dressyr övning

Postat den: 2013-09-27 @ 23:41:24 | Vardag | Kommentarer (0)

Tänkte ha ridit ut idag men hade ingen sällskap och värdret var inte med mig så red lite dressyr i ridhuset istället. Fick sällskap av Amanda med Artie, trevligttrevligt! Hade för någon dag sett denna övning och tänkte testa den, så red någon variant av den. Eftersom jag inte hade tänkt rida dressyr idag så hade jag inte riktigt läst på precis hur jag skulle ha gjort... men skit samma övningen↓
 
 
 
Tyckte den var riktigt bra, fick träna på att svänga rätt och var tvungen att se till så Zuri inte flöt ut på kvartslinjen eller på något annat ställe och att vi red de angivna vägarna. En ren kordiantions övning för min del, vilket är superbra! Hon gjorde övningen hur bar som helt i galoppen, hon satte under sig ordentligt  och blev inte alls lika hängig. I traven vart hon riktigt lösgjord och svarade super på mina hjälper!
 
Imorgon har vi morgonen så det blir en tidig morgon, tråkigt nog! Egentligen skulle jag ha varit på ulken kurs i strömsholm denna helg, men den blev inställd för få anmälningar.
 
 
Saknar dig så, om du bara vore här ♥ 

Idol 💗 Yollibox

Postat den: 2013-09-27 @ 20:55:10 | Vardag | Kommentarer (0)




Hoppat Zuri för tredje gången

Postat den: 2013-09-26 @ 23:14:29 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, hade en riktigt chill skol dag, endast 3 lektioner!
 
Åkte till stallet vid 13.30 när jag slutade. Linnea hade borstat Zuri så det var bara för mig att ta på alla saker på henne och mig. Linnea gick runt med Zuri medan jag byggde fram. Detta är hindrerna, låg och rullade som i en åtta på detta, rullade på linjen och sen  hoppade jag även en liten bana (siffrorna).
 
När hindrerna var låga konsentrerade varken jag eller Zuri oss ordentligt så vägarna och hjälperna vart inte så bra. Zuri satte inte heller under sig lika bra och hade inte något tryck i galoppen på de låga höjderna. Fick till åttan riktigt bar när hindrerna vart lite högre ca. 90-100cm. Rullade några gånger i slutet på linjen då lång oxern på 1.20 minst! Hon hoppar riktigt bra, dock måste jag sluta vara så ivrig fram utan sitta upp mig mera och vänta.
 
 
Linnea och Zuri
 
Linneas mamma hade mockat åt mig och Linnea hade gjort kraften så jag behövde bara göra höpåsarna, lyxlyx!! Har setat och pluggat i 3-4 timmar nu och har massvis kvar... Men det får jag ta någon annandag, för nu ska jag sova.

Kemi

Postat den: 2013-09-26 @ 09:51:07 | Vardag | Kommentarer (1)




Dressyren igår

Postat den: 2013-09-26 @ 09:49:30 | Vardag | Kommentarer (0)

Tjäna

Igår så åkte jag till stallet direkt efter skolan, skulle egentligen ha hoppat men Linnea fick förhinder så jag red lite dressyr på utebanan istället. Zuri vart rakad i igår så hon hade energi så det sprutade om det! Hon var helt ofokuserad och ville bara springa runtrunt... Vart några bockserier och så men inte fick hon av mig. 

Började på stora utebanan men kände att det blev för stort för att kunna sätta henne på plats, så gick till lilla utebanan istället. Hon hade världens påskjut och gick riktigt fint egentligen. Men jag fick inte riktigt fram det jag ville, men men. Ska hoppa idag så då tycker hon nog att det blir roligare!







Klättrat i träd

Postat den: 2013-09-24 @ 23:36:27 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Idag har vi varit vid en sjö mellan Norrköping och Katrineholm, där vi har haft samarbetes övningar och så har vi fått klättra i träd. Var så roligt, speciellt att åka linbana! Var absolut skit snygg i utrustningen, hehe


Vi kom hem vid 15.30 följde då med Amanda hem och käkade lite, sen drog vi och gymmade i nästan 2 timmar skönt. Åkte direkt till stallet efter det, gick en liten promenad med Zuri då hon har blivit rakad idag och därmed drogad. Hade även kvällen i stallet. Imorgon så åker jag till stallet direkt och då står hoppning på schemat!




älskade ponny varförvarförvarför lämnade du mig...

Postat den: 2013-09-24 @ 00:00:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Jag vet inte vart jag ska börja, VILL HA TILLBAKA DIPPE! Det har nu gått 2 veckor sedan han lämnade mig och varje dag är en kamp utan honom. Vissa dagar är värre än andra och jag kan/kunde inte göra någonting.
 
Han var den som alltid kom i galopp till min när jag ropade och när jag åkte ifrån stallet så gav han mig en puss. Ingen annan häst kommer någonsina att ersätta honom, för det finns bara en Dippe och det kommer det alltid att göra. 
 
Han gjorde verkligen allt för mig och vi litade på varandra till 110%. Vi har haft många motgångar och nu när vi äntligen var tillbaka på banan igen så sätter hans hjärta stopp för detta. Han har varit skadad över halva tiden jag hade honom, men trotts allt så forsatte vi att kämpa. Hans igångsättning varade i över 3 månader, jag har varit ute och promenerat med honom hur många gånger som helst.
 
Han var perfekt överallt och hade kapaciteten att gå hur långt som helst, vi skulle tillsammans ta världen med storm! Han dog som en hjälte och han kommer förevigt att vara min hjälte ♥

 

helgen

Postat den: 2013-09-23 @ 22:56:01 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, har varit lite frånvarande här ett tag. Jag har mycket i min hjärna och jag glömmer bort saker hela tiden, allting är urfunktion för tillfället och så kommer det att vara en tag framöver! 
 
lördag:
 
Red markarbete på Zuri då för Linnea, på storautebanan. Eftersom jag har en macbook och inte har paint så har jag ingen susning om hur jag ska kunna rita upp min övning (om någon har något bra program för det, KOMMENTERA!). 
 
Men Ivarjefall så red jag först över bara en serie travbommar och försökte få in ett jämnt flyt. Där efter gjorde vi sista bommen till ett hinder som låg på 90cm kanske i slutet kanske. Gjorde sedan två hinder med några travbommar framför, hon taggade till lite mer då så var tvungen att räta upp mig ordentligt och göra några fler halv halter.
 
Zuri är helt okomplicerad på hinder, men när det blir någon förändring i övningen så måste man ha skänkeln lite extra om. Hon hoppar riktigt bra och jag är jätte nöjd över henne och mig själv!
 
söndag:
 
Tränade ett ordentligt konditionspass med mamma. Körde roddmaskinen i 10min, därefter lite mage. Körde 15 min crosstraning, men jag får ont i min högra fot på yttersidan på mitten av foten av crosstraningen så körde de resterande 15 minutrarna på en cykel. 
 
Skrittade ut barbacka i 20min runt anläggningen på Zuri och myste med henne!
 
idag:
 
Skolan var väl relativt lugn, inte massa inlämningar och uppgifter att göra än så länge. Åkte hem och käkade äggmacka och kollade ett avsnitt av gossip girl, beroende!
 
Vid sex åkte jag till stallet med pappa, red ett orentligt dressyrpass på Zuri. Linnéa var med och hälpte mig. Ibörjan fokuserade jag på att få henne uppskärpt på skänkeln med avbrott längst serpentinernas mitt pukter. Därefter så fick jag rätt mycket gratis vad gäller aktiviteten i bakkärran. Travade på en volt och la mini volter i volten och verkligen formade henne runt innerskänkeln.  
 
I galoppen fick jag en riktigt go känsla, hon var med mig och lyssnade på allt dessutom var hon super aktiv där bak. Kunde lägga mini volter utan att hon sköt ut ngon bog och galoppombytena börjarta sig!
 
 

Zelda💗

Postat den: 2013-09-20 @ 22:06:44 | Vardag | Kommentarer (0)

Var på djurmagazinet och köpte mat till Zelda. Fick även med mig ett nytt koppel och lite godis med hem till henne!

Red Zuri direkt efter skolan, vart lite dressyr istället så tar markarbetet imorgon istället. Ökade och minskade volter, gjorde avbrott, ökade och kortade henne i alla gångarter. Hon vart riktigt lösgjord och det må vara mitt bästa dressyr pass på henne!

Min farbror fyllde 39år idag så jag och pappa har varit och firat honom, fick smörgåstårta och tårta GOTT!


Min fina lilla Zelda💗


Berlock

Postat den: 2013-09-20 @ 09:21:48 | Vardag | Kommentarer (0)




läget

Postat den: 2013-09-19 @ 23:34:58 | Vardag | Kommentarer (0)

Igår så var jag i Eskilstuna hela dagen, finns inget att berätta om det! Red Zuri när jag kom hem i lilla paddocken, Linnea var med. Hon vart riktigt avslappnad i skritten och traven innan skritt pausen då tappade hon allt. Vi flyttade även ut bakdelen lite, hon hade inte lärt sig det ännu så Linnea gick bredvid med spöet i handen och gav extra tryck för att hon skulle förstå mina hjälper.
 
Idag har vi haft KTC-dag i skolan, sukt tråkigt!! Red ut en sväng på Zuri idag, hon var pigg och glad. Har även hunnit gymma i 50min, så skönt. Amanda kom förbi nu på kvällskvisten och gav mig min försenade födelsedagspresent, jag fick en hjärt berlock med texten "Diabolo" inristat till mitt thomas sabo armband som var handgjort. Började gråta så fort jag fick det, så himla fint! 
 
Har även updaterat min iphone till ISO 7, verkar sjukt bra! PUSS.
 

onsdag

Postat den: 2013-09-17 @ 23:02:29 | Vardag | Kommentarer (0)

Åker till Eskilstuna 7:40 går tåget, då får jag inte försova mig! Ska sedan till tandregelringen 9.15 och göra mc provet 13.15 som jag kommer faila på då jag inte har pluggat ett skit för det har hänt så mycket så jag har inet kunnat fokusera mig..
 
 

Daniel träningen

Postat den: 2013-09-17 @ 22:58:28 | Träningar | Kommentarer (0)

Igår kväll så hade vi Daniel träning. Jag var med på både  Ranger (en ridskolehäs) och Zuri.
 
 
banskissen i mini fromat
 
Första gruppen (ponny gruppen): Då hade jag med Ranger för han är inte så stor och jag kan klämma in honom lättare mellan bommarna/hindrerna än Zuri, på ponny avstånd. Daniel bad oss ta stoppa in fötterna ovanför stigbygel, så vi fick jokey läder. Vi travade och galopperade fram i detta. När vi fick ta våra stigbyglar igen så red vi på en stor volt och flyttade ut bakdelen.
 
Ranger var super lätt att flytta och reglera, dock gick han som på graman trotts att jag knappt höll i tyglarna, så om han skulle ha velat dragit skulle jag inte haft mycket att säga till om. Han är enkel på hinder och hoppar riktigt bra! Har tävlat honom förut en gång, vi gick nollnolla då i div 2. snabbast i omhoppningen var vi också, det var första gången jag satt på honom idag var det andra gången. 
 
Vi hoppade sen en liten bana som flöt på bra, är riktigt nöjd!
 
 
första gången jag satt på Ranger, för 13 månader sen
 
Andra gruppen (storhäst gruppen): Då red jag Zuri hon posetiv och glad. Som tur var så slapp vi rida med jokey läder, vi gick istället på att flytta bakdelen direkt vilket inte gick sådär jättebra... Nått att träna på! har ju provat göra lite framdelsvändningar, hon tar inte skänkeln helt ännu men det kommer. Sen är hon så mycket att rida ihop och mina skänklar kommer inte riktigt, hehe. Så har liet svårt att få med henne i vändningar då jag lätt tappar yttersidan och tar till med gamla Annie fulingar..
 
Hon hoppade ärligt, stort och luftigt! Var andra gången jag hoppade henne och Zuri är trotts allt bara 6 år så hon är fortfarande lite vinglig och när jag inte kan rama in henne tillräckligt så blir det ännu lite mer vingligt. Jätte roligt att jag fick vara med på henne, det är jätte nyttigt.
 
 

tagit spruta och fått en ny iphone...

Postat den: 2013-09-17 @ 18:41:02 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Imorrse så la min skärm av, hade bokstavligt talat inte gjort någonting... Jag lämnade in den efter skolan och de skulle försöka omstarta den. När jag skulle ta spruta vid fyra så tittade jag förbi igenom om den lyckats laga den. Men skärmen hade lagt av totalt, så cyklade hem och hämtade alla grejer och förpackningen. Fick en ny telefon, hoppas på att denna fungerar nu!
 
 

Slaggade hos Amanda

Postat den: 2013-09-16 @ 23:55:41 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Sov över hos Amanda igår kväll, hon kom till mig runt 6-7 vi käkade lite mat och packade sedan ihop en liten fika och gav oss ut i unga natten. Vi hann även med att jobba i 2h. Hon bor närmast jobbet så jag slaggade där.

Idag har vi käkat på stan, köpt ventiler till min cykel, fixat mitt sim kort, pluggat och nu på kvällen har jag tränat för Daniel på två hästar. Är så trött, berättar mer om träningen imorgon. Puss!


Miss u so badly!


Tillbaka till startsidan