VALBORG

Postat den: 2013-04-30 @ 00:18:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 


lag tävling imorgon

Postat den: 2013-04-19 @ 23:28:06 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så slutade jag vid 12.30 så nice! Var i stallet kanske runt ett så fixade allt med Dippe promenerade med mera. Sedan så byggde vi (jag, sofia, clara och madeln) upp två små hinder och några upphöjda trav bommar.
 
Lussi klarade alla bommar utan problem, dock måste jag försöka komma ut  i skogen någon dag. Men det har blåst så mycket att träden har ramlat omkull, då vill man ju inte rida ut. Imorgon får Lussi vila så rider jag antingen ut eller på banan på söndag med henne.
 
 
Imorgon så blir det dressyr tävling för hela slanten. Vi har ett div 3 lag i dressyr som jag skulle vara med i men som sagt Dippe är ju inte igång, men jag har hjälpt tre andra som ska rida ridskoleponnysar att fixa iordning allt. Eftersom pappa är lag ledare så måste vi åka med och jag hjälper till.
 
Hann även med en sväng till ingvaldstorp idag köpte upp mitt presentkort äntligen. Vart en grimma, ett grimmskaft, två olika borstar och häst godis. Nej, nu måste jag sova blir en riktigt tidig morgon runt 3-4 ska jag upp...
 

tävlar hos tova eivinson

Postat den: 2013-04-15 @ 00:52:30 | Vardag | Kommentarer (0)

för att komma till tävlingen tryck på schabraket ↑

uteritter

Postat den: 2013-04-15 @ 00:39:21 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så red jag ut på Lussi med två vänner, hade en mysig och trevlig stund. Hon var jätteduktig inga problem vid trafiken eller något annat. Super mysig ponny!
 
Har badat Dippe med hjälp av Amanda, så nu är han ren och fin inför veterinär besöket imorgon. Skrittade även ut barbacka på honom själv, första gången som jag "rider" (skrittar) ut själv och han var jätteduktig. Skrittade en runda som jag gått med honom många gånger och han lunkade på så fint så :)
 

Tävlingen med Aussie 13/4

Postat den: 2013-04-15 @ 00:27:13 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Igår så tävlade jag med ridskolansponny Aussie i lag klassen då de saknade ett ekipage.
 
Jag fick ett stopp och ett pet. Hon har troligen aldrig sett muren förut och när jag red runt och visade den så reagerade hon inget alls. Men när jag vände upp mot muren så vart det tvärnit 10m innan. Fick över henne på andra försöket med mycket bestämdhet. Vi petade sista hindret, skulle ha ridit henne ända in i mål men såklart släppte jag henne... Så arg på mig själv över det.
 
Alla språng var superhärliga, stora runda och luftiga. Sist när hon var med på danielkursen så var hon så "fyrkantig", nu var hon mycket rundare. Så har med mig en bra känsla från klassen och det är den som räknas.
 
Laget slutade på 8 fel och vi kom en utanför placering sjätte plats.
 
 
Munsboro Aussie

little update

Postat den: 2013-04-12 @ 23:05:02 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Hatar när bloggare förklarar sig varför de inte har bloggat istället för att bara fortsätta där de slutade och köra på. Men nu ska jag förklara och trotsa min värderingar.
 
Ridskolelärarna har frågat mig om jag vill rida två ridskoleponnysar. Den ena går knappt några lektioner och hon heter Lussi, hon är verkligen en super söt c-ponny född 2005 så hon har livet framför sig! Lussi rider jag till lite kan man väl säga, jag får rida henne så mycket jag hinner och kan. Hon är till salu för hon inte trivs på ridskolan, men hos rätt familj så skulle hon vara en guldklimp. Hon har bott hemma hos ena ridläraren ett tag och då var hon inte alls tjurig. Hennes annons hittar ni HÄR.
 
Andra ponnyn som jag rider heter Herbie och är en b-ponny, han går lite lektioner men är lite busig och behövs sättas på plats och arbetas ordentligt. Honom rider jag lite ibland bara, han är också super söt och jättefin i ridningen. Honom kan ridskolan tänkas lånas ut i ett år så han får komma ut på tävlingsbanorna tyckte jag de sa.
 
Utöver detta så ska jag plugga och så försöker jag hinna med att träna, därför kommer jag hem sent på kvällarna och behöver äta sedan sova. Därför hinns inte bloggen med för tillfället.
 
Dippe ska jag med veterinären med på måndag, hoppas verkligen jag får sätta i gång honom nu. Han har så mycket överskotts energi! I helgen är det hopptävlingar på trolldal jag ska vara funktionär och ska tävla en ridskoleponny i laget då det fattas ett ekipage antingen blir det Lussi eller Aussie (som jag hade med på Strömsholmkursen).
 
lånade bilder
 
 
Herbie
 

Lussi

Godnatt fina läsare

Postat den: 2013-04-05 @ 23:05:02 | Vardag | Kommentarer (0)

Sista dagen jag hade hand om Zuri, har varit superkul! Idag var hon riktigt fin och kom upp med ryggen, samt sög tag i bettet bra.
 
Tog en mysig promenad med Dippe i det härliga vädret. Har även dragit av Linneas saker till Zuri och gymmet innan stallet. Nu måste jag sova, är så trött!
 

Galen ponny

Postat den: 2013-04-05 @ 00:34:14 | Vardag | Kommentarer (0)

Har inget kul att blogga om men jag kan väl berätta om min dag i vanlig ordning...
 
Vakande klockan nio av att Amanda ringde mig... hon hade glömt sin plånbok och hon var iväg till hööks idag så hon kom och hämtade den. Chillade lite och åt två superduper goda mackor. Jag drog ner och gymmade i 1 timme sedan vidare till stallet.
 
Red ett toppenpass på Zuri och promenerade med GALEN ponny! Släpade fram två bommar på utebanan till Zuri, ibörjan gick hon emot skänkeln, så fick försöka få fram henne lite längre idag än vanligt. Men mitt i passet släppte allt och hon vart jätte mjuk och påverkbar.
 
Dippe vill verkligen inte vila längre han vill igång. Han försöker trava berdvid mig och arbeta sig själv, han trodde att allt var farlig idag. Hoppas den där pappan ringer till veterinären så vi får åka iväg och ultraljuda eller vad det heter.
 
Imorgon har jag samma upplägg, dock måste jag komma iväg till gymmet tidigare, sen har jag lite mer att göra i stallet. Tänkte jag skulle putsa lite till Linnea då hon ska tävla på Lördag och kommer inte hem föräns sent på fredagen (imorgon).
 

shopping, uteritt, broddar till promenad

Postat den: 2013-04-03 @ 23:57:01 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Hittade en munktröja från WESC som fick följa med mig hem, fanns egentligen två tröjor som jag också gärna skulle ha i mina klädhögar. Fikade och åt gott, helt enkelt en lyckad dag i Vingåker. När mamma slutade åkte vi hem för att hämta ridkläder och sedan ner till pollarna.
 
Jag och Amanda red ut, super härligt i den fina vår solen. Zuri tyckte det var riktigt kul att få komma ut, hon gjorde några glädjesrång även idag. Hon var lite rädd för allt men ändå så svarade hon fram för skänkeln och gick dit jag ville. Tog en kortare promenad med Dippe då jag inte hann, för min familj kom och hämtade mig.
 
Fixade även Dippes broddar då vissa har lossnat och de satt ojämnt. Men nu sitter det två på varje sko, Han har fått värsta gräs magen och är hur pigg som helst. När man är ute och går med honom så börjar han trava super sakta och "arbetar sig själv i form", sötnos :*
 
tjokis
 
 
Zuri

Mot vingåker

Postat den: 2013-04-03 @ 09:49:25 | Vardag | Kommentarer (1)

Nu snart så ska jag och Mandisen promenera bort mot bussen för en utflykt till vingåker där vi ska kolla lite kläder och ha allmänt bra! Ses senare puss


VÅÅÅÅR

Postat den: 2013-04-03 @ 00:58:51 | Vardag | Kommentarer (0)

Hallåjsan!
 
Idag bar det av tidigt till stallet, för att hinna med Dippe och Zuri innan 3 då jag skulle vara på gymmet. Tog en promenad med Dippe och Amanda gjorde mig sällskap med Martell, hur mysigt som helst!
 
Red därefter Zuri på stora utebanan tillsammans med Amanda och Artie. Jag tror hon tyckte det var skönt att slippa bli riden mellan fyra väggar, då hon bockade ett antal gånger inte dumt eller stort men som små glädjesprång. I slutet gick hon riktigt fint, men var tvungen att avsluta så vi kunde skynda oss till gymmet.
 
Dippe fick gå hel naken i hagen idag. Så fort jag tog av täcket och skydden for han i väg i en liten galopp och sedan började han klia sig lite.
 
Imorgon vankas det busstur till vingåker för lite shopping, med bästavännen!
 

Ett år sedan

Postat den: 2013-04-02 @ 06:57:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Ja, för ett år sedan var det typ 17 grader och alla utomhus tävlingar hade börjat och man kunde rida ute... Nu är det fortfarande kvar snö och allt går allmänt sakta! Lite peppande bilder från förra året i April.
 



 
 
 

hästar, hästar och åter igen HÄSTAR

Postat den: 2013-04-02 @ 00:32:05 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Hellu
 
Idag så åkte jag ut till stallet vid 12 då vi hade träning med laget som pappisen styrt upp. Eftersom Dippe är skadad så kunde jag inte vara med på träningen utan fick titta på istället. Vi hade med oss fika som vi snaskade i oss tillsammans efter träningen.
 
Efter det skrittade jag ut och mamma gick med Dippe samtidigt, red även en stund på utebanan som börjar smälta undan. Martell var jätte lugn idag och det gick hur bra som helst att galoppera i en lugn och kontrollerad galopp utan att han studsade eller stack. Han slappnade av riktigt bra i traven, hur nöjd som helst!
 
Imorgon kommer hans ägare hem så då kommer jag kanske bara rida honom någon gång om hon inte hinner då hon har två hästar till. Men imorgon ska jag ha hand om Zuri till och med fredag. Ska bli så kul, hon är så fin och rolig att rida! :D
 
 
Zuri och Dippe♥

Fråga

Postat den: 2013-04-02 @ 00:22:48 | Vardag | Kommentarer (1)

 
Eftersom frågan var annonym så väljer jag att svara i ett inlägg och hoppas på att personen som ställde frågan ser svartet i detta inlägg.

Jo, för det första så behöver du ha allt som krävs för att få starta en lokal tävling dvs mätintyg, licens osv. När man löser sin ryttarlicens så löser man den för en förening ex. som jag har löst min ryttarlicens för Katrineholms ryttarförening (där jag står med Dippe).
 
Alla klubbar håller inte på med lagtävling men de flesta har nått lag med i någon division. I varje fall så pratar man med någon som har koll med tävlingar och lag i sin klubb. I min klubb har vi haft ett tävlingsmöte där vi har utsett lag ledare och vilka divisioner vi vill starta i osv.
 
Div 3 är den lägsta divisionen och om jag inte minns rätt så hoppar man omg. 1 LD, omg. 2 LD+, final LC och i dressyr är det omg. 1 LC2, omg. 2 LC2, final LB. Sen blir det högre ju högre division man tävlar.
 
Svaret på din fråga är att först bör du veta vilken förening du tävlar för och sen pratar du med dem och frågar om du får vara med i ett lag :) Hoppas du vart något klokare, annars bara fråga igen!

Tillbaka till startsidan