thinks

Postat den: 2013-02-21 @ 23:24:00 | Vardag | Kommentarer (4)

Skrev ett inlägg förut men det försvann... Aja, har typ chillat hela dagen. Min blogglust är på noll, alla idér är slut och det suger att Dippe är skadad och att jag troligen inte kommer kunna vara med på Daniel kursen och allt är skit. Ja, mina tankar för stunden var det hejdå!
 
btw, så kommer jag nog att vara borta här ifrån i några dagar.
 
om det ändå vore som då...

heldag i stallet

Postat den: 2013-02-21 @ 00:11:58 | Vardag | Kommentarer (0)

Imorse kom morfar och hämtade mig, köpte en sallad på vägen till stallet. Checkade Dippes ben och det såg litelitelite bättre ut, men inte mycket. Så beslutade att han fick stå inne.
 
Hjälpte till på körnings aktiviteten, fick även köra lite själv. Var hur länge som helst jag körde shettis! När vi var klara så kom Jojo (en i stallet) och frågade om jag inte kunde rida Ria lite, såklart hjälpte jag henne. Red i 30-40min i ridhuset bara skritt och lite trav, vi gjorde öppnor, slutnor, 3 spår, skänkelvikningar, framdels/bakdels-vändningar. Ria är ett 20 åringt sto som är jätte stor och svart, med avklippt man och lugg.
 
Jag hade ju Karin träning idag och istället för att skita i den då Dippe ska vila, så red jag Twiggy för Karin. Gick superbra, vi red volter, tre spår och serpentiner. Målet var att få henne mjuk, följsam och att hon inte skulle stressa upp sig.
 
Karin kollade igenom Dippe och hon sa att jon inte kunde avgöra om det var sen hinnan eller senan eller om det var en blödning. Men hon sa att de inte brukar vilja göra en röntgen såhär tidigt, så vi väntar i typ 5 dagar och så får jag hålla koll på vad som händer. Så länge får han stå inne i stallet stackaren.
 
Hade även på kyllera på Dippes ben och fixade allt till Twiggy och Dippe. Totalt så var jag i stallet från 10.00-18-00 alltså 8 timmar, inte dåligt!
 
 
min lilla ponnyskrutt måste bli bra igen♥

Godnatt

Postat den: 2013-02-20 @ 00:32:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Klockan är mycket och jag ska gå upp tidigt imorgon, så detta får bli ett kort inlägg.
 
Red Dippe i tältet, forsatte på mina tre spår och på slutet känndes det faktiskt som jag lyckades några långsidor. Dock har jag min sits att jobba på jag höjer och drar bak händerna när jag ska rida tre spår, aja baja!
 
Upptäckte även att han var tjock om höger fram. En hagkompis till Dippe, vart halt idag och sen har jag hittat lite sår på Dippe så troligen har de bråkat eller busat. Men efter jag ridit och fixat iordning honom så kännde jag på hans ben nogrannt. Sedan gick jag med honom i 10 min och kollade reaktionen efteråt och då började den gå ner. Så troligen är det bara något blodkärl eller nått i den stilen. Men han står inne tills jag kommer imorgon så jag kan kolla upp det innan jag bestämmer om han får gå ut eller inte.
 
Imorgon skjutsar mormor och morfar mig till stallet. Vi i kusen ska ha en aktivitet där man får testa på körning. Utöver det så har jag två ponnysar imorgon Dippe och Twiggy.
 
 
lekte lite med bilden

Dippsson

Postat den: 2013-02-19 @ 13:49:35 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Amanda åkte hem efter frullen. Jag har suttit och letat info om Dippes tävlings resultat sen han bodde i Tyskland men jag har inte hittat nått speciellt... Om någon vet en sida för tyska resultat så berätta gärna!
 
En vän skickade en länk till några bilder då en annan tjej tävlade Dippe här i Sverige (LA) ↓
 
 

Spökbacken

Postat den: 2013-02-18 @ 23:53:03 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Har varit i spökbacken hela dagen och vi har haft en super mysig dag! :love: Helen kom och hämtade mig imorrse sen åkte vi runt hela stan och plockade upp människor för att sedan handla massa korvar och korvbröd, till lunchen.
 
Vi var typ 8 tjejer som körde järnet i backarna, jag och två till åkte lite pulka lite där emellan. Det var massa träd och jag en gång så kraschade jag in i ett träd med ryggen före. Som tur var klarade min rygg sig och jag har inte ont alls i den.
 
När backarna stängde vid 4 så åkte vi och hämtade grejer och lämnade grejer på 3 olika ställen för att sedan slutligen komma lagom fram till stallmötet. Amandis var med på mötet, hon åt lite mat och jag fika (som jag inet ahde ätit upp under dagen).
 
Red dressyr på Dippe i ridhuset, forsatte försökamed våra 3 spår grejen är den att jag känner ännu inte om han går rätt. Så det är super svårt! Men han var i varje fall lösgjord och trampade på så det är alltid nått, haha ;)
 
Vi skjutsade hem Amanda efter stallet men ingen var hemma hos henne så hon följde med hem till oss och än är hon kvar och det lär hon bli. Vi har bastat med inpakning, svittigt och skönt! :thumbup:
 
 
Sen vi åt glass, söt bild!

Veckoschema v.8

Postat den: 2013-02-17 @ 22:58:27 | Vardag | Kommentarer (0)


Uteritt med Emma

Postat den: 2013-02-17 @ 19:46:22 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Sitter just nu med färgen i håret. Tänkte göra nått lite roligare med håret då jag inte har mod att klippa av det eller liknade....
 
Idag så red jag ut med Emma (hon står bredvid mig). Vi red en sväng på 45min. Han var super pigg! I galoppen ville han bara köra på och när jag samlade ihop honom så var det som om man skulle rida an ett 130 hinder han satte under sig som bara den för att sedan slägga 2-3 galoppsprång innan hindret.
 
Nu tänkte jag ta och göra en mall till veckoscheman, som jag kan fylla i varje vecka. Dock har jag inget bra redigeringsprogram så det får gå med picmonkey och paint.
 
 
Mitt täcke har gått sönder där fram som ni ser på bilden. Någon som har något annat tips på en lösning?

bildbomb

Postat den: 2013-02-17 @ 01:02:11 | Vardag | Kommentarer (1)



Hoppning

Postat den: 2013-02-16 @ 18:01:24 | Vardag | Kommentarer (2)

Hellu
 
Mina planer håller för en gång skull. Fick ett sms utav Linnea imorse, hon frågade om jag ville hoppa med henne. Så jag slapp hoppa själv, sån tur hade jag! :)
 
Vi byggde upp två räcken, en oxer och tre studs. Vi hade två linjer och sedan studsen på enalångsidan, kanske bättre och rita så ni fattar.
 
Asså överlag gick det väl bra. Har ju inte hoppat han sådär jätte mycket så, vi fick några stopp pga att jag red dåliga vägar. Det är så svårt att hoppa själv jag blir inte lika fokuserad och skärper inte till mig ordentligt. Aa, måste sociala mig lite (mormor är här) och så ska jag redigera bilderna jag tog idag om någon vart bra ;)
 
Han blir så tjurig på sig själv när det inte går och jag på mig själv. Bra det så vi inte blir arga på varandra :thumbup:
 
Då hade han en hel man, var inte jätte musklad och litelitelite tunn. Nu har han bara en halv man, mera musklad och litelitelite för tjock. Haha, men snart så kommer allt att bli perfekt!

Rådjur

Postat den: 2013-02-16 @ 00:41:49 | Vardag | Kommentarer (0)

På våran anläggning har vi massor utav rådjur. Förut var det bara två nu är de sex styckna som vi matar med hö. De är inte så skygga men håller sig på lite avstångd.
 
Leif en som jobbar i stallet berättade för mig att han var så nära ett rådjur en gång så han till och med kunde klappa den. Rådjuren har det superbra hos oss, mat året om!
 
 

resturang med stalltjejerna

Postat den: 2013-02-16 @ 00:31:07 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag hade vi bara matte och spanska på morgonen, fick fina lov ord på spanskan. Så nu kanske man ska satsa på ett A med denna lärare ;) 12.30 hade vi möte i Aulan om musikalen. Jag fick mitt första val dans. Vi lyssnade igenom låtarna, pratade lite allmänt och kollade på när skådespelarna, övade lite.
 
Startade mitt lov med en ute ritt på Twiggy. Hon gjorde bockserier och ville inte trava utan det var galopp som gällde. Men hon travade efter en stund, på vägen hem taktade hon hela vägen och kastade med huvudet. Även fast jag hade lös kontakt och kramade då och då för att hon skulle chilla lite. Jag kommer att försöka rida ut henne en gång i veckan så hon får vana.

Egentligen skulle det ha varit föreningsfest men den blev inställ pga för få anmäla men istället för att inte göra nått drog vi ihop ett gäng och gick ut och åt på restaurang. Jätte trevligt och mysigt var det!

Min käft är helt uppriven efter tandställningen
, på ett ställe så sticker det ut lite av en stål tråd. Idag tog mamma med vax hem i varje fall så nu kan jag få i mig lite mat åtminstone. Har gjort så sjukt ont att jag varken kunnat prata eller ätit på hela dagen.
 
 
miss smummer

tävlings material

Postat den: 2013-02-15 @ 08:51:00 | Vardag | Kommentarer (0)

På trolldal har vi in skaffat nytt hindermaterial och nummer. Tävlingen vi hade förra helgen, fick vi jättebra respons på, överdomaren tyckte det var vår bästa tävling, ekipage sa att vi kunde ha haft 150 hoppning istället för bara 130.

Två bilder sen banan förra helgen. Tänkte jag skulle ha haft tagit kort på varje hinder, men det hanns aldrig med.
 
 
 

Zuri

Postat den: 2013-02-14 @ 22:45:50 | Vardag | Kommentarer (1)

Linnea som står i boxen bredvid mig och har Zuri som Dippe går med i hagen, frågade mig om jag kunde ta hand om Zuri nästa helg. Hon är ett riktigt sto som är en unghäst, men jätte fin! Linnea ska åka till Danmark i 3 veckor och jobba som hästskötare åt Caroline Bonde som åkte dit för att träna, om jag minns rätt?
 
I varje fall så kunde inte hon som ska ta Zuri resten av dagen nästa helg så då fixar och rider jag henne. Idag så red jag henne lite efter Linnea ridit fram henne, bara så jag fick känna på henne och Linnea kunde ge mig tips.
 
Eftersom hon är unghäst så är hon vinglig. Sen lägger hon sig lätt i handen och hamnar lätt i sitt joggtempo. Så man måste rida fram henne och få henne lite mera på bakbena så hon inte faller fram. Men hon var jättefin!
 
hittar ingen bild på Zuri, men det kan fixas inom kort! Någon som söker en box plats? för det finns en ledig nere i bakfickan nu.
 
 
kan ju passa på att säga, var glada för att ni inte har tandställning! Mitt vax är borta och hela min käft är uppriven, kan inte äta...

Karin träningen

Postat den: 2013-02-14 @ 22:26:40 | Vardag | Kommentarer (0)

Vi vill att han ska komma ner fram och ner eller hur ska jag förklara?
Om man kollar på den översta painten (inga fina paint bilder, men hoppas ni blir lite klokare) så går hästen mer framåt och har själva rundningen mer i huvudet. Då kommer även ryggen upp och hästen kan jobba genom hela kroppen. På bilden nedan, så går hästen mer inåt med nosen och ryggen arbetar inte på samma sätt då.
 
Jag har alltid trott att hästen ska gå i den understa formen, för den ser snyggast ut. Men igår när jag red för Karin kände jag skillnad, när han verkligen jobbade igenom hela kroppen och rythmen vart helt underbar!

När jag red Annie satt jag lite bakåt lutad, på Dippe har jag suttit mera rakt och nu ska jag sitta putte lite framåt lutad. Egentligen är väl det bara heltrakt, men det känns som om jag sitter och lutar mig super mkt fram!
 
Jag ska ha händerna neråt och framåt, men fortfarande böjda armar. Sen så ska jag inte utgå från händerna utan de ska bara visa vägen till formen, när det behövs. Jag ska forma han massvis med inner skänkel. Jag har en tendens till att dra bak min skänkel och justera från tyglarna, vilket man inte ska/jag får inte!
 
Jag har fått i uppgift rida på 3 spår och inte på så mycket volter. Igår på träningen så gick det superbra tillslut. Man kände verkligen flytet och hur underbart han rörde sig. Idag så fick jag inte till det förrän i slutet i traven och skritten. Det är så svårt när man inte vet hur man ska korrigera sig själv ännu.
 
Bara kämpa på, snart kommer jag in i det och då blir det lätt som en pannkaka! :thumpup:
 

skolan, hej!

Postat den: 2013-02-14 @ 08:01:32 | Vardag | Kommentarer (2)

Tränadeför Karin igår skriver ett mer utförligt inlägg senare då jag inte hinner nu. Vi har bestämmt att jag ska träna för henne varje onsdag istället för varannan, lär mig mer och ja, det är helt enkelt bara fördelar.
 
Var sjukt länge sedan jag tränade för henne men  Dippe är så lätt, om man rider på ett sätt en dag så rättar han sig efter det och det tar inte flera gånger för att han ska fatta vad han ska göra.

Ne, nu måste jag springa till skolan. Ha en bra dag!
 
 
saknar dig en massa♥

Tillbaka till startsidan