Wiseman

Postat den: 2015-11-29 @ 22:57:21 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu, igår så jobbade jag i stallet hela dagen så var väldigt trött när jag kom hem! Red Bob på ett bettlöst träns, vilket gick skit. Det var så svårt hajade inte hur jag skulle rida så gav upp tillslut, haha. Ska be Annette hjälpa mig med det någon dag. Eftersom han är väldigt känslig allmänt så tänkte vi att han kanske skulle ha lättare att ta stöd på det, vi ska även prova ett lite tjockare tvådelat och kanske ett goldwing bett som ska ligga stilla i munnen och passa känsliga hästar. Det är bara att prova sig fram, han går just nu på tredelat och det fungerade bra förut men det fyller inte sin funktion längre.
 
Idag åkte jag till stallet direkt på morgonen gick på en promenad med Bob och klippte en häst i stora stallet. Sen åkte jag till Jönsson och red Wisse. Då Ellen har gjort illa sitt finger så har hon svårt att rida så jag hoppade honom lite. Gick helt okej, han kräver så mycket ridning och det var andra gången jag red honom på banan. Vissa språng vart helt okej, hade väldigt svårt att känna avstånd innan det var försent och sen är det ju såklart skillnad på att rida storhäst och ponny. Jag har ju utvecklat min sits på Bob men när jag satte mig på Wisse kändes det som om jag bara fladdrade runt igen, haha. Men det var jätteroligt och lärorikt. En superfin häst som hon kommer ha så kul med!
 

Är det så svårt att sänka farten!?

Postat den: 2015-11-27 @ 22:45:19 | Vardag | Kommentarer (0)

Något som gör mig riktigt upprörd är förare i trafiken som inte saktar ner när de möter en häst. Är de medvetna om att detta är djur som är ungefär lika stora som en älg och som det dessutom sitter en människa på. Om hästen blir rädd för något så kastar den sig bara även om det kommer en bil i full fart emot den. Det går inte att kontrollera hästen när den blir rädd för något. Hur svårt ska det vara att sänka farten när man passerar en häst? 
 
Jag var ute och red med Amanda idag och det var kanske max 7 bilar som faktiskt sänkte farten och tog hänsyn. Vi mötte massvis av bilar och lastbilar. Bob brukar vara väldigt trafiksäker och har aldrig reagerat på något. Men idag när vi mötte en bil som på flaket hade en pressening som prasslade vart han jätte rädd och drog iväg med mig. Som tur var gick det bra men det hade kunnat sluta illa!
 
 

Mockingjay part 2

Postat den: 2015-11-26 @ 23:18:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag har varit en sån dag då det känns som om jag gjort tusen saker. Startade dagen med sovmorgon som följdes av två lektioner i skolan. Vid 13.30 satt jag på hästryggen och red ett pass för Annette. Vi fortsatte med våran sits träning, fick beröm över de framsteg som jag gjort. Kan nu mera sitta ner i sadeln istället för att hela jag studsar och far. I höger varv fick jag till det riktigt bra, måste dock tänka på att vrida in min högra fot och sänka hälen. Vänster varv är ju som sagt svårare, då måste jag tänka på:
- Att jag har ett "extra revben" på vänster sida så jag sitter rakt och inte lutar mig innåt.
- Min höger arm ska vara placerad in till min kropp.
- Mina vänstra hand får inte gå bakåt.
- Mina händer ska vara mer stabila.
- Måste böja mina knän och lägga skänkeln lite längre bak (så det inte blir stolsits).
 
Som sagt ridning är inte lätt och det är så små detaljer som räknas. Varför det är svårare i vänster varav är för att Bob är van vid att jag sitter snett och varför jag gör det är för att han har svårare i det varvet, blir som en ond cirkel. När jag väl sätter mig till rätta måste han balansera upp sig och gå rätt, vilket då blir jobbigt. Han ruskade jätte mycket med huvudet, så vi gjorde en knopp men han fortsatte troligen ett tecken på att han tyckte att det var jobbigt. Detta är så sjukt viktigt att sitsen är korrekt för att ridningen ska bli bra, är så glad över att Annette orkar tjata på mig!
 
Efter jag gjort klart allt i stallet åkte jag hem åt, bytte om och tränade tabata i 30-40min. Sen gjorde jag och mamam lite ärenden på stan. För att sen åka hem äta, duscha för att gå på bio (Mockingjay) med Amanda. Filmen var lite lustig fattade inte allt, men ändå bra! Nu ska jag sova och ladda för en ny dag imorgon, godnatt.
 

Mitt upplägg med Bob

Postat den: 2015-11-25 @ 22:53:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Med mina hästar innan Bob red jag ungefär 6ggr i veckan och hade en så kallad "vilodag" då jag promenerade. De flesta som jag känner som har häst gör på liknande sätt med sina hästar och det gjorde även jag tidigare med Bob. Men efter allt i sommar så har jag ändrat mitt upplägg totalt. Jag rider bara honom varannan dag, visst ibland kan det bli 2-3 dagar i sträck men det är bara om det är tävling eller liknande. Dagarna då jag inte rider så skrittar jag honom.
 
När jag rider honom så värmer jag upp i alla gångarter med halvlånga tyglar och låter honom bara rulla igång. Annars så är det som att sätta en käpp i hjulet redan från början. Om jag inte har någon framåtbjudning att arbeta utifrån kan jag lika gärna skita i det. Sen lägger jag väldigt stort fokus på galoppen eftersom det är hoppa jag vill och det gör man i galopp.
 
Jag försöker att skritta honom mycket i skogen för att han ska få lyfta på sina hovar, vilket också är träning. När jag rider honom så försöker jag göra det ordentligt och tar mycket hjälp. Jag skulle aldrig kunnat utvecklats så här mycket och Bob skulle aldrig ha blivit så fin som han är nu utan all hjälp jag har fått. Man kan aldrig bli fulländad och vi har mycket kvar att jobba på, men vi har kommit en bra bit på vägen. Han är inte alls samma häst som jag köpte för 2år sedan och jag är så glad att det är just han som står i boxen!
 

BE körkort!

Postat den: 2015-11-24 @ 22:33:23 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag har allt gått i ett började med ett besök hos folktandvården då jag av misstag råkat slänga min bettskena i sopptunnan, hehe. Så gjorde ett nytt avtryck där innan skolan. Sen gick jag på två lektioner och därefter var det min fjärde och sista uppkörning. Har ju A1, A2 och B men nu kan jag även lägga till BE i min samling! Så skönt att kunna åka själv med Bob och inte vara beroende av pappa hela tiden. Nu ska vi bara montera en dragkrok på V8:an.
 
Efter uppkörningen så var jag och hämtade ut min bettskena så nu måste jag sova med den igen... Gick även på matte 5 lektionen, så otroligt konstig matte om man jämför med vad jag har läst innan. Inget räkna alls utan bara tänka typ. Jag skrittade ut Bob i mörkret i 40min, satt på mig alla kläder jag hittade och en relex väst. Frös bara om kinderna så jag hade lyckats med att klä mig rätt dock såg jag nog ut som en michelingubbe.
 

Nära en flygtur

Postat den: 2015-11-23 @ 23:33:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Som rubriken lyder så var det nära att jag fick en flygtur idag, hehe. Red Bob i ridhuset och så gick han inte fram för skänkeln ordentligt så då gick jag på honom. Han vart inte så glad och sparkade så jag hamnade framför sadeln trodde verkligen att jag skulle åka av men nejdå, jag kravlade mig tillbaka på något vänster. Vet inte hur jag lyckades ta mig från att hänga runt halsen i galopp till att jag satt i sadeln igen.
 
I början gick det verkligen skit, han var spänd och tog inte skänkeln. Men efter mycket jobb så tycker jag att han blev rätt fin, han slappnade av åtminstone. Tar väldigt lång tid innan man kommer till någon ridning, han kräver sin uppvärmning. Jag har reflekterat lite över min sits osv och kommit fram till att när jag står upp i galoppen så sparkar han mer än om jag sitter ner. Mitt mål idag var att kunna stå upp i galopp och bara kunna rulla på, vilket jag kunde i slutet.
 
Här kommer en liten filmsnutt av min av travning. Ser ut som jag stressar i min lättridning haha, en skänkeln och handen är relativt still. Så otroligt nyttigt att se sig själv rida, man har ju en känsla men jag vet inte exakt hur den känslan ser ut.
 

Söndag

Postat den: 2015-11-22 @ 22:29:58 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag har det varit en skön hemma dag, har försökt fått en del plugg gjort. Matten är så svår nu och det är inte bara en kurs utan två (Ma4 och Ma5). Sen väntar det ett NP i fysik om 3 veckor typ, som jag vill göra bra på. Dessa ämnen är så tunga och jag blir så irriterad när jag inte fattar, de tar så mycket energi. Menmen det ska nog lösa sig. Bob fick gå på en promenad runt stallet. Mycket mer intressant har det inte hänt idag, faktiskt.
 
 
Tbt Italien 

Fredag/Mjölby LA

Postat den: 2015-11-21 @ 23:39:17 | Tävlingar | Kommentarer (0)

Här lyser det med frånvaro. Igår så hade jag först sovmorgon sen bara en lektion i skolan (alltid så lyxigt på fredagar). Efter lektionen åkte jag och till Bobbi. Red honom i ridhuset, eftersom jag inte hade hoppat något sen tävlingen förra helgen så byggde jag fram bom-räcke-bom. Hoppade det bara några gånger på en lägre höjd och sen två gånger på 110 typ. Bara så jag fick några språng i kroppen, han gjorde det galant min prins. Resten av kvällen spenderade jag framför serier, så skönt att inte göra någonting för en gångs skull.
 
Idag var jag och tävlade i Mjölby, hoppade en LA. Eftersom marken har frusit så fanns det inga möjligheter för fram ridning, utan fick skritta och trava på en asfalts väg.. Jag brukar alltid rida fram honom på långa tyglar och bara låta honom rulla och komma igång, så det blev lite kaos. Men han var jättefin på alla hinder. Vi gick nolla och kom 2:a. Han kom bra på alla hinder förutom ett då han la in ett extra språng trotts att jag försökte få honom att hoppa lite utifrån, men det ville han inte minsann. (Tyvärr var allas telefoner döda så det blev ingen film).
 
Är verkligen jätte nöjd över våra fina resultat vi gjort i höst. All tid jag lagt ner på denna ponny har visat sig vara värt det. Kunde aldrig fått en bättre bästa vän som ställer upp i alla lägen. Han är verkligen så fin och tycker det är så kul att vara ute och tävla. Sån energi som han får så fort han inser att det är tävling, helt otroligt. Han tycker springer bredvid en och vill bara iväg. Älskar min lilla prins!
 

Första snön!

Postat den: 2015-11-19 @ 22:16:20 | Vardag | Kommentarer (0)

Har ägnat största delen av kvällen till plugg, känner mig lite duktig faktiskt! Jag måste vara i ett speciellt "mode" för att kunna plugga annars får jag inget gjort. Idag kom första snön det betyder att det bara kommer att bli kallare och halare.. Vet inte om jag är så taggad på det, tur att vi åker till Thailand om 32dagar (nästan en månad kvar bara). Det ska bli så otroligt skönt att komma till värmen! Det enda som jag tycker om med snön är att när det är så pass mycket att man kan rejsa.
 
Annette hjälpte mig med Bob idag och vi fortsatte på våran sits träning, så otroligt nyttigt. Sitsen har blivit bättre, min ben är mer stilla och längre fram, jag sitter rakare i sadeln. I höger varv så ska jag tänka på att trampa ner hälen annars så får jag till det mesta, han har lättare för det varvet vilket gör att jag kan sitta bättre. I vänster varv så ska jag tänka lite extra på att hålla in högerarmen, inte böja mig i sidan och vara stilla med händerna typ. Det är så mycket att hålla koll på.. Men det är bara att nöta på, jag märker ju att det ger resultat. Stundvis så går han faktiskt riktigt bra!
 

ÄLG!

Postat den: 2015-11-18 @ 22:35:09 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, haft en otroligt lång dag i skolan som bestått av matte, matte, fysik och produktutveckling. Slutade vid fyra och åkte direkt till stallet då jag hade insläpp. Jag busade med Bobbi i tältet, eftersom det var alldeles för mörkt ute för att traska runt i skogen. Det blir mörkt så fort nu, mörkt när man vaknar och när man kommer hem.. Juste glömde säga att jag stötte på en älg igår när jag var ute i skogen med Bob! Inte ofta man ser en älg men den bara stod där och sprang så fort den fick syn på oss.
 
Nu på kvällen har jag pluggat fysik (har hunnit hela första kapitlet) så nu är det bara 5 kvar, huh. Vi har nationella i fysik den 15 December så det gäller att ligga i nu. Tänkte att jag skulle ta tag i all matte imorgon, eftersom vi läser två kurser nu så blir det massvis med matte. Har gått igenom säkerhetskontrollen inför BE uppkörningen, har min sista körlektion i morgon bitti. 
 
 
Har verkligen inga roliga bilder med bra kvalité att lägga upp här.. :(

Allmänt tråkig dag

Postat den: 2015-11-17 @ 23:07:22 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag har det varit en allmänt tråkig dag, har inte hänt något roligt alls. Dagen startade med att jag försov mig till 8.00 börjar 8.30, men hann till skolan ändå. Min matte 5 kurs startade idag, så nu är det bara att ge allt sista studen i skolan. Tänkte egentligen att jag bara skulle ha backtränat med Bob men det vart lite ändringar pga att Annette hjälper mig på torsdag. Red ut en bit och gick upp och ner för en backe 5 gånger tror jag.
 
Bobs plan resten av veckan:
On- skrittas
To- Annette hjälper mig
Fr- lösgörande
Lö- tävling
Sö-skrittas
 

Måndag

Postat den: 2015-11-16 @ 21:48:36 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu, är så glad över att jag inte har någon feber men mår fortfarande inte hundra bra. Så ska försöka ta det så lugnt som möjligt, hehe har lite svårt med det. Bobbi red jag i ridhuset en snabbis då ridhuset vart upptaget utav ridlektioner. Det gäller verkligen att passa ihop tiderna med ridhuset eftersom det är så mörkt nu och vi inte har någon belysning på ute banan.
 
Bob gick helt okej, eftersom jag inte är 100% så ger så klart inte han allt. Red mycket övergångar och varierade tempot. Hade inte så stora krav på honom idag. Imorgon ska han skrittas, tror det blir lite backträning. Passar perfekt så jag kan ta det lite lugnare imorgon.
 
 
Saknar att rida med mina fina Jönsson!

Inte igen

Postat den: 2015-11-15 @ 22:44:13 | Vardag | Kommentarer (0)

Vart ska jag börja.. Var sjuk för två veckor sen under en tre veckors period och nu är jag sjuk igen. Hostar som en gam, börjar bli snorig och har feber, bättre kan det inte bli va? Hoppas verkligen att jag orkar rida Bobbi imorgon. Ska åtminstone försöka gå på de två första lektionerna, sen får vi se hur jag mår helt enkelt. Det är så viktigt att jag inte missar matten eller fysiken.
 
Idag var jag och hälsade på lilla Annie, så länge sen jag såg henne. Saknar verkligen min lilla prinsessa så mycket som vi gått igenom tillsammans. Är så sjukt stolt över vad vi uppnådde tillsammans. Jag kunde inte haft en bättre första ponny! 
  
  

Strömsholm LA

Postat den: 2015-11-14 @ 18:53:48 | Tävlingar | Kommentarer (0)

Vilken fantastisk känsla jag har haft hela dagen. Han var så fin på framridningen, lyssnade så bra och var riktigt taggad. Han hoppade otroligt på framhoppningen och var lika taggad där. Väl inne på banan var han också väldigt taggad. Dock hade jag inte min avståndsbedömning med mig uppenbarligen då vi kom nära på 2-3 hinder och på grund av det fick vi ett pet. Men Bob var helt amazing så nöjd ändå!
 
Alla andra starter jag har gjort med Bob har det alltid gått skit på framridningen och framhoppningen, han har inte haft någon bjudning över huvudtaget eller svarat på kvicka hjälper. Just nu är jag så otroligt lycklig över den utvecklingen vi har gjort och 4fel är väl ändå inte så mycket att noja över. Skulle gärna satt en nolla men, det kan man inte alltid göra.
  

Vilken otrolig ponny jag har!

Postat den: 2015-11-13 @ 23:34:54 | Vardag | Kommentarer (0)

Alltså det är så sjukt härligt och häftigt. När jag fick hem Bob gick han inte fram för skänkeln, det var som att sparka runt på en tunna. Men idag WOW han tar för sig, lyssnar direkt på skänkeln och är eftergiven. Vilken ponny han har blivit efter allt slit. Visst vi har en lång väg kvar men vi har kommit en bra bit på vägen.
 
Kunde sitta och rida galoppombyten på serpentiner, visst att de kanske inte var helt korrekta men han gjorde dom fortfarande utan att landa i korsgalopp. Han brukar bara flamsa iväg när jag försöker göra byten men inte idag minnsan. Han hade även ett väldigt stort register i galoppen idag och tog hjälpe direkt. Han gick väldigt stadigt och jag kunde fokusera på min egna sits. Känns så bra inför imorgon, hoppas verkligen att jag har samma känsla imorgon på tävlingen.
 
Nu på kvällskvisten var hela familjen och såg James Bond, för att vara en sån film så var den faktiskt bra. Ingen film som jag själv skulle sätta mig och titta på självmant men ändå! Det var i varje fall mysigt att göra nått tillsammans allihopa.
 
 
Min prins!

Tillbaka till startsidan