tandreg, gubbdagis och barbacke ridning

Postat den: 2013-01-31 @ 23:00:01 | Vardag | Kommentarer (1)

Jätte tråkigt att jag bara publicerar "vad jag gjort inlägg". Men min fantasi är slut och jag har mycket annat att göra... Så här kommer ännu ett min dag inlägg.
 
12.02 gick mitt tåg till Eskilstuna, innan det hann jag med två lektioner i skolan. Pappa mötte upp mig på stationen för att kasta i oss lite mat och gå till tandregleringen. De flyttade några bracks och spände lite, fast jag känner ingenting som jag även sa till dem.
 
Pappa och hans drängar gör ett stor jobb i skogen en bit bort, så jag fick hänga med dit. Det var som rena gubbdagis. De håller på att gräva ner ledningar, så det är som en labyrint och där går de omkring och två drängar sitter i grävmaskinen, sen så hoppar de över lerhögar och trillar och är alldeles geggiga. Underhållning på hög nivå!

När de jobbat klart åkte vi hem käkade lite, sedan vidare till Dippe. Jag red han barbacka i tältet, i kanske 1 timme. Han behöver rätt lång framridning men på slutet var han jättefin! Pappa gick med mig en bit ner på asfalts vägen, för lite av skrittning. Har ett nytt upplägg på mina ridpass, kan skriva om det i ett annat inlägg.
 

Uteritt

Postat den: 2013-01-30 @ 22:02:00 | Vardag | Kommentarer (0)

När jag kom till stallet så var Helena på väg att sadla och tränsa för att sedan rida ut en sväng, så jag skyndade mig och hakade på henne.
 
Vi skrittade mest och travade lite, vart inte sådär jätte lång uteritt men kanske 30-40min. På vägen tillbaka kan man välja att gå genom skogen eller på vägen, vi tog skogen. Dippe klev på stenar fastnade i grenar, haha. Lilla söta ponnyn måste lära sig att man ska akta på sina fötter och kliva över pinnarna i skogen...
 
Imorgon så tar jag tåget vid 12.02 till Eskilstuna. Ska på tandreglerings besök, hoppas tänderna har rört på sig!
 
GODNATT :tired:
 

Till stallet

Postat den: 2013-01-30 @ 15:39:10 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Snart kommer Emma och hämtar mig. Vi ska ner till stallet, hon skulle träna för Karin så jag får väl rida ut själv om jag inte hittar någon annan som vill med ut.
 

Dagens fråga

Postat den: 2013-01-30 @ 08:29:00 | Vardag | Kommentarer (0)


Markarbete

Postat den: 2013-01-29 @ 23:08:37 | Vardag | Kommentarer (0)

Har just duschat mig, efter ridningen. Pappa följde med mig och hjälpte mig medan jag red och putsade sadeln och gjorden.
 
När jag väl var koncentrerad under passet gick det bra och när jag var lite uppe i det blå så gick det inte sådär jättebra. Grejen var den att jag var själv i tältet och det rasade snö, så Dippe var på helspänn. På slutet i traven så vart han rund, låg och avslappnad.
 
Jag hade dragit fram fem bommar. Jag hade två stycken som jag hade ställt upp på ett voltspår. De andra hade jag 8m och 5m emellan dvs 2 galoppsprång och 1 galoppsprång. Linjen med galoppsprången har vi vid nått tillfälle kört på en Daniel träning. Bommarna gick super när jag var på hugget och då skötte han sig riktigt fint.
 
Men nu måste jag sova, imorgon blir det ett lugnt pass för Dippe.
 

Underbart dressyr pass♥

Postat den: 2013-01-29 @ 18:12:08 | Vardag | Kommentarer (1)

Mitt rid pass igår var suveränt. Han var så fin och jag är verkligen super nöjd över både honom och mig.
 
Började med att skritta runt ett ruter ess och rida lite framdelsvändningar, la även volter. Därefter så travade jag fram honom, flyttade honom lite innanför spåret. Sedan så galopperade jag fram honom lite i lätt sits och lät han bara rulla igång.
 
Sedan satte jag mig upp och började arbeta honom på riktigt. Mitt fokus var att få han så samlad som möjligt med energi och jag kan säga att han trampade nästan på stället och vi fick till nått kvarts varv av piruett! I traven så gjorde han super fina ökningar och jag skumpade som en tok. Det finns en riktigt fin dressyr ponny i honom :love:
 
Jag lever fortfarande på det ridpasset. Idag tänkte jag dock ta fram lite bommar, ska leta upp någon givande övning som jag ska köra.
 
Hejhopp!
 
 
första träffen med sin box ;P

Vad är det för skillnad?

Postat den: 2013-01-29 @ 18:01:18 | Vardag | Kommentarer (3)

På denna
 
 
Och denna
 
 
?

don't feel good

Postat den: 2013-01-27 @ 13:15:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Ligger i sängen och ska ta och kolla på massa program. Jag är genomförkyld och mår skit! Har aldrig i hela mitt liv varit sjuk såhär mycket, men någon gång är det väl min tur.
 
Fredag: Jag mådde skit i skolan men var kvar ändå, låg typ på bänkar hela dagen... Vi hade bråttom i stallet för vi skulle bort så mamma och Tessan (en vän som har häst i samma stall)  hämtade mig efter skolan.
 
Jag började med att rida Fursten och det gick toppen! Karin var där när jag red och hon sa att det såg riktigt bra ut. Hon trodde aldrig jag skulle kunna sitta ner på honom men se det gick toppen. Jag red mycket övergångar, små volter, fattningar från halt och shit vad fin han var :love:
 
Tessan fixade i ordning Dippe och hade skrittat fram honom till mig så vi bytte och hon gjorde i ordning Fursten efteråt. Det var jätte svårt att rida Dippe efter Fursten. Jag vet inte hur jag ska förklara men med Dippe är man så himla mjuk och med Fursten så måste man vara normal mot lite hårdare. Låter helt cp, men det är i varje fall en stor om ställning för mig. Så därför gick inte passet med Dippe så bra.
 
På kvällen åkte vi till min ena farbrors fru Lotta (inkl. en kusin) och där var även min andra farbrors sambo + jag och mamma. Åt mat, kollade på film och hade jätte ,mysig chill kväll.
 
Lördag: Åkte till massa affärer och sedan till stallet. Tog en promenad på 20min med Dippe ute i det fria. Han hoppade bara till en gång för en mini buss transport (det var dressyr tävlingar på trolldal). Annars så stannade han lite och var tvungen att checka in miljön men det är helt okej.
 
När vi kom hem var mormor och morfar där. Mormor fyllde 63år så de var bjudna till oss för att fira mormor. Jag hjälpte mormor med datorn och morfar med mobilen, så förhoppningsvis har de lärt sig nått nytt. Mamma fixade min favorit soppa. Vi selade kort pratade, åt god tårta och hade det mysigt.  :thumbup:
 

ridningen torsdag

Postat den: 2013-01-24 @ 23:08:49 | Vardag | Kommentarer (4)

Hellu
 
Gick till stallet idag och det var as kallt! Men det är närmare till stallet än hem tror jag. Fixade allt förutom Furstens hö innan jag red honom. Vart ett pass i ridhuset, Maja och Karin hjälpte mig lite. Gjorde övergångar, la volter, nått galoppombyte och ja, bara försökte få honom avslappnad och hitta rätt i min ridning.
 
Han är så mycket mera att rida. Så jag fick kämpa på, han har väl inte heller blivit igenom riden på ett tag. Red med ett pelham bett då, han blir så stum på gummibettet. Han kan blir lite tung i handen och man får inte grepp om honom, med gummibettet. Men med pelhamet var han bättre. Imorgon rider jag nog i ridhuset igen och Dippe får jag se vart jag rider... Tror jag ska longera honom lite innan jag rider.
 
Helt ointresserat var detta men aja. Red Dippe i tältet, det var avspärrningar, speglar och massa salt på ridbanan så han var lite spänd och kunde inte slappna av helt. Men det gick väl okej, jag hade på mig as mycket kläder så jag kunde inte riktigt komma åt som jag ville.
 
Kollade även på Daniel träningen med annat folk, vi skrattade och hade det gott :thumbup:
 

Två hästar imorgon

Postat den: 2013-01-23 @ 23:29:38 | Vardag | Kommentarer (2)

Imorgon så ska jag gå till stallet har jag tänkt, då vi har skridskor sista lektionen och då är det inte alls långt till stallet.
 
Jag har även Fursten imorgon, så blir två hästar att rida och fixa till. Ska rida i tältet med dem imorgon tror jag. Kanske ställer upp ett ruter ess, som övning.
 
Det är ju Daniel träning imorgon och jag har lejat ut min plats till en i storastallet. Troligen så kan jag vara med nästa gång. Om jag hinner så ska jag ta och kolla på träningarna :)
 
 
mina fina bebisar♥

Veterinär besöket

Postat den: 2013-01-23 @ 23:23:29 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Gick i skolan till 10.45 då pappa kom och hämta mig. Vi fixade allt lastade in Dippe sen bar det av mot Täby där Dippe skulle checkas av veterinär. Det är samma veterinär som besiktigade Dippe och som de förra ägarna har användt sig utav. Han kom på vilka vi var efter att vi berättat vilka de förra ägarna var.
 
Axel (som veterinären heter) kollade igenom honom grundligt. Jag sprang fram och tillbakas jag vet inte hur många gånger... När han böjde alla leder och kollade. Efter det så vart det ännu mera springning fast då på en volt, där det låg asvalt. Dippe såg super ut och visade ingenting efter detta, men jag longerade även honom i alla gångarter i ridhuset en bra stund om det skulle komma fram, men icke sa nicke!
 
Jag åkte hem med en helt frisk häst, så skönt! Han känndes ju bra redan igår men alltid bra att kolla för att vara på säkra sidan. Så jag skulle rida på som vanligt inte lika hårt i en vecka och om han fortfarande känns bra så är det bara att tränatränaträna.
 
Om allt går vägen så ska jag åka till strömsholm 2-3 mars på tvådagars kurs som Katrineholms ryttarförening har fixat. Då kommer vi att träna för Daniel där, tror det kommer bli super kul! För nått år sedan åkte ett gäng tjejer från KRF till Louise Haaga och var med på en kurs. Vi hade verkligen super kul då, så skulle inte förvåna mig om detta blir lika bra om inte bättre?
 
När vi kom hem från veterinären så fick Dippe mat och jag fixade lite grejer. Hade lovat att rida Majas häst Kalle en stund då den typ vrider på huvudet och inte vill "svänga" som hon vill. Det gick väl rätt bra, han vred lite på huvudet i vänster varv, men i galoppen så fick jag ändå med yttersidan mera än vad hon hade fått. Så hon fick se från marken, kanske blev hon något klokare... 
 
Red även Dippe en stund 20 min skritt, 10 min trav och 20 min skritt. Vart nog en liten paus i traven då jag red Kalle. Dippe känndes fräsch och pigg. Han har en helt annan gång när han är bra, han rör sig mycket mera och lyfter på bena mera. Märks att han tyckte det var skönt att få arbeta lite då han typ inte gjort nått på 5 veckor.
 

Veckans fråga

Postat den: 2013-01-23 @ 08:24:00 | Tankar & Åsikter | Kommentarer (0)

 

Skrittade uppsutten idag

Postat den: 2013-01-22 @ 23:18:33 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Nu så ska jag snart krypa ner i sängen. Vi hade kvällen ikväll så jag skrittade honom i 30min då i tältet, frös ihjäl om mina fötter! ;( Han kändes fräsch, har ju inte skrittat honom uppsutten på typ en vecka. Men jag skrittade med halvlånga tyglar och lät honom bara lunka på.
 
Imorgon blir det en svenska lektion på morgonen sen så går jag på nästan hela musiken och efter det blir det veterinären. Har packat alla saker jag ska ha med mig och gjort lunch till mig, då jag inte kommer hem emellan.
 
Tränade igår och ska väl göra några stups nu innan jag somnar. Imorgon tänkte jag träna mera :) Ska nog även rida och fixa till Fursten på torsdag och fredag :thumbup:
 
Bjuder på denna charmiga bild

Dagens tips

Postat den: 2013-01-22 @ 17:08:04 | Tips | Kommentarer (0)

Om du hoppar själv och inte får till det/hästen stannar eller liknade och du kommer om och om igen, men det inte går.
 
Då ska du såklart ställa dig frågan har jag rätt tempo osv. Men istället för att alltid rida samma väg till hindret. Rid en kortare/längre väg, oftast så blir språnget bra då.
 
Jag själv kan bli väldigt frusteradoch kommer samma väg några gånger. Tills jag fick höra tipset utav någon minns inte vem det var. Så har jag sluppit komma tusen gånger men ändå så går det inte. Detta tips har jag bärt med mig och det fungerar faktiskt. Inte så krångligt men det kan göra stor skillnad!
 

bildbomb

Postat den: 2013-01-22 @ 09:08:00 | Vardag | Kommentarer (0)


Tillbaka till startsidan