tisdaag

Postat den: 2014-05-27 @ 23:50:04 | Vardag | Kommentarer (0)

Hallojsan
 
Ligger i sängen och tittar på Biggest som jag har följt, är så himla inspirerande att se vilken förändring man faktiskt kan göra och inse att man ska ta hand om sig i tid och int låta det gå för långt! Var ute och övnings körde med pappa förut, vilket gick bra tycker jag :)
 
Hade bara en lektion i skolan idag och det var prov så chill. Har även tränat för karin som gick lite blandat, skriver mer om det i morgon för nu ska jag titta klart och sen sova.
 

ledig dag

Postat den: 2014-05-26 @ 23:56:30 | Vardag | Kommentarer (0)

Har varit en så skön dag! Gick upp vid 11 och var ute i stallet vid ett. Tog en sväng i skogen med Bobben, barbacka vilket inte var den bästa idéen då jag satt på ett schabrak som bara åkte bak hela tiden..
 
I övrigt så har jag hunnit med att sola, varit på sommarjobb möte, lagat mat och kollat massa serier. Kan summera denna måndag med en super skön dag! 
 
Morgon vankas dressyr träning och ytligare 3 sadlar att prova, hoppas någon ligger perfekt! Vill verkligen hitta en dressyr sadel.
 
 
finaste Annie, saknar att ha denna fina lilla ponnyn i stallet! 

Mysig helg

Postat den: 2014-05-25 @ 23:19:15 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Har haft en hektiskt med rolig och trevlig helg med fina människor! I Lördags åkte jag till stallet direkt, red lite dressyr ute i svängenhagen vilket Bob uppskattade. Han tycker det är roligare att få galoppera fritt på en äng än att nöta i paddocken. Eftermiddagen spenderades uppe i träden där vi lekte apor. Nej, men pappa har fyllt år så han  fick i present utav oss att åka och klättra höghöjdsbana. Vi var 14pers som åkte iväg. På kvällen komma alla hem till oss och åt middag. Vi spelade fotboll, kubb, sjöng singstar, kollade serie, pratade och bara hade en mysig kväll!
 
Idag så ägnande jag förmiddagen åt att plugga. När mormor kom åkte vi till hööks och stadium tillsammans med mamma. Fick med mig tre par ridbyxor, tre tröjor och ett novabett. Red ett hårdare markarbetes pass i ridhuset. Han hade otroligt mycket energi och bara körde! Testade även novabettet idag vilket kändes bra, han går så mycket bättre på raka bett tycker jag.

 
Fotograf Ida

fredag igen

Postat den: 2014-05-23 @ 23:27:31 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Vart ingen ridning idag utan har hjälpt mamma i princip hela dagen. Handlat morsdags-blommor, lagat mat, bakat osv.  När vi var och handlade blommor så passade jag på och smita in till häst butiken. Hittade ett vitt tävlings schabrak, då jag inte har nått som passar honom.
Så imorgon så tar jag och rider mitt dressyrpass istället, måste ta och gå upp skapligt så jag är klar till 11. Ska prova yttligare en dressyr sadel på tisdag, hoppas denna passar. Saknar verkligen att ha en dressyrsadel, man rider så mycket bättre och måste anväda kroppen på ett helt annat sätt. Annars så är det väl bara att fortsätta leta har ju varit utan en nu i runt 2år. Men när jag hade en så bodde jag i den typ, älskar verklign dressyrsadlar. Trots att jag är en hoppryttare, haha ;)
 
 
finaste Annie♥

Soooool

Postat den: 2014-05-23 @ 08:26:15 | Vardag | Kommentarer (1)

Hallåj, sitter just nu ute i solen och solar med bra musik. Kan inte bli bättre! Jag hade missat att vi hade sovmorgon så får t och njuta lite utav morgon solen istället :)
 
Min plan resten av veckan är:
 
Fredag- dressyr i gräshagen, ska även ha en träning för Jennipher
Lördag- Tror Bob får vila, kanske går en promenad. Ska ha ponnyridningen och sen så ska vi iväg med pappa då han har fyllt år så han ska få sin present.
Söndag- markarbete/uteritt/dressyr vi får se hur vädret är, om det är jätte fint så kanske jag går ner till sjön och badar med Bob :)
 
 

Senaste ridpassen

Postat den: 2014-05-22 @ 22:38:52 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu!

Igår så red jag ett markarbetes pass i värmen, hade lite linjer som jag rullade på med olika galoppavstånd. Red mest bara skritt och galopp, gjorde mycket fattningar och så vidare. Han känndes fräsch ivarjefall! 👏

Idag var jag och Ida ute i skogen och red. Vart bara en lugn och mysig uteritt! 

Imorgon har jag kursprov i kemi så har änglar många timmar åt kemi plugg denna vecka, vilket inte är ett ämnen jag är så förtjust i.. Men om jag fixar det imorgon så slipper jag kemin sen!


Söta lilla bobisen 💗

Skogslotten debut LA

Postat den: 2014-05-20 @ 09:19:34 | Tävlingar | Kommentarer (1)

I söndags var jag i Skogslotten och gjorde min LA debut. Snällaste Jöns följde med mig och hjälpte till mentalt och med ridningen. För en gångs skull red jag precis som jag skulle och hade en grym känsla!! En bom föll till marken, han var väl kanske inte riktigt beredd eller nått för jag la han helt korrekt. Är så nöjd över debuten som slutade med 4fel men det gör absolut ingenting, för det var lätt våran bästa runda!
 
 

Tävling Vingåker LB+ debut

Postat den: 2014-05-20 @ 09:06:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Förra helgen var jag i Vingåker och tävlade en LB och LB+. Jag hade inte någon super känsla, men det gick la sådär..
 
LB:n gick jag nolla i, hade dock inget flyt i grunden men i omhoppningen så känndes det grymt! Kom två utanför placering.
 
I LB+ så gick det bra till fjärde hindret då jag red innanför ett hinder när jag skulle ha gått utanför, vart ett stilla stående hopp och en bom föll. Det vart en omhoppningsväng och jag vart fett tjurig på mig själv och efter det red jag som en kratta och en till bom föll till marken. Gick i mål med 8fel efter en skit runda.
 
 

Terräng debuten

Postat den: 2014-05-20 @ 09:00:35 | Tävlingar | Kommentarer (0)

Måste säga att det var verkligen jättelänge sen sist nu!! Men tänkte uppdatera er lite om vad som hänt.
 
Förraförra helgen gjorde jag min fälttävlans debut, jag tog mig igenom alla moment sen kan jag inte säga att det gick sådär toppen menmen.. I dressyren så var han jättefin på framridningen men väl inne på banan så fattade han inte alls vad han skulle göra, alla hindrena var borta och något läskigt vitt var runt om, på det stod det en bil allt för nära. Så all energi försvann och han vart som en sten att rubba på. Fick massa avbrott, vägarna sög fick inte ut honom och han gick knappt fram för skänkeln.. Så fick 50,5% och då har han troligen aldrig varit inne på en dressyr bana och det var våran dressyr debut som vi inte ridit in oss på tillräckligt!
 
Banhoppningen tyckte han var på tok för låg (75cm), det står ju både lite större hinder och små hinder där inne och han letade alla större hindren. Men vi kom åtminstonde runt felfria. Terrängen gick ändå rätt bra, fick tre stopp. 
 
Men som sagt detta var våran debut och för att ha tränat terräng två gånger innan och endast ridit igenom dressyrprogrammet två gånger så är jag riktigt nöjd!!
 
 
 
 
 
 
Måste även tillägga att jag hatar den där fula röda saken på skallen, men eftersom jag hade en sammets hjälm så var jag tydligen tvungen att sätta på en sådan för att jag inte skulle bryta nacken om jag skulle ha trillat av.

Tillbaka till startsidan