Det är högintensiv intervall träning. Man kör 5 övningar ibland 6, åtta upprepningar på vaje övning. Så man ger järnet i 20sek vilar 10sek och repeterar detta 8gånger. Alltså så lurar man kroppen att man är klar men sen kör man fullt ös igen. Jag har märkt stor skillnad sen jag började träna. Man mår så mycket bättre och jag tycker att det är mycket roligare att träna på grupp pass än att gå runt på ett gym själv. Det är så effektivt med tabata då det endast tar 30-40min och man är totalt slut efter då man ger järnet hela tiden! 


Bild från Afrika 2013

Studiedag

Postat den: 2014-10-09 @ 18:53:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 Startade morgonen med ett tabata pass, så skönt då vi var väldigt få brukar vara propp fullt. Fick skjuts utav grannen till stallet och tillbaka för att det regnade han är så snäll! Red ett markarbetes i ridhuset, tog hoppsadeln som ligger bättre än dressyr men ändå inte hundra... Han var super mjuk och lösgjord i kroppen. Han gjorde båda övningarna galant, galoppbytena vart väl lite sådär menmen nått att jobba vidare på! Övningarna jag hade idag var två bommar med 17,5m emellan och denna:
 
 
  Kom just hem från tabata pass nummer 2, gäller att ligga i när man är ledig. Nu återstår det tråkiga plugga... 

Karin träning

Postat den: 2014-10-08 @ 22:37:35 | Träningar | Kommentarer (0)

Har känt att han har börjat slå lite och inte är lika positiv när jag rider fram honom på långa tyglar. Så bad Karin ta en titt på dressyr sadeln för att se om det kan vara den som spökar, den har hamnat lite i bakåt vikt. Jag köpte den ny för 2 månader sen så man känner ju att den fortfarande borde passa. Fick i varje fall rida i Karins sadel som verkade ligga bra.
 
Det var den bästa passet vi gjort, han går bara från klarhet till klarhet så himla roligt känner verkligen hur han förändras och blir mer ridbar. Hittade verkligen hur jag ska påverka honom och inte bara sitta och lalla runt som jag har en tendens till att göra när jag rider själv när man inte riktigt vet hur man ska gå tillväga. Några korta saker att fortsätta tänka på:
 
- få fram han till handen från skänklarna.
- följ med i sitsen mer neråt så han inte skjuter iväg mig.
- vridningen i överdelen.
- in med armarna och ut med knäna.
- hitta bjudningen och därefter olika steglängder.
- ha honom ställd HELA TIDEN i princip.
 

Uppdatering om Bob

Postat den: 2014-10-08 @ 11:23:06 | Vardag | Kommentarer (0)

Efter AW i början på sommaren har allt bara gått frammåt med en rasande fart. Han går ordentligt fram för skänkeln och jag har börjat tagit bort spöet lite då och då. Hans bjudning är så enormt mycket bättre, senaste träningen för Karin så var jag tvungen att ridalätt sakta för att han skulle vila lite mera på stegen och inte bara springa på. Förut så satt jag och bankade på honom för att få honom och röra på sig i princip, inte riktigt men ändå ni fattar grejen.
 
Har varit iväg på en hel del tävlingar och det har gått rätt bra måste jag säga. På söndag debuterar vi La+ i Åsebo. Var ju även nere i Velanda, vilket var sjukt kul dock så gick det inte så bra på just tävlingsbanan menmen en erfarenhet rikare åtminstonde. Tror inte att det blir någon mer LB för oss, då han inte alls bjuder på de hindrerna och det blir aldrig någon ordentlig ridning, så nu fokuserar vi på LA. Blir nog några flera tävlingar i år innan vi tar en paus. Har en hel bunt med videoklipp från alla tävlingar och lite träningar som jag kommer att dela med mig av eftersom. 
 

Tisdag

Postat den: 2014-10-07 @ 22:58:45 | Vardag | Kommentarer (0)

Hade en otroligt lång dag i skolan som aldrig verkade ta slut, när skolan vart öde så hade vi 2 lektioner kvar #livetpåteknik. Signe följde med mig ner till stallet på moppen. Lennart min hovslagare skulle sko Bobbisen, som nu står med nya fina skor. Jag har börjat träna tabata så det var vad vi sysslade med efter stallet. Är superkul, effektivt och man känner verkligen att det ger något.

Åkte med pappa ner till stallet efter tabatan. Bob har som sagt vilat i två dagar nu så red bara igenom honom i ridhuset, hade hela för mig själv (lyxigt!). Han hade mycket energi och var väldigt mjuk trotts sin vila. Var dock svårt att få honom att hitta lungnet när han bara vill springa på. När jag ridit klart tog vi av alla saker och körde lite frihetsdressyr, han springer efter en som en liten hund sötisen! Så fort man visslar och ropar på honom så kommer han.


bild nere från Vetlanda


Höst bilder

Postat den: 2014-10-06 @ 21:58:09 | Vardag | Kommentarer (4)

 
 
 
Finaste Bobben♥
 
fotograf: Ida Jösson

Pluggdag

Postat den: 2014-10-06 @ 19:09:15 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag fick det bli en pluggdag, pappa tar Bob. Det gör inget att han tar det lite lungt idag också då han faktiskt var i spökbacken i lördags och kämpade. Även jag fick kämpa, ledde honom upp och nedför samt hela vägen hem 1 timme tog det att gå hem. Har snart skivit klart min engelska uppsats, har länge tyckt att engelska är jobbigt och har haft det super jobbigt verkligen. Senaste inlämmningen fick jag jättebra betyg på (för att vara mig) så nu är jag mera motiverad till att faktiskt lyckas och gå ut med ett lite bättre betyg i engelskan. Snart dax att ta tag i fysiken som jag inet har några förhoppningar på alls ÄR SÅ SVÅRT...
 
en bild sen london förra året

Shopping i Norpan

Postat den: 2014-10-05 @ 20:20:40 | Vardag | Kommentarer (0)

Startade dagen med en mysig tripp till Norpan, fick med mig en hel del hem. Såsom en ny vinter jacka från Spooks, arnika gel, två sadelhängare, en höst/vår boomber jacka, 3par örhängen, matrix balsam, silkesdroppar och en hårborste tror det var allt. Nu ska alla pengar sparas till jag åker med Jönsson till Stockholms horse show, fick det i födelsedagspresent utav dom ♥ Jag och Jönsson tog en mysig höstpromenad med ponnysarna och klickade några bilder när det är så fint ute med alla löv.
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan