freeeedag

Postat den: 2014-03-28 @ 22:56:02 | Vardag | Kommentarer (8)

 
Hejsanhoppsan, var tvungen att vakna två timmar tidigare än vad jag skulle behövt eftersom jag hade låång sovmorgon. Men min klack hade gått av så jag hade en tid till tandis, hon fixade det och sen åker jag hem äter 7 tuggor av min scones och den lossnar IGEN! Alltså hur kan detta vara möjligt, vart så sjukt irriterad att de inte kunde sätta dit klacken ordentligt så nu skriter jag i den och min mun får väl vara sne...
 
Åkte ner till min bebbo efter skolan och red ett lite hårdare markarbetspass på honom, vilket gick kanoners! Hittade tillbaka till trycket i stegn och det känndes grymt. Vi hade lite upphöjda skrittbommar för att pollarna skulle få lyfta lite extra på sin hovar och sen en grym övning som stärker hästarna. Man har två bommar och rider som på en liten åtta bakvänt i galopp. Svårt att förklara kan lägga upp en bild om någon vill veta. 
 
Ihelgen blir det ULK skulle så gärna bara vara hemma ihelgen, bara chilla och ta det lungt. Menmen, så blir det inte utan det är bara upp med tuppen och le! Jönsson tar med Bob på en uteritt imorgon så han får lite motion också.

Miss summer♡

Postat den: 2014-03-28 @ 12:38:09 | Vardag | Kommentarer (61)

 
Hihi, en liten sommar bild på mig och ninen! 

träningen igår

Postat den: 2014-03-27 @ 22:34:22 | Träningar | Kommentarer (0)

Hellu
 
Tränade för Karin igår och det gick verligen superbra! Hittade rätt vikt i stigbyglarna så mina vader höll om och mitt skänkelläge vart mycket bättre. Dock så gick han skit från början bara slog emot mina hjälper och vile inte gå fram i traven, jag gjorde verkligen allt för att inte störa honom. Men trotts att jag ändrat allt så jag absolut inte skulle störa honom så fortsätter han att slåemot. Karin gav mig ett spö då och sa att nu har vi gjort allt och varit så snälla för att han ska få tid på sig osv men han måste faktiskt lyssna på mig.
 
Han slutade direkt och gick fram när jag la på spöet en gång sen räckte det. Han fick ett super steg i alla gångarter med ett bra tryck i. Måste tänka på att inte hålla honom med båda tyglarna utan ha honom ställd och ge honom plats på ytter (han ska inte vara förböjd, men inte heller känna sig hållen). Sen har jag en tendes att rida med lite bakåtvikt, det måste bort!
 
Red på en volt i traven och gjorde först två övergångar till skritt. Sen ökade jag på halva volten och minskade traven på halva. Allt för att skärpa upp honom på mina hjälper. I galoppen var han fantastisk, hade ett grymt tryck! Red runt fyrkantspåret i lättsists och gjorde volter på mitten av långsidorna. Gjorde även några byten, han var jättejättejättefin igår så stolt över min prins.
 

De två senaste dagarna

Postat den: 2014-03-21 @ 22:55:33 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Igår så skrittade jag ut med två andra tjejer i stallet. Vi skrittade runt i skogen så att de fick lyfta lite på sina hovar och så klättrade vi upp och ned för en backe två gånger.
 
Idag så red jag och Ellen markarbete ute på utebana. Har fortsatt med ett rakt bett som jag tycker han går väldigt bra på! Vi hade en fem och en halva och en trav- hoppning som vi sedan la upp till ett räcke på 110 ungefär. Han hoppade riktigt bra och känndes överlag bra! Vi hade två bommar på en liten volt som vi avslutade med och han var jätteduktigt vid den trodde det skulle ha gått sämre, hehe.
 



Några pics från idag

Bloggen är under bearbetning

Postat den: 2014-03-19 @ 23:29:31 | Vardag | Kommentarer (0)

Håller på och försöker fixa en ny design men det har inte riktigt gått som jag vill och nu ser den inte bra ut men inom en kort framtid har jag listat ut hur jag ska göra hoppas jag! Kanske måste fråga någon om hjälp men aa ni får ta hänsyn.
 
Har inte suttit på Bobs rygg på fyra dagar men idag var det dax igen. Skrittade ut med Elin i kanske 30min för att sedan gå in i ridhuset och trava lite. Red honom på rakt bett idag, vilket gick riktigt bra kändes som om jag fick ett bättre stöd. Ska nog rida med det raka imorgon också.
 
Godnatt :*
 

En tråkig tisdag

Postat den: 2014-03-18 @ 22:51:46 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Tänkte bara skriva ett jättetråkigt inlägg om min dag. Jo ni förstår att jag gick i skolan idag, väldigt ovanligt. Körde hem idag istället för direkt till stallet. Jag och min bror bakade banan chokladbollar, som vart riktigt goda! 

Hade kvällen i stallet så jag och mamma tog en sväng ut då för att fixa till Bob. Vi var ute och gick i 30min så vi fick lite motion allihopa. 


Tanken för resterande vecka är:
Onsdag: skritta och kanske trava lite uppsuttet
Torsdag: kanske klättra lite i backar
Fredag: dressyr/uteritt
Lördag: markarbete
Söndag: dressyr 

Afrika del 3

Postat den: 2014-03-18 @ 13:03:00 | Afrika | Kommentarer (0)

 
 
Vi var och tittade på havssköldpaddor som hade av misstag fastnat i fiskenät. De leve som i en "grotta" med vatten i och nivån på vattnet var precis som havsnivån dvs. om det var flod/ebb så var det i "grottan" också, för att göra det så naturligt som möjligt för de.
 
 
 
Min farmor fyllde 70år så vi firade henne på en lite finare restaurang  De dansade runt oss och sjöng för henne, så roligt. Alla på restaurangen ovanför tittade ner och filmade, haha!
 
 
 
 
Detta är några bilder från julafton. På dagen var vi ute och snorklade, har dock inga bilder från det. På kvällen åt vi hummer och till efterrätt överaskade de oss med en ris a lá Langilangi. Stefan hade pratat med chefen dagen innan och frågat om han kunde göra det till oss, han hade förklarat hela receptet. Men chefen sa att han inte hade vispat ägg. Så Stefan sa att han kunde glömma det och att det inte behövdes. Men så kom de och överraskade oss med ris a lá Langilangi som de hade gjort utefter receptet Stefan hade berättat, den var så god mycket godare än den svenska varianten!
 
 
 
 
 
 
 
 

vaccinerad

Postat den: 2014-03-17 @ 22:22:18 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Skrev fysikprov idag i skolan och jag tyckte faktiskt att det gick bra hade trott att det skulle vara bajssvårt men det var det faktiskt inte! Så det känns riktigt skönt, nu är det bara att tagga om till teknik provet på fredag.
 
Veterinären kom ut och vaccinerade Bobbisen idag så nu ska han få ta det lugnt i några dagar innan det blir hårdkörning igen. Nästa vecka kommer Johan Spetz till trolldal för att hålla träning, om vi gillar honom så kommer han att börja komma konturneligt (men först har vi några test gånger). Ska blir riktigt roligt att börja träna igen, då det var ett bra tag sen sist det var hoppträning.
 
Var ute och promenerade med Bob i hela 50minuter! Vi gick runt i skogen så han fick aktivera musklerna lite och inte bara gå på plattunderlag. Tänkte även klättra lite med honom i lite backar för hand de kommande dagarna då han ändå inte ska ridas hårt. 
 

Ulk helg

Postat den: 2014-03-16 @ 20:51:46 | Vardag | Kommentarer (2)

Har haft en super rolig och utmattande helg. Idag så har vi haft mer teori, grupp uppgifter att diskutera, varit med på DUS Södermanlands årsmöte och ÄTIT! Tror jag har gått upp flera kilon på denna helg, men när man sitter ner så mycket så blir man hungrig för att hålla sig vaken (var sjukt trött idag) och de bjöd på nått hela tiden.. hehe!
 
Men har fått med mig många bra saker både för mig och klubben. Ska bli roligt att träffa alla personer igen om två veckor men skönt att vila upp sig lite. Nu är jag så trött och tänkte gå och lägga mig och klockan är bara NIO! Då förstår ni hur trött jag är.
 
Juste, Jönsson har ju tagit hand om Bob i helgen. I lördags red Ida lite dressyr på honom i ridhuset och idag så hade de ridit lite i skogen och sen gått in i paddocken och ridit där (Ellen red idag). De sa att det har gått bra och det tror jag verkligen Bob är ju så snäll!
 
 
bild från årsmötet med DUS Södermanland

Ulken

Postat den: 2014-03-15 @ 22:54:21 | Vardag | Kommentarer (0)

Vart en tidig morgon för att åka till Strömsholm. Har varit en sjukt lång dag med massvis med information, känner mig riktigt slut i huvudet. Imorgon ska vi delta på dus-årsmöte. 




Uteritt, filmvisning och jacuzzi

Postat den: 2014-03-15 @ 00:38:01 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu

Idag så slutar vi vid 11.45 men stannade var i skolan i typ två timmar, pluggade på fysik provet som vi har på måndag. Är inte alls taggad kan jag säga! 

Red ut på Bob, vart en barbacke sväng på en 30min i det fina vädret! Han var väldigt pigg och glad över att få komma ut. Hade egentligen inte tänkt att rida utan låta Jönsson ta med honom ut i skogen men när jag kom till stallet så hade Leif (stall drängen) mockat och fixat vattnet åt mig så då hann jag rida plötsligt!

Hade en liten "träning" för en tjej i stallet med sin häst. Som absolut inte ville gå rakriktad, men jag fick sitta upp en stund och jag tror jag fick någorlunda koll på det. Och det gick superbra för henne sen :)

Imorgon bär det av mot Strömsholm tidigt för en helg med ULKEN. Jönsson kommer att ta hand om Bob så slipper jag det på söndag kväll då jag måste jobba.. Hann aldrig med det idag.

Vi var nämligen hos pappas kompis som var med i Afrika som "guide" då han varit där ett ex antal gånger. Han filmade under hela resansgång och har nu satt ihop allt till en film som vi fick se idag. Vi badade även i jacuzzi utomhus under himlen, var skönt men vart lite yrslig efteråt.. Jag dricker för lite och aa det säger väl sig självt men jag har jättesvårt för att få i min massa vätska.


Bommar

Postat den: 2014-03-13 @ 23:03:43 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu

Är superduper trött efter massa plugg nu på kvällskvisten. Har matteprov imorgon och fysik på måndag... I helgen blir det ulken kurs på Strömsholm. Vilket resulterar i att min tävling som jag skulle ha åkt på i helgen är avanmäld, tråkigt nog! Menmen tror jag kommer att ha nytta av denna kurs ivarjefall. Juste Jönsson har hand om Bob i helgen då jag måste lägga alla annan tid än kursen (som är i princip HELA helgen) på plugg.

Red över lite bommar idag också. Vi hade tre studs och en snett igenom med galoppbommar där avståndet minskade. Gick bra i slutet i arbete och med studsen. Galoppbommarna fick jag till ytterst få gånger, han har inte riktigt styrkan för att kunna sätta ihop sig så mycket men vi jobbar ju för att bli bättre, right?




Produktiv dag!

Postat den: 2014-03-12 @ 23:02:18 | Vardag | Kommentarer (0)

Hallåj, vilken dag det har varit och vad mycket jag har hunnit med!

Dagen startade med en tidig morgon för att hinna med tåget 9.10 till Eskilstuna. Svängde in på max factor och köper koncilier och en liten borste. Gick därefter till tanregleringen de sa att jag skulle behöva ha kvar tandställningen ett år till... När jag skrev under på ett papper att jag bara skulle ha den i 1-1,5år och nästa månda har det gått 1,5år. Känns ju lite halvtaskigt att de bara kan ändra sådär! Hade en timme efter innan tåget skulle gå hem så gick runt på stan och hittade tre tröjor och en kjol.

När jag anlände i Katrienholm så gick jag till synsam och fixade mina raybans då de vart lite snea efter Afrika. Mötte upp Ellen och åt en lunch med henne på Subway. Var gott men hade sån sjuk tandvärk så ver inge roligt att äta. Köpte även en prydnads grej till mamma då jag har haft sönder den, hehe! Vi gick sedan bort för att kolla hur mycket det kostade att göra lösögonfransar och det slutade med att det nu sitter på mig 😍 Gick även och vaxade mina ögonbryn då de såg så taskiga ut!



Så fint det blev!

Åkte ner till stallet vid 4-5 och red lite markarbete på utebanan gick helt ok. Skyndade iväg till jobbet, kom hem 20.20. Nu har jag käkat och pluggat lite! Detta landade även hem i min brevlåda idag så imorgon måste jag ta och skruva upp den!



Bilder - Åtvidaberg

Postat den: 2014-03-12 @ 10:17:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 
 
 
 
 
 
 

hektisk dag

Postat den: 2014-03-12 @ 00:01:39 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu! Kom just hem, han inte varit hemma sen jag åkte till skolan imorrse. Min dag har gått i ett kan man lungt säga! 
 
Skolan ja den var väl som den alltid är mycket plugg och såvidare. Åkte ner till stan för att köpa en ny fonadtion, en fondation borste, en deoderant och sen lite spontant tog jag även hål i öronen. Har haft hål förut med de var inflammerade hela tiden och läkte aldrig så jag lät de växa ihop men nu sitter det ett par där igen, hihi :)
 
Åkte till lilla Bobben sen och red ett lungt pass på utebanan barbacka, vilket gick lá sisådär. I skritten var han fin men i traven känndes det inte så bra som det brukar (Bertil sa att han kunde kännas lite kantig idag). Sen är det alltid svårare att rida barbacka än i sadel, dock var det inte det på Annie.
 
Kristin fyllde år i dag så vi åt en jättegod middag hos henne och en superduper god efterätt  Hade mysigt hela kvällen och pratade massvis.
 
 
bjuder på en gammal selfie

Tillbaka till startsidan