Frisk ponny

Postat den: 2013-07-31 @ 23:48:43 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Idag har jag, pappa och Dippe varit iväg hela dagen, speciellt jag. Vi har varit hos veterinären för att checka Dippe och han var helt frisk! Han rörde sig perfekt och visade inget tecken på hältaa eller att han skulle ha ont någonstaans, vi ultraljudade även bullen och även den ser super ut och troligen kommer den aldrig försvinna (men den är så liten så liten så det gör inget). Så nu är det bara att sätta igång och tävla igen, är så sjukt glad att alla dessa månade jag har suttit igång honom har varit värd den tid det tagit.
 
Efter veterinärbesöket åkte vi och kollade på en mc, denna gång en svart och röd. Det var ännu snyggare och pappa ska åka upp i veckan och köpa den!
 
Vi kom hem vid 18.30 så stoppade in Dippe i boxen och mockade ur trailern. Sen skjutsade pappa mig till mitt nya jobb. Där så visade en tjej mig allt vad man gör på onsdagar sen så ska jag följa med henne på en söndag också innan jag kan köra igång på riktigt. Ska bli skönt att tjäna lite egna extra pengar :)
 
Pappa hämtade mig när vi var klara, åkte hem och käkade. Därefter tog jag moppen till stallet igen för att flytta Lussi till Dippes box och soppa ur all spån ur hennes. För imorgon ska de tvätta på privatsidan i stora stallet och jag tänker inte gå upp sex för att tömma hennes box och Dippe går ju ändå ute på natten så det passade perfekt!
 
 

godnatt

Postat den: 2013-07-31 @ 00:34:42 | Vardag | Kommentarer (0)

Imorgon så har vi utsläppet igen och innan dess ska jag och pappa till sopptippen och tömma transporten. Så jag ska väl gå upp vid 6.30-7.00, är så taggad!
 
Sen så ska vi iväg på äventyr och på kvällen så ska jag kolla in ett städjobb hos en som vi känner så hon ska visa hur det går till och troligen så kommer jag att börja arbeta där två gånger i veckan om jag inte minns fel, spännande!
 
 

långuteritt och tömkörning

Postat den: 2013-07-31 @ 00:29:57 | Vardag | Kommentarer (0)


så det gäller att få fram henne ordentligt och bara vänta ut henne till hon släpper.
 
Dippe är väldigtväldigt känslig och vi hade läder tömmar, men de vart för tunga för honom så bytte till ett par tyg tömmar som är lättare men inte tillräckligt. Jojo tyckte jag skulle testa med ett kapson, så han går bettlöst. Då borde han bjuda fram mer själv när det inte blir samma tyngd.
 
Igår så red jag och Amanda med ponnysarna runt hela forssjö, vi besökte min farmor och fick mat samt fika. Hästarna stod och betade medan vi åt, så det vart en paus. Vi var även till amandas hus men ingen var hemma. Hela ridturen var kanske 2 mil och tog runt 4h med pauserna. Vi skrittar och travar mest och några små galopper tog vi, det vart lagom.
 
Mitt inlägg vart cp, orkar inte förklara men hoppas det går att förstå ändå...
 
 


stalldag - stalltvätt, uteritt och träning

Postat den: 2013-07-29 @ 01:10:56 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag har det varit en riktig stalldag, kan man säga. Vi åkte iväg till stallet vid 9 och då var alla redan igång, så plockade bort alla grejer och tömde boxen. Därefter gick högtryckstvättarna hett i kanske 2 timmar. Jag hann plocka i ordning i boden, göra rent i min foderlåda, fylla på 5 hinkar med kraft, mocka lilla ridbanan, underhöll Ella (en liten bebis) och ja, listan kan byggas på men lite nytta gjorde jag åtminstone!
 
När alla vi kände oss klara så åkte vi hem till Jönsson för att käka pizza med "fyra boxar" de som har boxarna och inte hästarna eller för den delen boxarna själva. Mysigt!
 
Åkte med på Jönssons moppe för att komma med ner till ponnysarna. Vi tog oss en sväng barbacka och red lite i alla gångarter, jag red lilla Lusen. Hon var duktig och lyssnade på mina halvhalter ordentligt och gjorde som jag bad henne.
 
Tog därefter och skrittade fram Dippe i ridhuset tills Karin kom. Hon nämnde något lite för mycket om min förra ponny så jag vart irriterad på Dippe för det gick inte som jag ville och nej, allt bara kraschade alla tankar for i förväg och ja... Karin hoppade upp då och red en stund, hon tyckte Dippe hade blivit mycket bättre och förstod faktiskt när jag sa att han inte riktigt ställde igenom.
 
Jag fick hoppa upp igen och då gick det mycket bättre, jag var mer avslappnad och fokuserad. Dippe vet hur man går i form och hur han ska göra det mesta, han behöver bara lite hjälp med att få en liten påminnelse om vad han ska göra så jag ska "shaka" med honom alltså "kittla honom i munnen" i princip, sen lätta så han själv får hitta till rätta. Då kommer han ner i en lägre form och kan då komma upp med ryggen och sätta bakbenen in under. Fick några riktigt bar stunder då hela hästen var med och jag för den delen.
 

mot stall tvätt

Postat den: 2013-07-28 @ 08:55:55 | Vardag | Kommentarer (1)

Tvättar ni erat stall varje år men högtrycks tvätt och medel?


VATTENSKIDOR

Postat den: 2013-07-27 @ 23:40:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu alla fina blogg läsare där ute!

 

Idag hade vi morgonen i stallet, så vart rätt tidigt imorse och jag som är hur morgon trött som helst! Kommer aldrig upp ur sängen om jag inte ska göra nått super kul, typ tävla eller åka utomlands eller så.. då studsar jag upp!

 

Jag och pappa mockade hela utebanan medan hästarna gnagade på sitt hö. Nu under sommaren har det varit lite slarvigt med mockandet där så vi tog oss friheten till att göra en tjänst till klubben, så snälla som vi är. Fixade även iordning allt i stallet på morgonen.

 

Åkte därefter ut till min ena farbror för att åka vattenskidor, det var min första gången. Och jag kan säga att det var skit svårt! Jag tror jag lyckades med allt i starten, jag fall frammåt, bakåt, åkte på rumpa, dök ner med huvudet under vattnet och allt vad jag gjorde. Men till slut efter en paus med mat och kanske 15 gjorda försök så kom jag upp på de där jävla skidorna och lyckades åka ett antal varv. Sen skulle jag testa åka på en skida men då for jag omkull och där tycket jag det räckte. Var inte så vidare varmt i vattnet...

 

 

Åkte därifrån vid 5, hämtade upp lite hjortronsylt hos farmor (himelsk sylt) och sedan åkte vi direkt ut till min mormor där min moster och kusin just nu är på besök. Åt lite mat, åkte båt och fikade. Fick även lite kläder från min moster då hon varit i USA, ett par mjukisbyxor, ett par mjukis shorts och en tröja alla kläder från hollister.

 

Hade tänkt åka ut och rida nu på kvällen men vi kom hem 22.30 och då kännde jag att det var lite väl sent, vi skulle inte ha varit i stallet föräns 23.00. Så nu har ponnysarna fått vila 2 dagar och imorgon väntar hårdkörning, Dippe ska gå ett pass för Karin och Lussi tror jag kanske ska ridas lite i skogen.

 

Har blivit veckans blogg vinnare på en tjejs blogg där jag fick jätte mycket posetiv feedback, sånt man blir super glad av och får energin att hålla bloggen levande! Det stod:

"design:

du har en väldigt fin design och det märks att du lagt ner mycket tid på den, tummen upp! :)

inehåll:

du skriver intressanta och genomtänkta inlägg som är kul att läsa.

- du lägger ut många och fina bilder.

- du har bra variation på inläggen, vilket är mycket bra! :)

 

Vi tycker att du var en värdig vinnare, Grattis! :)"

 
 

Stendörren - naturreservat

Postat den: 2013-07-26 @ 23:56:57 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Har legat på en klippa i princip hela dagen idag också, mysigt att umgås och få lite färg. Måste ladda upp så jag pallar hettan i Afrika i vinter. Det är nämligen så att min farmor fyller sjuttio och då tänkte vi ge oss av med familjen till Afrika i 3 veckor. Pappa känner en som jobbar på rosa bussarna så han har gjort upp en plan för våran resa. Så vi vet vad vi kan/ska göra varje dag och när vi ska åka till nästa ställe osv. Sjukt detaljerat i varje fall!
 
Vi åkte direkt till min kusin som blev hela 8 år, grattis! Har käkat, fikat, badad, hoppat studsmatta och hittat på lite annat kul med henne :) Vi åkte därefter direkt till ponnysaran och tog en skritt sväng med dem. Jag red Dippe och mamma gick med Lussi. Red lite öppna, sluta och skänkelvikningar på vägen.
 
Imorgon kommer inte Daniel med familj utan istället så åker vi till min ena farbror och åker vattenskidor, har aldrig gjort det förut men det ska bli spännande att testa på. Kanske kommer även pappas kompis han som fixade med vår Afrika resa ner till stallet med sina systerbarn, inget bestämt.
 
Familjen som alltid håller igång det är vi det, nya saker varje dag. Inte riktigt varje dag men det går i perioder ibland händer det saker varje dag andra gånger är vi bara hemma och ligger vid poolen. Men en social familj är vi det kan jag med bestämdhet säga!
 
 

sola in my heart

Postat den: 2013-07-26 @ 00:04:09 | Vardag | Kommentarer (0)

Har haft en super skön dag ute på Tisnaren och imorgon väntar ännu en solar dag, men då byter vi ställe och beger oss denna gång med bil till stendörren. Har aldrig varit där förut så det ska bli spännande att se vad de klipporna har att erbjuda.
 
Red båda ponnysarna idag och det vart ett hopp pass för Dippe och Lussi fick gå över bommar. Ellen en vän i stallet, var iväg på AW så fårgade henne om hon hade någon skojsig övning de körde som jag borde träna på. Fick några tips på övningar :)
 
Med dippe så byggde jag upp en 5,5:a, ett travhopps hinder och 6 travbommar (kooooorta). Sen stod det framme lite andra hinder som jag också hoppade. Började att rulla över de korta travbommarna, supersvårt att bibehålla energin över hela bom serien. I normala fall har jag 4,5 fot emellan bommarna nu hade jag 3 fot, så det vart en rejäl minskning.. Men det grejade vi rätt  bra efter ett tag.
 
Rullade sedan lite över 5,5:an och travhoppet. I slutet drog jag ihop en liten bana som också innehöll vanliga hinder och inte bara travhoppning. Han tyckte det var superkul, även jag!
 
Lussi hade jag en övning för att lära henne byta galopp och samma korta travbommar som till Dippe. Hade med mig ett dressyrspö, men hon spände upp sig och gick inte fram till bettet utan antingen tog hon det och sprang eller så travade hon extremt sakta och spänstigt. Övningen där hon skulle byta galopp gick åt helvete de första 5 gångerna, hästen sprang och bytte inte galopp. Sen så fattade hon vad den gick ut på och då gick det mycketmycket bättre!
 
Bommarna var fortfarande för korta för Lussi men ändå bättre, eftersom hon är mindre och jag flyttade inte bommarna. I slutet vart hon jättemjuk, rund och fin när jag även då rullade på bommarna.
 
 

nu drar vi ut på Tisnaren!

Postat den: 2013-07-25 @ 08:30:35 | Vardag | Kommentarer (2)




veckoslutets planer

Postat den: 2013-07-24 @ 23:33:31 | Vardag | Kommentarer (0)

Torsdag: Har utsläpp i stallet, sen åker vi ut på Tisnaren och ligger på en klippa hela dagen. Tänkte rida markbete/hoppning med någon kuse eller båda.
 
Fredag: Åker tillsammans med en ut till stenhammaren för ännu en solar dag ute på klipporna, efter en härlig stund i solen åker vi och firar min kusin som fyller år. På kvällen ska hästarna försöka hinnas med, troligen får de vila beror på hur mycket klockan är.
 
Lördag: En kompis till mamma kommer över med barn och ja, vet inte riktigt vad vi ska göra men fika får jag nog, haha! Hästarna ska motioneras, min moster Kicki och kusin Alessandro landar med flyget i Sverige.
 
Söndag: Tror Kicki och Alé kommer då, annars får vi se vad dagen har att erbjuda!
 
 
Glimma och jag, saknar shettis tiden då man inte hade några krav eller måsten!

HONDA CBR 125

Postat den: 2013-07-24 @ 23:24:17 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Igår så hade jag ont i magen så låg i sängen och kollade filmer största delen av dagen. Men släpade mig även till stallet och red ett bra dressyrpass på Lussi och Dippe skuttade jag runt på lite barbacka.
 
Idag så har jag hjälpt till hemma och tömt massa skräp på sopptippen. Jag, Jonathan och pappa var även iväg till Örebro och hämtade sten, samtidigt så kickade vi på en mc. Det var en Honda cbr 125 svart, vill ha en sån modell. Men vi har hittat en uppe i Stockholm som var röd och svart också skit snygg!
 
Tog mig en skritt tur på Lussi i skogen tillsammans med jönsson och ponny. Dippe red jag ett dressyr pass på nere vid jordvallstorp på en liten gräs plätt med Emma. Gick sådär, han fokuserade på så mycket annat än mig och tog inte mina hjälper som jag ville, ja nej inte ett topp pass.
 
 
SNYGG, INTE SANT!?
 


2013-07-21

Postat den: 2013-07-23 @ 09:31:00 | Vardag | Kommentarer (1)

fotograf: jönssons
 
 
 


Lätt mc

Postat den: 2013-07-23 @ 00:07:53 | Vardag | Kommentarer (0)

Har länge velat ha mc kort, vore sjukt kul! Pappa som själv har mc, men knappt kört något när de fick mig och min lille bror tycker det är jätteroligt och är fett taggad på det. Mamma tror jag är lite avundsjuk då hon också ville ha mc kort i unga dar och har blivt rätt sugen nu när jag är på g att ta det.
 
Jag och pappa var inne idag och pratade med körskolan, de visste knappt nått och typ sa att de trodde att man måste vara 16år fyllda för att få börja övningsköra privat. Men när vi kom så kollade vi upp det och man ska vara 15år och 9månader, vilket jag redan är, så vi skaväl gå tillbaka dit tror jag. Pappa har ivarejfall fixat tillstånd så han får övningsköra med mig, nu saknas det bara en mc till mig ;)
 
 
lilla fjutt moppen duger inte längre, haha!

ont i magen...

Postat den: 2013-07-22 @ 23:16:07 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu, har inte mått så bra därav uppdateringen här..
 
Igår så red jag ett dressyr pass på Lussi i ridhuset, hon slappnade av fortare och blev mycket formbar. Dock tappade hon mycket bjudning, skulle behövt ett litet spö att hålla i då. Hon liksom la av och kom inte fram till handen ordentligt. Hon vart rejält svettig och sen så har hon varit lite fettig eller hur man ska uttrycka sig "äcklig"? Skit samma så tyckte jag hon behövde badas ordentligt med schampo och hela fadderuttan! Nu är hon ren och fräsch.
 
Dippe red jag ner till jordvallstorp och simmade med, Jönssons och Lindsey var också med ner dit. Efter lite om och men kom vi ner till vattnet. När han väl kommit i tycker han det är hur skönt som helst, han styr rätt ut! Men vägen ner dit är lite krånglig..
 
Kom hem runt nio, då satt lilla Zelda ute på trottoaren och väntade på att få komma in i buren och få lite pellets att gnaga på. Haha, hon var säkert ute i 9 timmar så motion fick hon kan man väl säga.
 
Min familj kom hem där på kvällen och jag fick mega ont i magen, så låg i soffan med vete kudde på magen. Har haft ont i magen nu till och från sen i fredags, undra vad det kan vara som spökar.
 
Idag så hade vi morgonen i stallet, var tvungen att följa med. Vi fixade allt till hästarna och tanken idag var att jag skulle ha tränat för Karin på kvällen, men jag fick så sjukt ont i magen igen.. så jag hoppade det och har legat hemma i sängen i princip hela dagen.
 
 
 bild sen när jag började rida henne, det var ett tag sedan!

min lilla grävare

Postat den: 2013-07-21 @ 14:03:45 | Vardag | Kommentarer (0)

Häst är inte det enda djuret jag har som ni kanske vet, utan jag har även en liten grävare som för tillfället håller till under burspråket och gräver en grop. Det är jätte svalt där under så hon njuter nog, samtidigt som hon bygger lite muskler och gör sig av med lite.
 
Hade inget vettigt för mig så kikade runt på google efter lite värdefulla tips om kaniner och överallt står det att de måste få utevistelse och ha tillgång till sin grävinstinkt. Haha, tänkte jag då min kanin är ute i flera timmar och gräver en mega grop med en gång i just nu.
 
Folk som för bi vårt hus och ser Zelda springer runt lös undrar ofta om hon rymt, eller så tar de upp henne från garage uppfarten kommer in bärandes med henne och säger att de såg henne lös. Alla verkar tro att kaniner bara sitter inne i en super liten bur och blir matade med typ maskrosor och morötter. Vilket inte riktigt stämmer i varje fall inte för min kanin. Men det är som Zelda lever alla kaniner bör leva. Men såklart måste man ha ett tillräckligt tillit för kaninen, för att kunna ha den lös och veta att den inte sticker.
 
Här är några små tips som jag hittade som jag tänker ta och testa med Zelda, kanske ni också har en kanin?
 
♣ Fyll vattenflaskor med 3/4 vatten och frys ner. Ett tips är att frysa ner flera åt gången, så det bara är att byta. Kylklampar fungerar också. Det tar ca 1 dygn för dem att frysa. Lägg dem sedan vid kaninens viloplats/bur så lägger de sig bredvid.
 
♣ Lägg isbitar i vattenskålen. 
 
♣ Ge gurka till kaniner på sommaren då de innehåller mycket vatten.
 
♣ En liten mängd persilja varje dag är hälsosamt för kaninen. Speciellt under vintern finns det ofta ett behov av lite extra vitaminer.
 
Får se om jag får in henne nu, eller om hon får hoppa lös till kvällen. Hon verkar trivas nere i sitt lilla hål, har stallet ut en skål vatten så hon klarar sig.
 

 
denna bilden togs i slutet på förra sommaren, hon är inte alls lika tjock nu!

Tillbaka till startsidan