sola in my heart

Postat den: 2013-07-26 @ 00:04:09 | Vardag | Kommentarer (0)

Har haft en super skön dag ute på Tisnaren och imorgon väntar ännu en solar dag, men då byter vi ställe och beger oss denna gång med bil till stendörren. Har aldrig varit där förut så det ska bli spännande att se vad de klipporna har att erbjuda.
 
Red båda ponnysarna idag och det vart ett hopp pass för Dippe och Lussi fick gå över bommar. Ellen en vän i stallet, var iväg på AW så fårgade henne om hon hade någon skojsig övning de körde som jag borde träna på. Fick några tips på övningar :)
 
Med dippe så byggde jag upp en 5,5:a, ett travhopps hinder och 6 travbommar (kooooorta). Sen stod det framme lite andra hinder som jag också hoppade. Började att rulla över de korta travbommarna, supersvårt att bibehålla energin över hela bom serien. I normala fall har jag 4,5 fot emellan bommarna nu hade jag 3 fot, så det vart en rejäl minskning.. Men det grejade vi rätt  bra efter ett tag.
 
Rullade sedan lite över 5,5:an och travhoppet. I slutet drog jag ihop en liten bana som också innehöll vanliga hinder och inte bara travhoppning. Han tyckte det var superkul, även jag!
 
Lussi hade jag en övning för att lära henne byta galopp och samma korta travbommar som till Dippe. Hade med mig ett dressyrspö, men hon spände upp sig och gick inte fram till bettet utan antingen tog hon det och sprang eller så travade hon extremt sakta och spänstigt. Övningen där hon skulle byta galopp gick åt helvete de första 5 gångerna, hästen sprang och bytte inte galopp. Sen så fattade hon vad den gick ut på och då gick det mycketmycket bättre!
 
Bommarna var fortfarande för korta för Lussi men ändå bättre, eftersom hon är mindre och jag flyttade inte bommarna. I slutet vart hon jättemjuk, rund och fin när jag även då rullade på bommarna.
 
 

Kommentarer

Innan du kommenterar:
- Jag är gärna med i bloggtävlingar
- Elaka kommentarer kan ni hålla för er själva!(har era IP-adresser!)


Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan