Att bli hästägare eller att skaffa en häst på foder

Postat den: 2014-02-11 @ 10:30:00 | Tankar & Åsikter | Kommentarer (0)

För många är detta ett stort steg att plötsligt få ansvar över ett så stort djur. När man rider på ridskola eller är medryttare så förstår man kanske inte riktigt hur mycket det innebär att ha det ansvaret. Varje dag måste man ut och sköta om hästen, man kan inte bara skippa en dag för att man inte känner för att åka till stallet utan det är DITT ansvar att se till så att hästen har det rent i boxen, får nytt vatten, mat, motion och kärlek!
 
Sen är det så många som köper första hästen utan att ta hjälp utav andra som kan hästar när man inte kan själv. Vi har tagit hjälp med alla tre ponnysar vi har köpt, för mina föräldrar kan/kunde knappt nått. Den första ponnyn ska enligt mig vara en läromästare som kan lära upp en och inte någon problem häst!
 
Och jag tycker att det är jätteviktgt att man tar hjälp utav duktiga tränare och inte bara men första hästen utan med alla, för man utvecklas så sjukt mycket av det än att bara sitta och rida själv. Det räcker kanske med att bara träna en gång i månaden för att få lite nya tips och respons på jobbet man gjort, om det har gett nått resultat eller inte liksom.
 
Man ska vara väl medveten om vad det innebär att ha häst, men jag tycker absolut inte att det är något dåligt med att skaffa egen häst bara man tar hjälp så att det inte blir fel om man inte kan tillräckligt själv och dessutom blir man rätt blind så det kan vara bra med ett extra ögon av någon man litar på. Det är jättebra att skriva en check lista innan man börjar provrida och sedan checka av den för varje häst man provat för annars kan man lätt hoppa över punkter som man egentligen tyckte var viktigt från början innan man började provrida.
 
Sen var jätte nogrann med utrustningen du har till din häst för det kan ge så stora besvär med fel utrustning på hästen!!
 
 Annie
Dippe
Bob

Kommentarer

Innan du kommenterar:
- Jag är gärna med i bloggtävlingar
- Elaka kommentarer kan ni hålla för er själva!(har era IP-adresser!)


Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan