markarbete

Postat den: 2014-06-23 @ 22:52:32 | Träningar | Kommentarer (1)

Hallåjsan Bloggen!
 
Nu har vi klarat av två till ridpass av de många flera. Tycker att båda två passen har gått riktigt bra och Bob fortsätter gå riktigt bra. Vi hade ett markarbetes pass på morgonen och lite mini hinder som vi skuttade på eftermiddagen.
 
Morgonens markarbete bestod utav två serier på varder långsidor. Serie ett: bom - galoppsprång - kryss - kryss och serie två: bom - galoppsprång - upphöjd bom - bom -  upphöjd bom. Han hade lite svårt att hålla galoppen över första bommen och tog gärna nått travsteg så det gällde att jag var rörlig i munnen och hade igång bakdelen hela tiden. Man var tvungen att rida ihop hästarna rätt mycket för att få plats och det gällde verkligen att lägga hästarna rätt på första bommen och inte fokusera på resten. När jag väl hade igång bakdelen så gjorde han serierna riktigt bra!
 
På eftermiddagens markarbete så hoppade vi först fram på ett räcke med en bom framför, han kom fel flera gånger innan vi satte det. Därefter så hoppade vi samma hinder fast som en oxer. Han drog ihop en banan med ca 12 språng som jag kom på två gånger, vi hade bestämda antal galoppsprång på linjerna. Han gjorde det bra första rundan Stefan tyckte att jag skulle vara mer övertygande vad det gällde att landa i rätt galopp och hålla igång bakdelen. Andra rundan var mycket bättre och Stefan tycket att det såg bra ut!
 
Det kom en föreläsare som hette Thomas nått. Han pratade metalträning och ridsporten i helhet typ, den var väldigt intressant. Nu ska jag och Jöns gå och borsta tänderna, imorgon väntar ytligare två ridpass.
 

 

Skyrup Country Club

Postat den: 2014-06-22 @ 22:57:18 | Träningar | Kommentarer (0)

Igår lämnade vi Katrineholm och åkte en bra bit. Vi anlände till AW vid ungefär 16 igår. Jag och Ellen tog en liten uteritt och red lite lösgörande på banan på kvällskvisten. Så härligt här nere alltså, älskar verkligen underlaget! Det är en helt annan känsla och rida på. Vi släppte ihop Korven och Bob, vilket fungerade toppen så de får gå tillsammans nu hela veckan!
 
Idag vart det en tidig morgon.. hatar att gå upp på morgonen. Hästarna fick gå ute hela dagen medan jag och Jöns låg inne i våran stuga största delen av dagen, hahah. De andra anlände runt 2 så nu har vi träffat lite nytt och trevligt folk, vekrligen super go stämmning.
 
Mitt första ridpass är även avklarat, vilket känndes grymt bra! Jag och Ellen hamnade i samma grupp och vi fick Stefan Sjögren som tränare vilket jag är väldigt nöjd med. Vi red skänkelvikningar, galoppombyten, lite sluta, serpentiner och verkligen jobbade igenom dem. Bob känndes riktigt fin! Stefan ville att jag skulle gå på honom en gång i början och sen kunna vara stilla. Han påpekade även att jag sitter brett med händerna, saker som tränare sagt förut och fortfarande säger men jag jobbar på det varje dag. Imorgon taggar vi lite bommarbete. 
 
 
Bobbisen är trött

grymt markarbets pass

Postat den: 2014-06-17 @ 22:38:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Red tillsammans med Jönsson idag. Vi hade lite trav bommar på båge, travhoppning, "mini serie" och galopp bommar som minskar hela tiden för att man ska kunna minska galoppen genom att bar räta upp sig. Han var riktigt fin idag och bärde upp sig fint! Är riktigt nöjd och imorgon taggar vi hoppträning för Jannica. Bob går även ute på natten nu så jag ska testa det i två dagar för att se hur han reagerar.
 
 
 
det har hänt lite sen dess kan man säga

promenad, bil, båt och moped

Postat den: 2014-06-16 @ 23:01:51 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Min dag började med en rejäl promenad tills jag fick syn på pappa med bilen så han fick skjutsa mig sista biten till Jönsson som hämtade mig med en mini gummibåt. Trodde vi skulle sjunka hela tiden, men vi tog oss över sjön!! Gjorde en kladdkaka och lagade mat tillsammans och hade det mys ett tag. Innan det bar av till stallet på moppe denna gång.
 
Vi var ute och gick med ponnysarna i skogen. Fixade även allt i stallet. Tror att jag kommer att bo ute i stallet nu denna vecka. Måste försöka få ordning på allt innan AW. Som det endast är några dagar kvar till nu TAGGA! Hade även ett stallmöte, så from. imorgon kommer Bob att gå ute natt om det funkar och han inte dör av trötthet eller liknande. Skulle vara skönt att kunna ha honom ute natt så han slipper värmen och alla flugor osv.
 
Imorgon så har jag morgonen i stallet så det blir en tidig morgon, godnatt!

Fälttävlan Nynäshamn P80

Postat den: 2014-06-15 @ 22:58:00 | Tävlingar | Kommentarer (0)

Dressyren gick över förväntan, trodde han skulle ha varit sådär jätte spänd som sist. Men istället var han mjuk och inte rädd för varken staket eller transport (som domaren satt i). Dock så vart min framridning lite för kort så hann inte riktigt få honom exakt där jag ville ha honom. Men vi lyckade genomföra hela dressyren, utan att glömma vägen. Trav delarna och skritt delarna är jag nöjd över. Galoppen däremot sket sig rejält! Han fatta inte när jag gav hjälperna och ja KAOS!
 
Hoppningen tog vi oss igenom, han tycker ju att det är så tråkigt när hindrerna är så små.. Han taggar inte till och hoppar knappt. Sista hindret hoppa han typ stilla stående, men vi gick nolla åtminstone.
 
Terrängen tog vi oss aldrig igenom. Utan vart uteslutna, vi kom till hinder nummer 5. Han ville verkligen inte! Han hoppa typ stillastående på första hindret och sen fick jag stopp på varje hinder fram till 5:an då jag fick två stopp och hade redan blivit utesluten men vad kan de göra om jag försöker igen trotts att jag blivit utesluten skulle ändå inte hoppa eller rida nått mer så lika bra att passa på. Konstigt nog så hoppade han superbra när jag hoppade fram på terränghindrerna ingen tveka då inte.
 
Bob är en jäkligt smart Irländare och han förstår verkligen inte vad han ska göra vid terrängen. När det kommer till banhoppningen så har han stenkoll på vad han ska göra. Men när hindrerna försvinner eller ersätts med stenar och stockar så slår det tvärnit i hans hjärna. Menmen, vi får helt enkelt satsa på banhoppningen (vilket jag redan hade tänkt). Tänkte bara att det kunde få vara lite kul för honom att få testa nått annat, variation är aldrig fel liksom!
  
 
 
1. Framhoppningen till Terrängen 2. Bobs fina knoppar som Madde gjorde, tack!

Skolavslutning

Postat den: 2014-06-13 @ 12:24:22 | Vardag | Kommentarer (0)

Igår så slutade jag halv elva, vi tjejer i klassen drog hem till mig och fikade. Red även ett väldigt ba dressyrpass på Bob ute i värmen, han var mjuk och fin! Dock tog energin slut rätt fort då det var så varmt! Jag och mamma övningskörde till Flen. Svängde in på kvalité häst och hund och köpte ett par ridhandskar som ska släppa igenom sol och så är de super tunna perfekt nu till sommaren!

Idag så slutar jag skolan, sitter just nu på den så kallade "skolavslutningen" så snart är jag fri som en fågel. Har massa planer och jobb för i sommar så kommer knappt få sitta stilla en sekund!


Vi hade en kubbtävling idag som vi såklart vann💪

Grattis Tantan

Postat den: 2014-06-11 @ 23:24:33 | Vardag | Kommentarer (0)

Idag fyller min fina lilla bror hela 15år! Det var inte länge sedan jag var 15 och just hade tagit moppekörkort och skulle börja 9:an, jag hade kvar Dippe och livet var så enkelt... Vi hade ivarjefall en del av släkten över här på mat och fika, som jag kommer kunna leva på i decennier. La kusinas körde knäckt vilket var skoj, speciellt när man vann YEAH! 

Bobben fick vila idag då han har fått jobbat på hårdare de senaste dagarna och snart blir det hård körning till helgens fälttävlan, dressyren måste trimmas ordentligt! Hoppas att Bob inte blir sådär spänd som sist, för då går det inte att göra nått. Har ju faktiskt tränat med lite staket och sådär, så hoppashoppashoppas. På fredag tränar jag för Karin och går igenom allt så det sitter!


Sommar och sol

Postat den: 2014-06-10 @ 16:54:34 | Vardag | Kommentarer (0)



Står ute i solen med min lilla finis. Som just blivit avspolad efter ett lite hårdare pass i ridhuset. Hade lite galoppbommar och galopparbetet låg i fokus idag. Red på ett tredelat bett vilket han gick bra på och han hade mycket energi tror faktiskt att havren hjälper. Har ju testat massa olika tillskott men tror jag har kommit fram till att havren fungerar bäst. 

Ska snart åka hem och baka en kaka till mon brors födelsedag imorgon, snäll syster!

Målat

Postat den: 2014-06-08 @ 23:49:50 | Vardag | Kommentarer (0)

Kommer knappt ihåg när jag inte hade nått att göra och bara ta det lungt. För mitt liv går i ett. Dock så gillar jag att alltid hålla igång, men har lie för mycket nu så hinner inte med att träna vilket jag saknar. Men snart är det sommarlov och då kan jag äntligen ta tag i träningen igen!

Var jobb dag i stallet så har tillbringat största delen av dagen där. Vi har målat om hela våran tävlingshinderpark. Så nu är den så färgglad och fin. Bobbisen red jag barbacka på vallen med Jönsson. Jobbade bara igenom honom lite lätt då det är träning imorgon igen för Johan, tror detta blir sista gången. Jobbade även idag, måste ju tjäna ihop lite pengar också.

På kvällskvisten har jag varit ute och övningskört, då vi skulle dumpa pappa ute i skogen. Vi svängde även förbi stallet och pussa Bob godnatt.



Tävlingen Norrköpings fältridklubb LB och LB+

Postat den: 2014-06-07 @ 23:41:00 | Tävlingar | Kommentarer (0)

Var och tävlade med Bobben idag och han var så jäkla fin!! Vann båda klasserna, lycka♥

I LB så känndes det som om vi hade ett bra flyt och llt bara stämmde. Sen i andra klassen så Var det lite hackigt ibörjan men vi rullade igång, det häll regnade även i andra klassen (dock bara på oss sista ryttare, så tycker att vi trotsade regnet rätt bra trotts allt). Fick bara en duglig film på LB så den får ni nöja er med.
 
 
 
När vi kom hem så åkte vi diretk till min farbro och badade i deras pool, då våran inte riktigt är tillräckligt varm än. Vi firade även min farbror på sin namnsdag. Sen bar det vidare för att käka ute med ungdomssektionen. Därefter plockade mamma och pappa upp mig för att åka tillbaka till min farbro där de andra skulle käka middag.
 
Har helt enkelt haft en riktigt bra dag! Imorgon vankas det målning utav hinder, jobbning och plugg... tjoho!
 

Träning för Jannica Wadell

Postat den: 2014-06-06 @ 23:21:11 | Träningar | Kommentarer (0)

I onsdags så tränade jag för Jannica Wadell som sagt, ute på Bönsta. Måste säga att jag tycket väldig mycket om henne som tränare. Man får ju ett intryck direkt och det var bara positivt! Jag tyckte hon hade ett bra upplägg och verkligen såg oss som en individ att jobba med och coachade hela tiden.
 
Det jag söker utav en hopptränare är att jag ska få hjälp med själva hoppningen. Jag vill inte ha någon som sitter och försöker lära mig en massa dressyr och som jag knappt får någon som helt hjälp med hoppningen utav. Jag har liksom en dressyr tränare till det. Sen så vill man ju få hoppa lite större hinder för man ska ju träna högre än vad man tävlar. Hur ska man annars få hjälp och tips på den höjden man tränar. När jag hoppar själv hemma så hoppar jag inte massa stora hinder, utan det är det jag vill få hjälp med utav en tränare. Sen så vill jag få coaching under hela tiden jag rider alltså om jag till exempel hoppar en bana så ska tränaren prata och hjälpa till samtidigt som jag rider och inte ge mig feedbacken efteråt för då får jag inte samma hjälp och kan inte ändra på nått.
 
Som sagt träningen var väldigt lyckad och var super lyxigt att vi endast var två stycken  Kommer nog att fortsätta träna för henne då jag känner att jag fick mycket hjälp och saker att jobba vidare på hemma. Man blir ju inte värlsbäst utav ett ridpass, träning ger färdigheter.
 

Lyxig frulle

Postat den: 2014-06-04 @ 11:11:57 | Vardag | Kommentarer (0)


Älskar att äta morötter i stallet, haha 😂

Hade en super mysig frulle med min bror. Vi gjorde bacon, ägg och amerikanska pannkakor!  Inte ofta man käkar en sådan lyxig frulle på en vardag.  

Skulle egentligen ha åkt till Tärnö men istället går ekipaget till bönsta där träningen blir av istället. Är super taggad!! På lördag blir det tävling i Norrköping en LB och LB+. 

fredagens shopping

Postat den: 2014-06-03 @ 20:57:21 | Vardag | Kommentarer (0)

 
och ett svart linne utöver det! :) Detta under var det som jag hade beställt ↓
 
 

tisdag, haha fortsätter på mina tisdags uppdateringar

Postat den: 2014-06-03 @ 08:50:00 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Hade en väldigt chill och skön vecka förra veckan. Hade bara en endaste lektion som var ett prov, då jag hade svin ont i magen på onsdagen (vi hade ändå bara två lektioner, så missade inte så mycket vilket känns skönt). I fredags så var vi iväg till sharpman och sen vidare in till Lindköping föratt gå i lite klädbutiker. Fick med mig en massa fint hem, dessumtom så kom det 5 tröjer som jag beställde för ett tag sedan. Så nu känner jag med redo inför sommaren!
 
Med Bob går det riktigt bra. Fick mig ett mördar dressyrpass förra veckan för Karin, så nu har jag massa nytt och jobba på :) Var även på en terrängträning och fick hoppa lite nya hinder. Imorgon laddar jag inför en hoppträning på Tärnö. I helgen vankas det även hopptävling i norrköping. 

Tillbaka till startsidan