raspade tänder

Postat den: 2013-05-31 @ 23:57:47 | Vardag | Kommentarer (2)

Hellu
 
Idag var tanken att ponnysarna skulle bli utridna, hade tagit hjälp av en kompis som skulle rida Dippe. När jag har hämtat Lussi och stallt upp henne nere hos oss säger Leif som jobbar på ridskolan att de har braspat tänderna på henne och att hon har blivit drogad. Så upp och lämna hästen och fråga hur det gått med raspningen om jag kan vara med på söndag eller inte osv.
 
Eftersom Lussi hade blivit drogad och raspad då känndes det inte rätt att rida ut på henne med bett i munnen på en drogad häst. Men den personen som jag frågade hur det låg till med sa att jag kunde rida henne imorgon, då hennes tänder hade varit superfina!
 
Så tyvärr så blev det ingen uteritt som planerat utan jag fick rida i hagen på Dippe istället. Hoppade över en liten stock, lite roligare än att bara trava runt runt. Satt även ner lite i traven idag, måste börja träna lite mer nedsittning på honom! Kanske kommer en lite filmsnutt någon dag och Sofia skickar alla filmer hon har på mig och ponnysarna.
 
 
Jag och Annie♥

Veckans blogg blev....

Postat den: 2013-05-31 @ 23:43:46 | Vardag | Kommentarer (0)

http://emeliepalmen.blogg.se/ ett stort grattis till dig som driver en fin blogg, med varierade inlägg samt en fin design som ger ett bar första intryck!
 
Använde mig av random.org denna gång! Tryck på bilden för att komma till bloggen ↓
 

Chillar i solen med fina vänner

Postat den: 2013-05-31 @ 13:41:50 | Vardag | Kommentarer (0)


tränat all day

Postat den: 2013-05-31 @ 00:07:58 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Idag har jag tränat sten hårt, känns så bra nu efteråt! Kan sova med gott samvete.
 
Började med att gymma i 45min innan skolan sen hade vi idrott i skolan och då tog jag ut min ordentligt. Åkte dirkt till stallet efter skolan, fixade allt, borstade ponnysarna, byggde fram hinder och sedan red jag båda ponnysarna. Nu på kvällen tog jag och pappa ett kvälls dopp simmade runt 70 längder om inte mer!
 
 
Lussi och jag skulle egentligen ha varit med på Daniel träningen men den vart inställd så jag och fyra till bestämmde oss för att hoppa ändå och frågade Annette (ridskolecheften) om hon kunde hjälpa oss. Vi började med att rulla över en grind på en volt i båda varven.
 
Därefter hoppade vi en vattenmatta med vatten i så de skulle få se det, inga tittigheter alls. Annette hittade på en bana av de hinder vi stallt upp lite huller om buller, var bland annat med en kombination. Lussi stannade i kombinatonen första gången då hon upptäckte det andra hindret direkt när vi hoppat det första in i kombinationen och hon är inte van vid att hoppa kombinationer, men efter lite tveksamheter hoppade hon det.
 
Sen så stanade hon på en parallel oxer där det var plankor ned till och jag for av. Landade jättesnyggt i gyttjan på rumpa, var faktiskt rätt varmt och mysigt där. Efter lite om och med hoppade hon det, vi hade dragit ihop det så det blev ett räcke. Resten av hindrerna gick bra!
 
Jag måste tänka lite extra på att inte räta upp mig så mycket utan vara lite med frammåt, inte kasta fram överlivet i sprången och hålla en lugn och jämn galopp hela vägen (inte jaga, utan hålla om).
 
 
Dippe klättrade jag med tillsammans med Emma. Dock så orkade inte hennes ponny med lika mycket som Dippe så det vart inte lika många gånger i brantaste backen... Träffade dessutom på två av mina klasskompisar som kom körandes på deras moppar vid forssen.
 
 

Veckans blogg

Postat den: 2013-05-29 @ 23:54:00 | Vardag | Kommentarer (7)

Det enda du behöver göra är att kommentera "jag är med" och skriva in din bloggadress.
 
Vinnaren koras på fredag!
 

forgotten to told you about...

Postat den: 2013-05-29 @ 23:38:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Juste glömde säga att på söndag så ska jag vara med på clerounden. Först hoppar jag en 50cm, så om hon stannar kan jag få över henne om hon skulle tycka det vore läskigt. Men om det går lätt som en plätt så hoppar jag en 70 också. Vi får helt enkelt se, detta ser jag som en träning för henne med andra hinder hon inte är van vid osv.
 
Sen i sommar kommer hon inte gå på bete som de andra ridskolehästarna utan hon kommer stå kvar på anläggningen och jag kommer rida henne tills hon blir såld.
 

två ordentliga ridpass

Postat den: 2013-05-29 @ 23:31:18 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag fick hästarna gå varsina ordentliga pass i ridhuset då det vräkte ner med regn! Fick sluta 12.30 från skolan så jag hann göra allt innan mötet som började 16.15, kom bara en kvart sent men de hade ändå inte börjat.
 
Dippe började jag rida, släpade fram fem bommar och fem sockerbitar så jag hade upphöjda bommar. Det avr första gången jag red markarbeta ordentligt  med honom på jättelänge, säker två tre månader sen sist. I början var han lite tveksam då vi inte hade fåt upp tempot tillräcklogt, utan han svumlade runt mest.
 
Men när han var igång så fick han jobba med ryggen över bommarn. Han  bukar alltid ta bommar lätt som en plätt men eftersom det avr länge sedan så kommer det ta nån/några gånger  till innan han löser allt själv vad gäller bommar. Nöjd över passet idag med lilla prinsen!
 
Lussi red jag dressyr på. De första 30 minutrarna behöver jag inet äns skriva om. Men sen så började det ta sig och hon gick super stundvis. Jag tvingade Sofia filma, så ska försöka föra över den till min dator på något vänster. Filmen är sju minutrar, hehe.

Kom hem tidigt idag. Så jag och mamma rensade igenom mina kläder och skrev upp vad som behövdes och det var en hel del. Men på lördag åker vi och shoppar. Har även städat mitt rum och fått hjälp av Ellen med min spanska läxa.
 

betande hästar

Postat den: 2013-05-28 @ 23:48:21 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så gymmade jag direkt efter skolan, är ju tvungen att försöka bygga lite mer muskler. Gymmade i kanske en timme, vart helt slut i benen.
 
Dippe red jag barbacka på i lilla paddocken, gick faktiskt bra idag! :) Lussi fick vila men betade henne i 30-40min och Dippe betades i 1 timme. Vi har en liten tillfällig paddock med massa gräs i som Jojo brukade släppa sin häst i, men nu är hon på bete så då får man passa på! ;)
 
 
Zelda flyger!

lite av veckans skojisgheter

Postat den: 2013-05-28 @ 23:42:56 | Vardag | Kommentarer (0)


Hovar

Postat den: 2013-05-28 @ 08:40:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Varje gång Dippe skos frågar jag alltid min hovslagare vad han tycker om hans hovar och om jag behöver fixa med dem. Sist hovslagaren var här så sa han att Dippes hovar var torra och att de lätt blir det under denna period på året. Hovslagaren rekommenderade att jag skulle smörja/pensla in dem med trätjära 3 ggr i veckan. Det finns speciell hov kära men är så mycket dyrare och båda har samma effekt.
 
Jag kör med VirkonS också lite då och då för att döda alla bakterier i hoven, de brukar lukta illa om hoven om man inte rengör dem med bakterie dödande medel. Detta har jag också fått i tips av min hovslagare, när jag hade min förra ponny och jag har fortsatt med det på Dippe också för att hålla hans hovar fräscha.
 
Jag tycker det är super viktigt att man pysslar om hästarnas hovar lika mycket som resten utav kroppen. För om inte hovarna fungerar så fungerar inget annat heller. Det är toppen att ha en hovslagare som ger en tips på hur jag ska vårda hans hovar. Men även i övrigt ger han mig lite tips om jag ber om det, superbra att ha en hovslagare som kollar igenom hela hästen!
 

Köpt från lantgarden
 
 
Köpt från Bygg och interiör (inte exakte den på bilden).

måndis

Postat den: 2013-05-27 @ 23:11:39 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Hatar min dator... hade skrivit ett utvecklat inlägg om dagen men, nej då försvinner det! Nu orkar jag inet skriva om allt så det får bli lite kortfattat.
 
Lussi red jag ett markarbets pass på i tältet. Hade lagt fram två bommar och ett kryss i mitten, det var två och tre galoppsprång emellan. Rullade över det och försökte bara hitta ett flyt. Emellan övningen gick hon superbra!
 
Dippe fick klättra idag igen. Men han behöver det så det går ingen nöd på honom.
 
Zuri red jag ett lösgörande pass på ute. Det började häll regna så jag red inte sådär jättelänge. Men hon var jätte posetiv och fokuserad, så rolig häst att rida!
 
 
jag ser uppstoppad ut!

min helg

Postat den: 2013-05-27 @ 22:29:37 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Dagarna har gått fort och mycket har hunnits med.
 
Fredag:
 
Jag åkte med pappa på morgonen till tummelsta jobbade i en halv timme sen åkte vi in till stan och det fixade min tandställning. Mina tänder ser lovande ut och det börjar hända saker i munnen min. Ska tillbaka om 6 veckor eller 4 minns inte riktigt.
 
Efter tandregleringen så åkte vi tillbaka till tummelsta där jag jobbade hela dagen, sen åkte jag med Emil hem och vi lastade av allt vi lastat på lastbilen. Sen fick han skjutsa hem mig då pappsen jobbade kvar lngre och jag skulle hinna med hästen innan natten.
 
Jag red Dippe på banan och Lussi hann jag aldrig, för Amanda ringde och frågade om jag ville träffa henne och hanna nere på stan. Så hem käka, byta om och vidare ner på stan. Hade en mysig kväll!
 
Lördag:
 
Gick upp vid 11 sen slängde jag och Zelda oss på en filt och där låg vi och jäste i 4 timmar typ, eller Zelda hoppade runt och jag låg där som en död säl. När mamma kom hem åkte vi ut till ponnysarna, hon hjälpte mig med insläppet.
 
 
Båda fick gå i skogen vid djulö, min lilla klätterrunda. Båda två kom över utan att jag behövde sitta av, men innan så ställde de sig lite och bockade men de lär sig!
 
På kvällen hade mamma gjort en jätte god middag och som vanligt hade vi Zelda springandes runt oss. Myste sedan framför tvn med jordgubbar och glass! :)
 
Söndag:
 
På morgonen så grattade jag mamma på morsdag. Sedan åt vi en mysig frukost med Zelda omkring hoppandes runtomkring oss.
 
Som varje morsdag åker vi till ingvalstorp och köper blommor i stora lass. Skojar inte alla kollar på oss när vi kommer släpande på allt. Jag fick även ett kungquats träd, super goda frukter på det! Efter glass och blommor åkte vi till farmor och fikade lite.Kom iväg till stallet sent och då hade jag två hästar att rida plus att fixa allt till Dippe.
 
 
Dippe red jag ett lungt litet jogging pass på i ridhuset. Arbetade bara lite lösgörande, på volter, tre spår och skänkelvikningar.
 
Lussi red jag ett ordentligt dressyr pass på skrittade och la största fokusen på traven, men det vart lite galopp också. Varje ridpass undrar jag alltid varför jag håller på med henne men efter en 20-30min så förstår man, hon är så underbar när hon trampar under sig och väller ut FINA PONNY!
 
Borde be någon filma henne när allt börjar faller på plats. Dock orkar hon inte gå bra så länge, utan försöker alltid dra upp huvudet och slarva med bena. Men de stunder hon är fina är att dö för.
 

Skolis

Postat den: 2013-05-27 @ 13:02:46 | Vardag | Kommentarer (0)

Tjäna mittbena!

Skrev ett inlägg men min dator dog, får skriva klart det ikväll så ni får veta om min fina helga som jag har tillbringat med fina människor och djur.

Idag har jag tre hästar att rida och två att fixa åt. Tror Dippe sks ut i skogen och klättra, Lussi får nog gå ett markarbetspass och Zuri rider jag nog lite dressyr på. Lär väl komma hem sent om jag ska hinna allt. Måste plugga till min svenska redovisning och umgås lite med ninen så hon blir glad också.

Kanske ska ta och skriva en planering till veckan så jag får ordning på torpet, är så mycket med två hästar plus en extra idag och på fredag ska jag också ha henne :) nu en fin bild på mig


ute i solen med finaste Zelda

Postat den: 2013-05-25 @ 13:26:00 | | Kommentarer (5)




friday

Postat den: 2013-05-23 @ 22:55:33 | Vardag | Kommentarer (0)

Imorgon så ska jag till Eskiltuna på tandreglering, pappa jobbar där så han skjutsar mig. Sen så tänkte jag jobba där pappa håller hus och kanske tjäna några kronor. Kanske köra lite dumper, plocka undan och ja, vad vet jag.

Sen så ska jag rida Dippe på banan och Lussi skrittar jag på barbacka!
 
btw, mina klänningar har kommitär super nöjd!
 

Tillbaka till startsidan