PLUGG

Postat den: 2014-02-28 @ 23:05:09 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Har sååå mycket plugg, så bloggen kommer i kläm. Då jag måste ta hand om min lilla ponny också. Har suttit 5 timmar framför plugg idag och imorgon blir det typ lika mycket till... Hatar livet på teknik för tillfället, men det var ju en plugg linje jag valde...
 
Igår tog pappa hand om Bob så jag kunde plugga innan vi skulle och fira min kusin som vart 11år. Idag så red jag över lite bommar, i slutet vart han fin och hade en bra frammåt bjudning. Banskissen ↓
 
 
Imorgon blire tidigt då jag har morgonen och tydligen måste ta den själv... Snälla föräldrar man har ibland alltså! Nejmen hästen är ju min så får stå mitt kast och vara en morgonpigg hästtjej, hehe. Nej, nu babblar jag så hejdå, puss!
 
 

Mycket att göra är bara mitt förnamn

Postat den: 2014-02-26 @ 23:34:00 | Vardag | Kommentarer (1)

Hallåjsan bloggisen!

Har haft en riktig pluggardag i skolan två lektioner fysik, en kemi och en sam lektion. Satt även kvar efter skolan med två vänner och pluggade en extra timme kemi. Drog direkt till stallet för att rida ett markarbetes pass som gick bra. Hade Jöns som stod och skrek lite på mig så jag fick skärpa till mig, haha! Nej men de sista skutten gick riktigt bra. Hade två småhinder på en åttvolt med en bom innan, för att hitta rätt till hindret. Har också hunnit jobba i en timme och plugga matte, kemi och fysik hela kvällen. Snacka om produktiv dag!



haft riktigt mycket flyt idag

Postat den: 2014-02-25 @ 22:27:53 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Har haft ett sjukt bra flyt idag. Det började med att jag kom itid till skolan, var till och med där en kvart tidigare än  behövligt (körde mopp). Direkt när jag kom till stallet frågade två tjejer i stallet om jag ville hänka till en affär som hade halva priset på alla ridgrejer, så det var bara att hoppa in i bilen och köra. I affären kom jag i lagom tid till att hjälpa en i stallet som skulle köpa nytt bett och var inte riktigt säkert på vilket hon skulle ta. Stod även och pratade med min bästis när jag var liten hennes mormor. Köpte ett tredelat bett, häst godis, blue liniment och en tröja från mountin horse.
 
Red på en överpigg och ofokuserad ponny. Var på utebanan och det blåste rätt mycket så han var rädd för allt och kom inte till ro. När jag åkte hem skulle jag svänga förbi affären och köpa en grej i kassan och då står mamma där så kastade bara upp det på rullbandet och körde vidare hem för massa plugg!
 
 

tips: markarbets övning

Postat den: 2014-02-25 @ 08:46:06 | Vardag | Kommentarer (0)

Tränade för Stina Lilje för nån helg sen och hon hade med denna övning. För mig och Bob var denna övning sjukt nyttig. Jag kommer defenetivt att jobba vidare med den, eftersom jag gillade jag den så mycket så tänkte jag dela med mig av den.
 
Vi hade fem bommar men man kan ha fler om man vill absolut. Den första avståndet ska vara 6m och sen ska det gå till 4,5m. Man får hitta jämna avstånd mellan resterande bommar beroende på hur många man har.
 
Man börjar att ha en friksare galopp till att få en mer samlad galopp genom övningen. Syftet är att man bara ska kunna räta upp sig lite och hästen ska fatta förhållningen. För när man rider ex. en linje och hindrerna ligger på 1.30 så kan man inte börja mixtra i munnen massor utan att förstöra flytet. Så när man kan detta på marken så kommer man förhoppningsvis få en mer uppmärksam häst för sätet.
 
Bob bara sprang igenom denna och tog de två sista i ett svep, hon tipsa mig om att bryta av direkt efteråt när han bara sprang igenom. För att han ska förstå att han inte bara kunde springa igenom. Men sista gången fick vi till det. Vi bytte varv hela tiden.
 
 

Planering vecka 9

Postat den: 2014-02-24 @ 23:19:55 | Vardag | Kommentarer (0)

 
Måndag: vila, promenad
Tisdag: dressyr, lösgörande tänka mycket på Karins ord
Onsdag: markarbete
Torsdag: vila
Fredag: markarbete
Lördag: markarbete
Söndag: rejs i skogen

måndag

Postat den: 2014-02-24 @ 23:15:39 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Första dagen i skolan efter lovet känns lite segt men bara 7 veckor kvar till påsklovet och sen är det massa lång helger. Så snart har jag gått klart hela första året på gymnasiet shit vad tiden går fort!! Känns som om jag har valt rätt linje för framtiden och att det bara är att satsa järnet nu.
 
Lilla bobben ska jag också satsa tillsammans med för att hitta varandra och bygga upp honom! Känns som detta år kanske kommer att ge mig lite tur orkar inte med mera otur.. Bobbisen fick en promenad i skogen med fint sällskap av Jönsson. 
 
Har sedan suttit hela kvällen framför plugg och har även sökt sommarjobb! Känner mig lite stolt över mig själv att jag tog aslet ur vagnen och gjorde nått vettigt för en gångs skull, haha.
  
 

Clearound 90 och 100cm

Postat den: 2014-02-23 @ 22:31:00 | Träningar | Kommentarer (0)

Hejsanhoppsan!
 
Idag så hade vi clearound på trolldal och så klart så passade jag på att vara med som träning. Det var första banan jag hoppat på Bob. I 90cm så hoppade han till innan jag skulle rida mot fösta hindret och sen fick jag aldrig nått bra flyt, kom lite nära på vissa hindren och långt ifrån på ett. Tog mig igenom med ett pet. Sen i 1m hade jag lite mera klart hur jag borde ha gjort, hade ett mycket bättre flyt och gick nolla! Så fick en rosett, haha.
 
Räknade alla mina rosetter och kom fram till att jag har 37 stycken, har absolut inte tävlat mycket. Varken när jag var liten eller med Dippe. Annie var den jag tävlde mest med. Kommer upp hela ritten när jag fått videon men så länge får ni nöja er med ett klipp från instagram :)
 
 

checkat tdb

Postat den: 2014-02-23 @ 00:37:51 | Vardag | Kommentarer (1)

Hellu
 
Har just beställt licens för både mig och Bob samt kollat igenom lite tävlingar som skulle vara kul att åka på! Har även tittat klar på 90210, OMG vad ska jag göra nu!? Har liksom varit beroende av den serien och nu är den slut. Sad but true. Måste ta och hitta någon ny jag kan försvinna in i, några tips?
 
Idag så hade jag en ridlektion till ett barnkalas. Var som en förvirrad anka ibörjan men när väl alla satt på hästarn och alla hade ledare då kunde jag äntligen slappna av och göra vad jag verkligen skulle göra. Tycker att det gick bra fakiskt hade lite slalom, labyrint och när man flyttar ett föremål från ena hinderstödet till andra. Hoppas alla barn uppskattade min lilla lektion!
 
Skrittade ut på Bob en sväng med tre andra tjejer från vårat stall, vart lite trav också. Red barbacka, är så glad att jag har en snäll liten pålle! Alla andra hästarna fick ryck en gång och drog iväg medan jag satt på Bob och bara tittade på och skrattade för mig själv!
 
Imorgon så ska jag vara med på en pay and jump vi har på anläggningen. Ska hoppa 90-1m, så taggataggatagga!! Herregud senast jag tävlade eller överhuvudtaget ställde upp i en pay and jump var i Norrköping med Dippe när jag blev 5:e placerad, det var min sista tävling med honom. Saknar honom så sjukt mycket om han bara vore här så skulle mitt liv vara komplett!
 
          
         
 
 
 
 

försjunken in i serie världen, men hallåj!

Postat den: 2014-02-22 @ 00:30:21 | Vardag | Kommentarer (1)

Har helt försjunkit mig in i serie träsket, snart har jag tittat klart på hela serien lite sorgligt faktiskt! Menmen slut pratat om det. Vaknade vid 12 idag och hann aldrig med min lilla morgon promenad som jag planerat, det regnade och var hemskt väder ute och jag kom upp för sent ur sängen hehe...
 
Direkt när jag kom till stallet skulle en tjej i stallet rida lite markarbete så jag joinade henne. Vi hade tre små hinder som stod på varsin sidan om medel linjen. Alltså såhär ↓
 
 
Vi började med att komma åt detta håll två gånger var, alltså de "stora svängarna". Han kändes riktigt bra båda gångerna, landade i rätt galopp hela tiden och hade ett bra flyt.
 
 
Sen körde vi de "korta svängarna" första gången gick katastrof så avbröt och började om på nytt. Då gick det så mycket bättre! 
 
Vi red ju denna övning för Stina när vi hade en helgkurs. Hon hade väldigt bra övningar med om jag håller på att fortsätter jobba med. Det är så nyttigt att rida mycket bom övningar så man har med sig dem till banhoppning och lite större hinder om ni fattar. Kommer säkert komma upp fler övningar från denna kurs här! ت
 
 
finaste lilla bobben

stallet hela dagen lång..

Postat den: 2014-02-20 @ 22:50:32 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Ligger äntligen ny duschad och ner bäddad i sängen efter en lååååååång dag i stallet!! Gick upp klockan sju och fodrade hästarna, plockade iorning på alla mina saker och släppte sedan ut alla hästar. Har även skruvat ner min boxskylt (måste beställa en ny) och satt upp en ny foderstatus lapp som jag fick av Jönsson, tack!
 
Red Bob inne i ridhuset en kortis har ville inte alls gå fram för skänkeln ibörja och kickade och höll på. Men fick tillsist igenom det och han vart riktigt fin i slutet speciellt i traven när han började trycka ifrån mer och sätta under sig. Vart kvar i stallet till fyra då jag äntligen hittade någon som kunde köra hem mig, kunde inte dirket ta hem moppen.. haha! 
 
Hann bara titta på en serie och käka lite innan det var dax att åka till stallet igen *suck*. Vi hade stallmöte och sen hade vi kvällen, hela min dag förstördes hade tänkt gått och tränat, plugga och ta det chill men så vart det inte..
 
Hörs imorgon, puss
 
 
 

I'm back for business

Postat den: 2014-02-19 @ 23:06:17 | Vardag | Kommentarer (0)

Hallåjsan! 

Igår så var jag och Jönsson ute och gick en morgon promenad i det halvt fina vädret. Vid två tog vi mopparna och körde till stallet! Jag red Bob i ridhuset med lite bommar på marken (kan lägga upp övningen någon dag). Han var jättefin igår!! Han kunde verkligen bära upp sig och höll både ett bra tempo och form. Bomövningen gick faktiskt bra, kom konstigt några gånger men de flesta gångerna kunde jag bara räta upp mig och han kom tillbaka.

På kvällen så drog jag hem till Kristin och var med ett fint gäng tjejer. Vi lagade tacos och satt snackade hela kvällen. Var hemma vid halv två och då kollade jag på serier, hehe! Är det sportlov så är det. 

Imorse så vaknade jag klockan 11 hade tänkt gått ut och gå, men det snöade så kännde inte riktigt för det då. Drog ivarjefall till stallet vid halv två. Red ut med två tjejer i stallet. Vi hade det mysigt i skogen och bobisen var pigg! 

Naprapaten kom ut till Bob och knackade på honom hoppas verkligen att det har hjälpt, men tror verkligen det! Kan skriva mer om det imorgon när jag kommit hem. Mamma kom och hämtade mig när naprapaten hade åkt och vi var ute och åt på kolgrillen, pizza så gott! Jönsson kom in precis nät vi hade beställt mat så vi fick sällskap trevligttrevligt!! Sen åkte jag och jobbade. Är i trollgrottan nu med lite bruds och äter naturgodis 😍👌 

Hörs imorgon, puss







hästmänniskor ♛

Postat den: 2014-02-18 @ 10:01:00 | Tankar & Åsikter | Kommentarer (2)

Asså, denna bild den är bara så sann!
Igår på tävlingarna hade en tjej blivit sparkade på ena armen och ena benet, hon var tvungen att köras till sjukhus! Vi fick raporter senare om att hon BARA HADE BEHÖVT GIPSA ARMEN. Asså vaddå bara!? Så himla typisk för hästmänniskor, jag menar hon skulle ju ha kunnat behövt gipsa benet också... 

Vi ramlar av hästar titt som tätt eller blir avkastade, kliven på, spakad. Thats not a big deal! För det är sånt som händer i denna sport men lika glada för att ha brutit ett finger/arm eller gjort sig illa så reser vi oss upp och bara fortsätter. Vi är inte så finkänsliga eller hur man ska uttrycka sig!
 
Om vi nu tänker på andra sporter exempel fotboll. Ett litet snesteg eller en knuff och de ligger ner på backen och håller på att dö... men vafan tänker vi hästmänniskor då, det är väl bara att resa sig och köra vidare! Och vi tänker ofta på om hästen gjorde illa sig innan vi ens bryr oss om att känna efter om vi har ont någonstanns.

första moppeturen iår

Postat den: 2014-02-17 @ 22:28:00 | Vardag | Kommentarer (0)

Hellu
 
Idag så vaknade jag av att min bror kom in till mig 9.30 och berättade att han skulle till spökbacekn, det känndes lite halvbra.. Men satte på 90210 och kollade på två avsnitt, innan jag pallrade mig upp ur sängen och åt frulle! Efter frukosten pluggade jag kemi, matte och fysik. Känner mig lite duktig men har en del plugg kvar som jag får ta och reda ut någonannan dag!
 
Vid klockan ett letade jag fram min moppehjälm och tog årets första åktur i den fina vår solen. Red Bob ett pass på lilla utebanan. Satte först på en snodd för att kunna fokusera på min ridning men han bara studsade, så tog av den. Han var rätt spänd ibörjan men islutet gick han riktigt bra och bärde upp sig i alla gångarter! Jönsson fottade och filmade lite ❉
 
Efter allt i stallet var fixat så körde vi (jag och jönssons) hem till de och fikade lite. De packade ihop sitt pick och pack så vi kunde köra vidare till mig för att sova här. Vi har käkat pizza, varit ute och sprungit, målat Idas naglar och spelat lite spel, hehe! 
 
 

Afrika del 1

Postat den: 2014-02-17 @ 09:00:00 | Afrika | Kommentarer (3)

Jag säger bara SHIT VILKEN OTROLIG RESA JAG HAR VARIT MED OM! Har aldrig varit med om något så mäktigt som att få se massaier i sitt rikitga jag, elefant hem, Masai Mara med VILD djur, otroligt vackra Langi langi, prison Iland med enorma sköldpaddor och det underbart turkosa havet att bada i! Ni som någongång har möjlighet att göra denna resa, ta tillfället iakt för jag lovar er ni kommer inte att vara missnöjda efteråt.
 
Tänkte jag skulle med hjälp av bilder i oilka delar berätta om denna resa som vi gjorde med släkten över jul och nyår och här kommer DEL 1:
 
 
 
1. flyget till Nigeria. 2. Zanzibar
 
Vi startade i skavsta och flög till amsterdam där vi fick vänta i 5 timmar på flyget till Nigeria och sedan vidare flyg till Zanzibar.
 
 
 
 
 
1. stranden på Langi langi 2. jag, i bangalun 3. hotell poolen 4. jag i solnedgången 5. hotellet 6. stranden
 
Har så sjukt många bilder från när vi var på Langi Langi alltså Zanzibar, men de här bilderna kommer från de första dagarna och då låg vi mest vid starnden och poolen när det var ebb (om jag minns rätt). Åt god mat och hade livskvalité!

banchef, var min utnämning idag tydligen

Postat den: 2014-02-16 @ 21:25:11 | Vardag | Kommentarer (1)

Heeeeeeellu!
 
Idag så vaknade jag vid 8.10 vilket var försent.. Så det var bara att kasta sig iväg till stallet, tydligen så hade jag blivit banchef. Jag trodde att de skojade med mig igår när de sa det, men jag hade Jossan som jag delade den tunga uppgiften med. Tyckte att dagen flöt på rätt bra, dock kunde ombygnationerna av banan gått betydligt fortare!
 
Efter ännu en lång dag på banan med mycket att tänka på och göra hela dagen så är jag helt slut! Siri som jag köpte Dippe av och var med ner till Falsterbo förra året var här i Katrineholm och tävlade. Var superkul att träffa henne igen, även om jag inte hann prata så mycket med henne. Hade så mycket att fixa iövrigt på tävlingen så det fanns inte mycket tid för strö prat, tyvärr!
 
Fixade iordningar allt till Bob efter tävlingar när hindrerna var bortplockade, hoppade sedan upp på en tjej i stallets häst som har varit lite ojämn och hon ville se honom från marken. Lille bobben fick på sig ett mystäcke och sedan begav vi oss ut i skogen i en timme med sällskap utav en i stallet. Vart en mysig uteritt i alla gångarter!
 
Var även och jobbade innan jag fick komma hem och äta och ta kväll. En produktiv dag kan man lätt säga!!
 
 

Tillbaka till startsidan